NIJE NI NJOJ LAKO

Test izdržljivosti Kate Middleton: Ovakve fotografije princeze još nismo vidjeli

Princeza od Walesa bila je počasna gošća na predavanju Preete Chandi, britanske avanturistice koja je oborila rekord u samostalnoj polarnoj ekspediciji.

Princeza od Walesa Kate Middleton lani je bez razmišljanja prihvatila pokroviteljstvo polarnog pothvata Preet Chandi, britanske avanturistice koja je odlučila testirati vlastitu snagu volje i fizičke izdržljivosti u najzahtjevnijoj samostalnoj ekspediciji na Antarktici.

Britanka pustolovka odlučila je, naime, sama prehodati jedini nenaseljeni kontinent na zemaljskoj kugli i to bez logističke podrške sa strane, što u prijevodu znači da je prilikom svoje ekspedicije koja je potrajala 70 dana i 16 sati mogla računati samo na opremu i hranu koju je ponijela sa sobom.

image

Princeza od Walesa bila je pokroviteljica polarne ekspedicije

ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

O svojim iskustvima sada kao motivacijska govornica svjedoči studentima britanskih sveučilišta i škola kako bi mlade generacije nadahnula da se uhvate u koštac s nevoljama koje će ih snaći na putu ostvarenja vlastitih ciljeva i snova, a prilikom posjeta koledža u Derbyju na pozornici joj se pridružila i princeza od Walesa.

image

Princeza od Walesa i Preet Chandi

ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Premda je svojom ekspedicijom oborila svjetski rekord i tako se upisala u povijest, Preet Chandi nije ispunila cilj da prehoda s jedne do druge obale Antarktike, nego je svoju ekspediciju zbog iscrpljenosti završila 3. siječnja ove godine nakon što je pod opterećenjem po snijegu i ledu, vukući za sobom sanjke s hranom i opremom, prehodala nešto manje od 1500 kilometara. Da ispuni svoj cilj nedostajalo joj je još stotinjak milja ili 160 kilometara, no i ovako je zaslužila svoje mjesto u analima.

image

Princeza je umjesto saonica vukla gume

ARTHUR EDWARDS/THE SUN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Da studentima pokaže kako je to otprilike izgledalo Chandi nije pripremila samo fotografije i video snimke, nego i niz vježbi, a princeza od Walesa prihvatila je izazov i okušala se u "vuči saonica". S obzirom na to da u Derbyju nije bilo snijega i leda, princeza je umjesto saonica za sobom vukla dvije automobilske gume, ukupne težine dvadeset kilograma, čije je trenje po podlozi izazivalo sličan otpor kakav je Chandi na svakom koraku morala svladavati tijekom svoje polarne avanture.

"Moram malo trenirati", izjavila je Kate dok je skidala sako, a onda je pokazala da joj nije nikakav problem za sobom vući gume po pozornici.

image

Princeza je pokazala vježbu koja topi kilograme

ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

"Genijalna kardio vježba koja topi kilograme", čuli su se komentari iz publike, a princeza je na kraju s Preet Chandi porazgovarala o izgradnji otpornosti i očuvanju mentalne snage u kritičnim situacijama.

"Kapetanica Chandi moja je velika inspiracija: bilo je sjajno pratiti njezino putovanje i sve ono što je sama samcata u takvim uvjetima uspjela. Nadam da će njen primjer nadahnuti sve vas da vjerujete u sebe, da ne odustajete i pomičete vlastite granice", poručila je Kate studentima.

Linker
19. travanj 2024 05:21