Osnivana Zaklada Anamarija Carević

Svoju Anamariju izgubila je u potresu. Emotivne riječi utučene majke: ‘Vjerujem kako će njezino ime ostati u sjećanju‘

Na godišnjicu smrti 15-godišnje Anamarije Carević, koja je stradala u zagrebačkom potresu, predstavljena je Zaklada za obnovu Bazilike Presvetog Srca Isusova i za izgradnju novog Pastoralnog centra pod njezinim imenom. Anamarijina majka ovom je prilikom prvi puta progovorila o svojoj kćeri koju nikada neće zaboraviti.

Prošlo je točno godinu dana od razornog zagrebačkog potresa koji je osim velike materijalne štete kao posljedicu imao i smrt 15-godišnje Anamarije Carević. Djevojčice koja je svima uljepšavala dane svojim velikim i iskrenim osmijehom više nema, ali sjećanje na nju živi i živjet će dokle god ga održavaju ljudi koji su je voljeli.

Bazilika Presvetog Srca Isusova pretrpjela je veliku štetu od potresa, a tamo je Anamarija pohađala vjeronauk i svirala tamburicu u tamošnjem orkestru. Zato je na inicijativu mladih vjernika na godišnjicu Anamarijine smrti osnovana "Zaklada Anamarija Carević" koja će prikupljati donacije za obnovu Bazilike Presvetog Srca Isusova i za izgradnju Pastoralnog centra pod njezinim imenom.

image
Zaklada Anamarije Carević prikupljat će sredstva za obnovu Bazilike Presvetog Srca Isusova i za izgradnju Pastoralnog centra pod njezinim imenom.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

U Anamarijino ime njezina je majka Nataša Carević podržala osnivanje Zaklade.

"S velikim ću ponosom i ljubavlju gledati na novi Pastoralni centar župe Presvetog Srca Isusova koji će nositi ime moje kćeri. Vjerujem kako će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima. Kako je živjela, koliko je voljela svoju župu, koliko je ljubavi i veselja davala u sve što je radila....", govorila je o svojoj kćeri Nataša Carević.

image
Anamarija je obožavala svirati tamburicu.
Privatni album

Čitajte i: Pola godine tuge za djevojčicom stradalom u potresu: 'Svako malo pomislim na nju, najgore mi je navečer'

"Ništa joj nije bilo teško za bilo koga napraviti, a pogotovo za svog najboljeg prijatelja Isusa. Svirala je u orkestru, pjevala, plesala, izrađivala poklone za Majčin i Očev dan. U tako ranoj dobi spoznaš da ti je Isus uistinu jedini pravi, iskreni i, kako bi Anamarija rekla, najbolji prijatelj", poručila je majka tragično preminule djevojčice.

image
Privatni album

U rujnu prošle godine Anamarijina najbolja prijateljica Vida Bajs ispričala je za Gloriju kakva je bila Anamarija, što je voljela, čemu se radovala...

image
Vida Bajs i Anamarija Carević.
Privatni album

"Anamarija je željela studirati pravo i postati odvjetnica. A glavni plan, još dok smo bile manje, bio je da, kad odraste, otputuje u Barcelonu i tamo se uda za Ivana Rakitića. Svako malo pomislim na nju i čini mi se da se sve dogodilo prije dva tjedna. Danju se pokušavam koncentrirati na ono što radim. Najgore mi je navečer, fale mi naši razgovori prije spavanja. Kad god bih imala neki problem, ona bi me utješila i pronašla rješenje u sekundi. S njom sam dijelila sve i jako mi nedostaje", rekla je tada potresena Vida.

Linker
03. travanj 2024 17:23