Crystal Hefner

 CRYSTAL HEFNER/INSTAGRAM
Hollywood u strahu

Tajne Playboyeve vile: Hefnerova udovica Crystal piše memoare, nikog neće izostaviti

„Priče u knjizi vrlo su detaljne, a opisujem i događaje o kojima se nikada ranije nije govorilo”, najavila je 37-godišnjakinja koja se nada da će njezina autobiografija pomoći drugim ženama i vjeruje da bi pokojni Hefner podržao njezinu priču.

„Priče u knjizi vrlo su detaljne, a opisujem i događaje o kojima se nikada ranije nije govorilo”, najavila je 37-godišnjakinja koja se nada da će njezina autobiografija pomoći drugim ženama i vjeruje da bi pokojni Hefner podržao njezinu priču.

Autobiografije celebrityja uobičajeno privlače pozornost javnosti; princ Harry je otkrivanjem prljavog veša u svojoj „Rezervi” možda trajno zapečatio loše odnose s obitelji, memoari Britney Spears možda i neće biti neka bomba, budući da je pjevačica počela cenzurirati samu sebe, no ono što bi moglo ustalasati Hollywood ukoričena su sjećanja Crystal Hefner, udovice Hugha Hefnera, vlasnika „Playboya” i oličenja plejbojevskog načina života. Nakon što je godinama živjela u slavnoj Playboyevoj vili, 37-godišnja Crystal odlučila je početi iznova – preselila se iz Los Angelesa na Havaje i za iduću godinu najavila objavljivanje memoara pod naslovom „Only Say Good Things: Surviving Playboy and Finding Myself” koji će sigurno dobro prodrmati Hollywood. „Nitko nije siguran”, rekla je za US Weekly.

Kao dijete u tvornici čokolade

Crystal je u Kaliforniju stigla iz rodne Arizone, a imala je samo 21 godinu kad je upoznala Hugha na zabavi za Halloween u njegovoj slavnoj kući Playboy Mansion. Nekoliko dana kasnije pozvao ju je da se useli te da počne živjeti s njim i njegovim djevojkama, 18-godišnjim blizankama Karissom i Kristinom Shannon. „Kad sam se uselila, bila sam zaslijepljena svim tim sjajem, osjećala sam se kao dijete u tvornici čokolade. Ali s vremenom se sve počelo urušavati”, rekla je Crystal koja se za Hefnera udala 2012. i ostala s njim do njegove prirodne smrti u 92. godini života pet godina kasnije.

Posljednjih je godina više desetaka žena istupilo sa zastrašujućim pričama o vremenu provedenom u Playboyevoj vili. Te su žene bile modeli ili bivše Hefnerove djevojke koje su optužile medijskog mogula i njegov krug prijatelja za seksualno zlostavljanje. Njega su opisale kao opasnog manipulatora, a život u vili kao zatvor sa strogim pravilima izlaska i – policijskim satom. Crystal i Hefner još su živjeli ondje kad je jedna od njih, Holly Madison, 2015. objavila memoare „Down the Rabbit Hole: Curious Adventures and Cautionary Tales of a Former Playboy Bunny”. Crystal se prisjetila da je dobila e-knjigu, pa je mogla upisati svoje ime da vidi što je napisano o njoj. To što je pročitala nije je uzrujalo, ali „vila je bila uznemirena zbog knjige”, rekla je. Knjiga je vjerojatno bila neka vrsta terapije za autoricu, a što se tiče Crystal, ona je tek nakon što je počela posjećivati terapeuta poslije Hughove smrti, mogla početi otkrivati traumu koju je proživjela.

image

Crystal i Hefner snimljeni prije sklapanja braka, 2013. godine

BAXTER/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Lažna prijateljstva

„Terapija mi je stvarno pomogla. S njom sam se vratila unatrag i počela prepoznavati određena ponašanja, poput narcisoidnosti ili manipuliranja. Trebale su mi godine da shvatim kroz što sam prošla, da shvatim sebe i Hefa i zašto je činio određene stvari”, rekla je Crystal koja se zahvaljujući terapiji počela i „deprogramirati”. „U kući se moja vrijednost određivala prema izgledu. Bila sam nagrađena zato što sam o Hefu bila ovisna i što nisam imala život bez njega. Naučila sam poslije mnogo o vlastitoj vrijednosti, ljubavi prema sebi, zalaganju za sebe i zdravim odnosima”, ispričala je za US Weekly.

image

Život u četvero: blizanke Karissa i Kristina Shannon, Hugh Hefner i Crystal, tada još djevojačkog prezimena Harris

JIM SMEAL/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Prijateljstva među djevojkama u kući bazirala su se na interesima, a od „tisuća” djevojaka koje je tamo upoznala, Crystal je, kaže, u kontaktu ostala s njih „možda pet”. „Ako se ne bih htjela više družiti s nekom od njih, ponudila bih im 10.000 dolara i one bi uzele novac. No, moja se perspektiva ipak razlikuje od njihove jer nisam bila djevojka iz Hefovog reality showa - bili smo u braku, bila sam tamo s njim do njegove smrti”, pojasnila je svoje gledište Crystal koja kaže da je pisanje za nju bilo katarzičan proces.

image

Crystal Hefner priprema memoare koji bi mogli zabrinuti mnoge stanovnike Hollywooda

CRYSTAL HEFNER/INSTAGRAM

Nikog nije izostavila

Kad je pročitala prvi rukopis, briznula je u plač, jer je osjećala kao da je napokon dobila svoj glas. „Svi pretpostavljaju da sam bila glupa mlada djevojka koja je postala dio Hughove djevojačke pratnje. Ali sada prilično jasno razumijem kroz što sam prošla i što se dogodilo i to će se u knjizi vidjeti. Bilo je teških priča i ljudi koji su me povrijedili i oni su u knjizi”, otkriva Crystal koja je u knjizi ipak promijenila imena mnogih žena i mnogih poznatih osoba, ali nije nikoga izostavila. „Priče su vrlo detaljne, a ima i događaja o kojima se nikada ranije nije govorilo”, najavila je. Nada se da će njezini memoari pomoći drugim ženama i vjeruje da bi pokojni Hefner podržao njezinu priču. S promjenom mjesta življenja Crystal mijenja i posao te se uključuje u biznis s digitalnim članskim iskaznicama za svijet pogodnosti na putovanjima, a oporavlja se i na privatnom planu – putuje i druži se s ljudima koji je vole, romantična je, želi se udati i jednog dana imati djecu.

Linker
27. travanj 2024 08:35