VANESA PANDZIC CROPIX
veliki zaokret

Tara Thaller o mužu i karijeri: Velika mi je podrška, vjeruje u mene kada ja ne vjerujem u sebe

Mlada glumica je nakon završenog preddiplomskog studija glume odlučila izgraditi i glazbenu karijeru, u čemu ima punu podršku svog supruga Farisa.

Mlada glumica je nakon završenog preddiplomskog studija glume odlučila izgraditi i glazbenu karijeru, u čemu ima punu podršku svog supruga Farisa.

Svoje talente dokazala je već u ranim dvadesetim godinama, a onda je podigla ručnu kočnicu i otišla studirati u Sarajevo. Tada se ciljano povukla iz medija kako bi u miru studirala glumu na tamošnjoj Akademiji scenskih umjetnosti.

Sada je Tara Thaller najavila veliki iskorak, ali ne u svijetu glume - nego u svijetu glazbe. Ova 24-godišnja umjetnica predstavlja se svojom prvom pjesmom "Oteta". Kako nam je otkrila u razgovoru, iznimno je ponosna što je tu pjesmu napisala sama, to joj je bilo vrlo bitno. Njezinu glazbu ostatak zemlje moći će čuti vrlo skoro, a spot premijerno vidjeti na Gloria.hr u petak 14. listopada u 11 sati.

"Ovo meni nije projekt ‘Tara bi malo pjevala‘, voljela bih u budućnosti kombinirati glumu i pjevanje, zapravo uvijek sam govorila da mi je mjuzikl omiljeni žanr. Faris me gurnuo u tom smjeru da krenem pisati, to sam učinila i odlučila se ‘baciti‘ u glazbu. Drago mi je da se mogu predstaviti nečim svojim", priča nam Tara Thaller uoči izlaska svog prvog singla.

Ona je napisala tekst i osnovnu melodiju pjesme, glazbeni dio završio je Filip Majdak.

"Odmah smo kliknuli, poslala sam demo snimku, on mi je poslao prvi aranžman na koji sam rekla: ‘Nisam ni znala da to želim, ali to želim!‘", uzbuđeno prepričava.

image

Tara Thaller je najavila glazbenu karijeru

VANESA PANDZIC CROPIX
image

Pjesme koje pjeva, sama je napisala

VANESA PANDZIC CROPIX

Kako se ‘bacila‘ u glazbenu karijeru, tako je intuitivno i bez previše kalkulacija odlučila pristupiti prijemnom ispitu u Sarajevu, a kasnije napraviti i mnogo veći životni korak - brak s Farisom Pinjom, svojim kolegom s akademije koji također uz glumačku gradi i glazbenu karijeru.

"Jako mi je velika podrška, vjeruje u mene kada ja ne vjerujem u sebe i dao mi je puno savjeta. Meni se uvijek čini ako nešto ne uspijem iz prve da onda nemam smisla za to, ali kao i što smo na akademiji učili, iza svake uspješne priče stoji mnogo rada. Oboje volimo taj umjetnički život bez posla od 9 do 5, volimo se i razumijemo se‘", opisuje.

Tara i dvije godine stariji Faris svoj su dom odlučili izgraditi u Zagrebu, gdje se Tara vratila nakon završene druge godine studija. "Posljednji ispit iz glume dala sam s teškom upalom pluća, zatim sam se odlučila vratiti, zbog zdravlja", opisuje Tara.

Treću godinu završila je na privatnom fakultetu u Zagrebu i sada kad je dobila diplomu preddiplomskog studija poslovne projekte bira opuštenije.

image

Predstavlja se prvim singlom ‘Oteta‘

VANESA PANDZIC CROPIX

Mladi par trenutno čeka preseljenje u vlastiti stan, a uzbuđenje je veliko, priznaje Tara.

"Čekamo da se zgrada finalizira do kraja, i mentalno smo već jednom nogom vani”, s osmjehom priča mlada umjetnica.

Kao druga od šestero djece, ističe da joj je obitelj vrlo važna, baš kao i njezinom suprugu koji ima jednog brata i dosta čvrste veze s ostatkom obitelji. O vlastitoj djeci su, kaže Tara, razgovarali.

"To su definitivno stvari o kojima smo pričali, jer bitno nam je da imamo iste vrijednosti. Majčinstvo planiram, ali u nekoj dalekoj budućnosti. Mislim da sam dovoljno mlada i da imam vremena", otvorena je.

