Kobe Bryant i Vanessa Laine Bryant
 Getty Images
Odlazak legende

SVIJET TUGUJE: Otišao veliki Kobe Bryant! U stravičnoj nesreći život izgubila i jedna od njegove četiri kćeri

Poginuo je legendarni Kobe Bryant. Imao je 41 godinu i nedavno je po četvrti put postao otac. Prema posljednjim navodima, potvrđeno je da je poginula i 13-godišnja djevojčica.

Poginuo je legendarni Kobe Bryant. Imao je 41 godinu i nedavno je po četvrti put postao otac. Prema posljednjim navodima, potvrđeno je da je poginula i 13-godišnja djevojčica.

Otišao je velikan svjetske košarke Kobe Bryant. Preminuo je u padu svog privatnog helikoptera u Kalifoniji. U padu su poginuli svi putnici helikoptera, prema prvim procjenama s Kobeom je letjelo još najmanje troje ljudi, a posljednje informacije spekuliraju o ukupno devet putnika. Vijest je donio TMZ. Prema pisanju svjetskih medija, Peoplea i NY Timesa te TMZ-ja, glasnogovornici pokojnog sportaša potvrdili su da je život izgubila i njegova kći Gianna.

Prema dosadašnjim informacijama, život su izgubili putnici i osoblje, potvrđena je smrt petero ljudi. Uzork pada helikoptera još nije poznat, no sve se glasnije govori kako je mogući uzrok magla.

Već godinama se zna da je Kobe za svoja putovanja koristio helikopter, koristio ga je i dok je još aktivno igrao za Lakerse.

Prema dosadašnjim informacijama američkih medija, Kobeova supruga Vanessa Bryant nije bila među putnicima.

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 04:  NBA Basketball Star Kobe Bryant and his wife Vanessa Laine attend the Make-A-Wish Greater Los Angeles 30th Anniversary Gala on December 4, 2013 in Los Angeles, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images for Make-A-Wish Greater Los Angeles)
Kobe Bryant i Vanessa Laine Bryant

Kobe Bryant i njegova Gianna iza sebe su ostavili suprugu i majku Vanessu i tri djevojčice - Nataliju, Biancu te novorođenu Capri. Djevojčicu je dobio nedavno, u lipnju 2019. godine. Veliku radost Bryantu je pričinjavala njegova obitelj - tragično pogunila kćer Gianna naslijedila je njegov talent i ljubav prema košarci pa su otac i kći stalno zajedno pohodili utakmice.

View this post on Instagram

My Gigi

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Legendarni NBA-ovac i njegova Gigi, kako je od milja zvao kćer Giannu, dijelili su ljubav prema košarci.

Bryant i njegova voljena Vanessa činili su najpopularniji NBA par, a da se ova tragedija nije dogodila, proslavili bi uskoro i 20. godišnjicu braka. Vjenčali su se jako mladi, Vanessi je bilo tek 18, a Kobeu 22 godine. Nitko od njegove obitelji nije došao na svadbu, imali su problema s time da im se sin ženi tako mlad, no košarkaš je odabrao. Njegova obitelj približila im se kada su dobili prvu kćer.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 06:Kobe Bryant attends the LA Community Screening Of Warner Bros Pictures'
Getty Images
Kobe Bryant

U braku je bilo problema, svojedobno je Bryant priznao nevjeru, no supruga je tada oprostila i par je ostao nerazdvojan. Pred kraj života Kobe je uživao u obitelji, zasluženoj mirovini i zarađenom novcu.

Ovaj košarkaš smatra se jednim od najvećih košarkaša svih vremena, 18 puta bio je u All-Star momčadi tijekom 20-godišnje igračke karijere u Lakersima. Njegova ostvarenja nadilazila su svijet sporta. Za kratki film 'Dear Basketball' 2018. godine osvojio je i Oscara.

Linker
26. travanj 2024 14:26