Sretna i fit

Tajne dobrog izgleda Tončice Čeljuske: ‘Nemam ništa protiv estetskih zahvata, i sama sam ih isprobala‘

Televizijska urednica i voditeljica otkriva kako je zahvaljujući redovitim treninzima skinula kilograme, je li isprobala botoks i filere te kakvi je muškarci privlače.

Tončica Čeljuska (52), urednica i voditeljica HRT-ove emisije “U svom filmu”, u posljednje vrijeme živi u svom - ringu. Prolazi dril s privatnim trenerom Daliborom Delićem, koji je u njezin program mršavljenja i oblikovanja tijela uključio i boks. Počela je sa skoro 80 kilograma, sada ih ima pet manje, a do ljeta planira otopiti još toliko i doći na težinu koju sa svojih 170 centimetara visine smatra idealnom.

Tončica je na preporuku trenera krenula i na poseban režim prehrane, a riječ je o dijeti Light Fork.

- Dnevno mi se dostavljaju svježe pripremljeni doručak, ručak i večera te međuobrok. Ukupno moraju imati 1300 kalorija za žene, a 1700 za muškarce, s balansiranim omjerom proteina, ugljikohidrata i masti. S tim brojem kalorija tijelo je u deficitu, ali ima dovoljno nutritivnih balansiranih obroka da funkcioniram bez osjećaja gladi.

Njezini prvi treninzi, otkriva Tončica, bili su maloreći grozni.

- Osjećala sam se jadno jer nisam mogla ništa. No, iz treninga u trening bila sam sve jača, brža, spretnija... Daleko je to od onog što još mogu, ali zadovoljna sam jer sam motivirana i ustrajna. Sam trening je prilično zahtjevan i težak, budem mrtva na kraju. To doživljavam kao pobjedu volje nad ograničenjima i svakodnevno ih pomičem. I ponosna sam jer sam u 53. godini trening uklopila svoju dnevnu rutinu kao nešto što je prioritet i što se ne propušta.

Osim što mladolikost održava vježbanjem i zdravom prehranom, Tončica njeguje kožu kvalitetnom preparativnom kozmetikom, ali i pokojim kozmetičkim tretmanom, što nikada nije krila.

- Nemam ništa protiv estetskih zahvata, pa ni botoksa i filera koje sam i sama isprobala. Filere više ne stavljam, a botoks samo na čelo, ali rijetko. Problem je kad žene pretjeraju pa lice gubi svoje konture, a dobiva blaziran, zamrznut izgled bez mimike. Svjedoci smo kako su neke holivudske glumice pretjerale i pritom izgubile izražajnost lica i mimiku, što je jako važno u njihovom poslu. Kao i u svemu, treba imati osjećaj za mjeru.

Što se tiče ljubavi, Tončica kaže da joj muškarci konstantno prilaze, ali da ne vjeruje u idealnu ljubav.

- Dani smo jedni drugima da se zajedno trudimo oko odnosa, braka, da si budemo potpora... Nitko nije rekao da mora biti idealno. Ako ima ljubavi, ona će prihvatiti i ono loše i teško. Bitno je iznijeti i biti uz nekoga i kad nije idealno. Različita su iskušenja zapravo test ljubavi. Prava ljubav opstaje, nebitno je li idealna.

Cijeli intervju s Tončicom Čeljuskom pročitajte u novom broju magazina Gloria!

image
Gloria produkcija

Linker
05. ožujak 2024 21:41