Dodaje da zbog svoje mladosti nije čula mnogo takvih pitanja, ali i to se promijenilo ulaskom u brak krajem 2021.

Tarino zimsko vjenčanje odjeknulo je kao "dobro skrivana tajna" što ona odbacuje jer ništa nije tajila. Farisa je upoznala prije upisa na Akademiju, naime tog ljeta posjetila je Sarajevo film festival gdje je upoznala njega i brojne kolege. Tada su joj neki od njih predložili da se prijavi na prijemni ispit u Sarajevu, a tijekom priprema Faris joj je bio velika podrška.

image

Premijera spota ‘Oteta‘ prikazat će se na Gloria.hr 14. listopada u 11 sati

VANESA PANDZIC CROPIX

"Prvo smo bili prijatelji, zatim smo se zaljubili. Nisam to imala namjeru tajiti od javnosti. Bila sam na fakultetu i prvo nisam nužno htjela da profesori znaju za našu vezu. Isto tako i za zaruke, brzo smo se zaručili i dugo smo bili zaručeni, više od godinu dana. Rekla sam svojoj obitelji i bližnjima, a u tako malom krugu obitelji smo se i vjenčali. Nije mi bila namjera da to sakrijem od nekoga", prepričava.

Zaruke su među dvoje studenata glume došle spontano i prirodno nakon nekoliko mjeseci veze

."Nešto smo se zezali, ja sam njemu rekla ako me ubrzo ne pita, onda ću ja njega zaprositi. Kod nas je sve išlo jako glatko i spontano. Ja sam njemu rekla u početku: ‘S tobom se ništa ne pitam osim kad ću te ponovno vidjeti", opisuje Tara.

Ceremoniju su održali u matičnom uredu u Zagrebu, njoj su bilo 23, a Farisu 25 godina. U današnje vrijeme smatra ih se mladima za brak, iako je čula i neke dobronamjerne komentare oko toga gdje im se žuri, no njih dvoje sigurni su u svoju odluku.

image

Za Tarin make up zaslužan je salon Franić

VANESA PANDZIC CROPIX

Za život u Zagrebu šali se da je veći kulturološki šok njemu, nego što je bio njoj život u Sarajevu.

"Život tamo mi je definitivno bio novo iskustvo, ali usko povezano sa studiranjem. Za bilo koga tko dođe na fakultet, taj je period i tempo života druga priča. Uživala sam što ponovno mogu biti dijete, bez medijske pažnje i posvetiti se studiju. Mnogo sam naučila na akademiji, mislim da imaju dobr disciplinu, organizaciju te odličan plan i program", prisjeća se.

Dodaje da prve godine jedva da je stigla održavati kontakt videopozivima s obitelji u Zagrebu, ujutro bi izašla iz stana, a vraćala se s akademije navečer - potpuno umorna.

Farisu je dugo vremena prvi posjet Zagrebu zapravo bio i najljepši. Naime, svježe zaručeni par, nakon predivnog Božića, uskoro je kao i svi Zagrepčani doživio velike šokove.

"Bili smo ovdje kad je bio prvi potres, tada je nastupila i korona. Tako da je Zagreb doživio kao neko strašno mjesto. Bio je to samo dio izazova koji su bili pred nama. Sad smo se potpuno adaptirali, baš mi je pri svom posljednjem putu u Sarajevo rekao da mu je jako drago što se vraća u Zagreb", iskrena je mlada umjetnica.

Kaže da je od početka njihove veze bila jasna oko toga da se želi vratiti u Hrvatsku, a Faris je smatrao da je Zagreb odlično mjesto za glazbenu i umjetničku karijeru jer se ovdje mnogo toga događa.

image

Tara je fotografirana u Program baru

VANESA PANDZIC CROPIX

To se ispostavilo i točno, u Tarinom slučaju. Ona je uz završetak posljednje godine studija dala glas liku u prvom hrvatskom 3D crtiću "Cvrčak i mravica", a premijeru filma i songove koje pjeva moći ćemo vidjeti i čuti uskoro. Snimila je i domaći film o kojem ne smije otkriti više detalja, a pokreće i glazbenu karijeru.

image

Za frizuru je zaslužan Ivan Pervan za PRIMEvision salon

VANESA PANDZIC CROPIX
Linker
26. travanj 2024 01:38