Šokantno priznanje

Tatjana Matejaš ‘Tajči‘ je poslije duge šutnje, progovorila o svom seksualnom zlostavljanju

Što joj se dogodilo kada je bila tinejdžerica, ispričala je Tatjani Jurić u podcastu ‘Skip or Beep‘ na radiju Bravo! pojasnivši što ju je navelo da kada je u Hrvatskoj bila najuspješnija, ode u Ameriku.

Pjevačica Tatjana Matejaš ‘Tajči‘ s američkom adresom navela je mnoge ovih dana zapitati se što poduzeti sa zastrašujućim otkrićima zlostavljanja žena u prošlosti? Hoćemo li, na razini društva, dopstiti da se izvuku?

Omiljena Tajči izjavila je u podcastu Tatjane Jurić "Skip or Beep" na radiju Bravo! kako je, dok je živjela u Zagrebu - bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Tada je bila ranjiva tinejdžerica, a nepoznati netko iskoristio je, čini se, njezinu nježnu dob i neiskustvo.

O strašnom iskustvu dosad nije pričala: otvorila je tu dosad prešućivanu temu kada se poveo razgovor o tome zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku.

"Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojega sam ja odlučila otići", izjavila je Tajči.

Prisjetila se česte fraze svoje bake "ja ću to ponijeti u grob" dodajući kako je "to" iskustvo potisnula duboko u sebi. Pa ipak, godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje.

Voditeljicu podcasta zanimalo je zašto proživljeno seksualno zlostavljanje nije podijelila barem s majkom?

Pjevačica i aktivistica koja danas pomaže zatvorenicama u američkim zatvorima, rekla je kako je tada mislila da ju mama, ako joj kaže, više nigdje ne bi pustila nigdje samu.

image

Voditeljica Tatjana Juric vodi popularni podcast

VEDRAN PETEH CROPIX

"Bojala sam joj se reći jer sam ju željela zaštititi. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce", rekla je Tajči dodajući kako muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

"Nema imena, to nije uopće niti važno, jer je toliko puno vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane da ulažem energiju u to", ispričala je u podcastu i rekla da umjesto da se bavi nasilnicima, danas pomaže žrtvama. Radeći sa zatvorenicama, otkrila je da su prošle mnogo toga, neke od njih bile su, kako je rekla "totalno roblje". Ispričala je da je u Americi, u situacijama kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje "nekome pripadaju", one to nikada neće dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulirane.

image

Na promociji svoje knjige ‘(Ne)slomljena‘ ovog ljeta u rodnom gradu

LUCIJA OCKO CROPIX

"Samim mojim radom s tim ženama dajem doprinos da se to mijenja. Time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost", rekla je pjevačica duhovne glazbe te spisateljica. Dok je ovog ljeta bila u Zagrebu, objavila emotivnu ispovijest, knjigu "(Ne)slomljena". Uskoro će, početkom listopada, nastupiti u rodnom gradu, na koncertu koji se održava povodom 75. godišnjice izraelske nezavisnosti i 26 godina prijateljstva između Izraela i Hrvatske.

Linker
09. travanj 2024 10:36