TKO UMIJE, NJEMU DVIJE

Talijanski plejboj pozirao s tri top modela koja je nekoć ljubio. Njegova životna priča je neponovljiva!

Životna i ljubavna kronologija talijanskog poduzetnika, bivšeg suvlasnika tima Formule 1 i engleskog prvoligaša, kojem nisu odoljele topmodeli Naomi Campbell, Heidi Clum i Elisabetta Gregoraci.

Oporavio se od teških posljedica zaraze koronavirusom i post covid-19 simptoma koji su mu mjesecima zagorčavali život pa se u svom stilu na velika vrata vratio na scenu svjetskog jet-seta.

"To može samo Flavio!", "Sve žene najvećeg ikada", "Jedan, jedini, jedinstven kao i uvijek", "Velik si, care"..., tako glase neki od komentara na društvenim mrežema na kojima je 72-godišnji Flavio Briatore prošlog vikenda objavio svoju fotografiju s Velike nagrade Monaka u Monte Carlu na kojoj pozira zagrljen u društvu bivše supruge Elisabette Gregoraci (42), te bivših partnerica, top modela Naomi Campbell (52) i Heidi Klum (48).

Flavio Briatore obilježio je svjetsku scenu devedesetih na kojoj je bio nezaobilazno ime i jedna od najfascinantnijih pojava.

Rođen je 12. travnja 1950. u talijanskom gradiću Verzuolu u Pijemontu u podnožju maritimskih Alpa. Njegovi roditelji bili su nastavnici, ali maleni Flavio usprkos svim njihovim nastojanjima (ili možda baš zato) nije bio nimalo zainteresiran za učenje. Dva puta je padao razred, pa je na kraju jedva maturirao u privatnoj gimnaziji.

image

Naomi Campbell i Flavio Briatore na partiju modne kuće Valentino u Londonu 1999.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Zato se odmah bacio u privatno poduzetništvo: s prvim novcem koji je zaradio kao instruktor skijanja otvorio je restoran Tribula - što je bio njegov nadimak. Imao je velike planove, očigledno mnogo veće od mogućnosti, pa ga je ubrzo morao zatvoriti zbog nagomilanih dugova.

Čitajte i: ZAVIRILI SMO U LJUBAVNI FOTO ALBUM BLANKE VLAŠIĆ! EVO ŠTO SMO PRONAŠLI!

Sedamdesetih se preselio u Cuneo, mnogo veći grad od svog rodnog Verzuola, gdje se pridružio ekipi Attilia Dutta, vlasnika kompanije Paramatti Vernici koja se bavila proizvodnjom i trgovinom boja i lakova. Attilio Dutto smrtno je stradao u svom automobilu u kojem je bila postavljena eksplozivna naprava u nikad razjašnjenim okolnostima, a Briatore je sreću potražio u Milanu. Na tamošnjoj Burzi zaposlio se u financijskoj regulatornoj agenciji čija je glavna zadaža obavljanje financijskog nadzora i sprečavanja pranja novca.

image

Flavio Briatore i Heidi Klum na ljetovanju u St. Tropezu na francuskoj Azurnoj obali 2003.

SAINT TRO PRESS/SHUTTERSTOCK

Tada je upoznao Luciana Benettona, vlasnika obiteljske kompanije s velikim planovima proboja na svjetsko tržište i otada su bili nerazdvojni.

Njihovom odnosu nisu naštetile niti brojne optužbe, suđenja i presude protiv Briatorea koji se pred sudom našao zbog brojnih prevara, koje su uključivale i korištenje obilježenih špilova za kartaškim stolom. Premda je bio i pravomoćno osuđen, niti dana nije proveo iza rešetaka, jer se u kritičnim situacijama spašavao bijegom u zemlje kao što su Djevičanski otoci s kojima Italija nije imala potpisan sporazum o izručenju.

image

Bio je zaručen i s topmodelom Julijom Tholstrup

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Uz to je vodio širenje Benettonovog poslovnog imperija te na kraju postao jedan od ključnih menadžera Benettonovog tima Formule 1. Prvi je prepoznao nevjerojatan talent i mogućnosti mladog njemačkog pilota Michaela Schumachera, koji je 1994. i 1995. osvajio titule svjetskog prvaka kao član Benettonove momčadi, koja je 1995. bila najbolja rangirana u ukupnom poretku.

image

Mali muški razgovori 2006. u Monte Carlu: Flavio Briatore i Bernie Ecclestone

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Osim Formule 1 investirao je i u nogomet pa je s Berniejem Ecclestoneom i indijskim magnatom Lakshmijem Mittalom 2007. postao suvlasnik engleskog prvoligaša Queens Park Rangersa.

Uz to pokrenuo je i noćni klub Billionaire na Sardiniji, modni brend Billionaire Italian Couture, investirao u farmaceutsku kompaniju, otvarao beach klubove i hotelske resorte..., da spomenemo samo dio njegovih poslovnih aktivnosti.

image

Nije mu odoljela ni Britt Ekland, švedska glumica, model i pjevačica

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Uz novac i društveni status, neopterećen brojnim skandalima u koje je zapadao, prestiž su mu donijele i veze s topmodelima. Sa supermodelom Naomi Campbell zaručio se 1998., a niti sami ne znaju koliko puta su se rastajali i sastajali do konačnog rastanka 2003.

Čitajte i: ‘IT‘ PAR DEVEDESETIH! S NJOM JE JOHNNY DEPP DOŽIVIO NAJVEĆU STRAST I ZALUĐENOST

U ožujku 2003. prohodao je s njemačkim supermodelom Heidi Klum, koja je u svibnju 2004. rodila njihovu kćer Leni Klum. Kao otac ju je odgajao britanski reper Seal, koji je Leni i službeno posvojio 2009., a Briatore se 2008. odrekao statusa jednog od najpoželjnijih neženja na svijetu i vjenčao s talijanskim modelom Elisabettom Gregoraci.

image

Flavio Briatore i Elisabetta Gregoraci u Cannesu 2006.

CAMILLA MORANDI/SHUTTERSTOCK

Vozač njihove limuzine na vjenčanju 14. srpnja 2008. bio je Fernando Alonso, proslavljeni španjolski pilot bolida F1. Svadba je održana u rimskoj tvrđavi Castelo di Torcrescenza, a Briatore i Gregoraci su prije dvanaest godina dobili sina Nathana Falca Briatorea koji je postao središte njihova života.

image

Flavio Briatore i Heidi Klum u londonskoj Kraljevskoj operi 2003.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Uz njega se Briatore malo primirio i stao na loptu, a i biologija je očito učinila svoje. Jer u jednom od svojih rijetkih intervjua o privatnom životu iz devedesetih jasno je i glasno što su mu bili i ostali prioriteti.

"Živim brzo, bez stajanja i kajanja. Kad pogledam sve one ljude koji sjede po kafićima, čitaju novine, šeću pse, dižu kredite za stanove, nove automobile, školovanje djece... Uhvati me panika. Pa, neću valjda život provesti u kavezu poput njih, mene to nimalo ne zanima."

image

Na Velikoj nagradi Monaka u Monte Carlu u svibnju 2022.

JULIEN DELFOSSE/DPPI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 18:44