ULOGA ŽIVOTA

Svi se šale na račun Gwyneth Paltrow: ‘Zbog nesreće mi je propalo pola dana na skijanju‘

Holivudska glumica i poduzetnica optužena je za sudar na skijaškoj stazi, a tužitelj zbog pretrpljenih ozljeda traži odštetu od tristo tisuća dolara.

Bilo bi pretjerano reći da oskarovka Gwyneth Paltrow, jedna od najvećih holivudskih zvijezda, trenutačno igra svoju najvažniju ulogu, no na suđenju u Park Cityju sigurno pokazuje dio svojih glumačkih vještina. Naime, 21. ožujka je u bijelom puloveru, diskretno našminkana i raspuštene kose stigla u sudnicu u Park Cityju, gdje joj je pred porotom započelo suđenje u privatnoj tužbi koju je protiv nje podnio dr. Terry Sanderson, optometričar s kojim se 2016. sudarila na skijaškoj stazi u Deer Valleyju.

image

Gwyneth Paltrow se nakon sedam godina suočila s dr. Terryjem Sandersonom

RICK BOWMER AFP

Tužitelj tvrdi da ga je slavna glumca pokupila na stazi te da je on od udarca i posljedica pada zadobio ozljede koje su mu nepovratno narušile kvalitetu života, te je od Gwyneth Paltrow zatražio odštetu u iznosu od 3,1 milijun dolara, koju je sudac Kent R. Holmberg snizio na razumnu mjeru - tristo tisuća dolara. Prema priloženoj liječničkoj dokumentaciji, zadobio je potres mozga, slomljena su mu četiri rebra, a duševna bol i patnja bili su, tvrdi, takvi da nije mogao nastaviti s normalnim životom.

image

Gwyneth Paltrow tvrdi da nije kriva

RICK BOWMER AFP

Sanderson dalje tvrdi da je Gwyneth Paltrow pobjegla s mjesta nesreće, jer je nakon sudara, "ustala i odskijala dalje, što je pridonijelo njegovom šoku dok je ozlijeđen ležao u snijegu na stazi". Prema pravilima skijališta u državi Utah, oni koji skijaju ispred imaju prednost, pa ih oni koji većom brzinom dolaze moraju izbjegavati. Sanderson tvrdi kako se Gwyneth Paltrow spuštala po stazi nekontroliranom brzinom te da je uoči sudara čuo njezino histerično vrištanje.

Gwyneth Paltrow je, pak, u svojoj tužbi podnijela odštetni zahtjev u visini jednog dolara, a u njoj navodi kako je Terry Sanderson nju pokupio s leđa od čega je zadobila lakše ozljede te da joj se nakon incidenta - ispričao. Kome će u ovom slučaju porotnici pokloniti povjerenje, saznat ćemo ovih dana, jer je predviđeno trajanje suđenja - osam dana.

image

Suđenje će trajati osam dana

RICK BOWMER AFP

A ovo su tri vrhunca dosadašnjeg suđenja: Gwyneth Paltrow je željela donijeti slatkiše u sudnicu da počasti sudske izvršitelje, ali je sudac odbacio taj prijedlog njezinog odvjetnika. Raspravljalo se o težini i visini sudionika skijaškog incidenta, a odvjetnica tužitelja izjavila je da je ljubomorna što je optužena viša od nje. Glumica je izjavila i da joj je uzor za simboličku odštetu od jednog dolara bila pjevačica Taylor Swift, koja je prije deset godina toliko dobila od bivšeg radijskog voditelja Davida Muelllera za vrijeme susreta s obožavateljima te da njih dvije privatno nisu prijateljice. No, najkomentiranija je njezin odgovor na pitanje odvjetnice tužitelja je li je incident na skijalištu odvratio od uživanja u ostatku zimovanja u Deer Valleyju.

"Pa zbog toga izgubila sam polovicu dana skijanja", izjavila je Gwyneth Paltrow i izazvala buru reakcija i sprdnje na društvenim mrežama.

image

Tužitelj od Gwyneth Paltrow traži tristo tisuća dolara

RICK BOWMER AFP
Linker
25. travanj 2024 12:51