The Tig

Sve se glasnije nagađa da Meghan Markle opet pokreće osobni blog, javnost već čeka sočne priče

Dok još nije ušla među plemstvo, američka je glumica vodila blog u kojem je pisala o glumačkom životu, odnosu s obitelji i prijateljima. Stručnjaci za brendiranje vjeruju da bi ponovno pokretanje bloga moglo biti financijski vrlo isplativo - zarada bi mogla biti golema, jer bi sasvim sigurno takva bila i posjećenost.

Gomilaju se nagađanja da bi Meghan Markle mogla uskoro ponovo pokrenuti osobni blog koji je ugasila prije zaruka s princem Harryjem, a povod spekulacijama je njezin nedavni sastanak sa strastvenom blogericom, glumicom Gwyneth Paltrow. Dok još nije bila pripadnica plemstva i Meghan je predano vodila blog, pokrenula ga je kao „strastveni projekt” 2014. te ga nazvala The Tig, po svom omiljenom crnom vinu, rijetkom i skupom Tignanellu.

Kao aktivna blogerica, sadašnja vojvotkinja od Sussexa pisala je o glumačkom životu, odnosu s obitelji i prijateljima. Vjernim čitateljima pisala je i tome kako joj je bilo teško u srednjoj školi jer se nije nigdje uklapala. Blog je, naravno, ugasila nakon što je srela svog princa.

Brutalne dvadesete

Kako piše Daily Mail, za Meghan su, prema ispovijestima na blogu, dvadesete godine bile „brutalne”, a tinejdžerske još gore, jer se nije mogla uklopiti u društvo. „U mojoj su školi postojale klike: bijele djevojke, crne djevojke, Filipinke i latino djevojke. Kao osoba miješane rase osjećala sam se negdje između, pa sam dane zatrpavala izvanrednim aktivnostima, ne toliko zbog toga što su me zanimale, nego uglavnom zato da ne bih morala ručati sama”, napisala je.

U dvadesetima se borila s tim što su svi „prosuđivali njezinu težinu, stil, želju da bude cool/moderna/pametna poput drugih”. No, na jednoj od audicija voditelj kastinga savjetovao joj je da nosi manje šminke i da bude „više Meghan” i taj joj je savjet postao mantra kroz dvadesete i u ranim tridesetima – „biti više Meghan”.

image

Meghan Markle u noćnom izlasku s društvom, u vrijeme dok je na računu imala 40-ak dolara

ROB RICH/EVERETT/PROFIMEDIA

Mjesto za čaroliju

U vrijeme pisanja bloga bila je razvedena od prvog supruga, filmskog producenta Trevora Engelsona, a princa još nije srela. Fanovima je napisala da joj nije nitko potreban da bi bila „kompletna” i da je sama sebi dovoljna. Samo nekoliko mjeseci prije susreta s Harryjem, Meghan je pisala o tome kako bi se rado odrekla nekih „neženstvenih” navika i stekla neke zdrave. Prvog dana 2016. kao prioritete je navela odvikavanje od psovanja i grickanja noktiju te istrčavanje maratona i obnavljanje znanja francuskog, a dodala je kako takve odluke donosi svake godine. Stoga je odlučila da to ipak neće biti njeni novogodišnji ciljevi i da neće biti stroga prema sebi ako ih ne ostvari, a kao ciljeve za tu je godinu postavila „razigrano pristupiti životu” i „ostaviti mjesta za čaroliju”.

image

Nakon što se zbližila s Harryjem, Meghan je ugasila blog

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najbolja prijateljica

Prije preseljenja u Ujedinjeno Kraljevstvo, Meghan je imala skupinu bliskih prijatelja u Torontu, gdje je snimala odvjetničku dramsku seriju „Suits” kojom je stekla popularnost. Najbliža joj je bila stilistica odjeće Jessica Mulroney s kojom je tada bila nerazdvojna. Hvalila ju je na sva usta na blogu, a ostale su blisko povezane i idućih godina, toliko da je Meghan nazvala upravo Jessicu one noći kada ju je Harry zaprosio. Kanadska prijateljica bila je uključena i u svadbenu proslavu Sussexovih, kao i njezina djeca - kći Ivy nosila je cvijeće, a sinovi Brian i John bili su paževi. Tada je Jessica podijelila fotografije sa svadbe uz tekst: „Ponosna prijateljica. Ponosna mama.”

image

S Jessicom Mulroney 2017. u doba kad su bile najbolje prijateljice

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

No, čini se da je prijateljstvo izblijedjelo; Jessica je upadljivo odsutna iz Netflixove dokumentarne serije o Harryju i Meghan, a ondje možemo vidjeti neke druge Meghanine prijateljice, kao što su tenisačica Serena Williams i kolegica iz serije „Suits” Abigail Spencer. Osim toga, Jessica nije uopće komentirala Harryjeve memoare „Rezerva”. Moguće je da su prijateljstvu presudili neki Jessicini komentari o pokretu Black Lives Matters, zbog kojih je bila prozvana na društvenim medijima. Iako se tri puta javno ispričala, nisu joj bili skloni lako oprostiti, pa je izgubila nekoliko važnih poslova na različitim TV kućama.

Fen frizura

U objavi iz siječnja 2015. Meghan se prisjetila dana koji joj je četiri godine ranije promijenio život zauvijek. Kao glumica u usponu tada je upravo bila odradila audiciju za „Suits”, no nije bila zadovoljna. Svom je agentu tada rekla: „Zaboravljala sam tekst, bila sam smetena, zabrljala sam. A to je strašno, jer sam stvarno željela tu ulogu. Stvarno mi se sviđa lik Rachel.” Loše osjećaje pokušala je izliječiti kruhom i sirom, no pokazalo se da je na audiciji ipak bila dovoljno dobra te su je pozvali u drugi krug audicije pred šefovima studija i TV mreže. Usput su joj savjetovali da poradi na konzervativnijem izgledu, „zaglađenijoj kosi i poslovnoj odjeći”. Stoga je kupila poslovnu odjeću za 45 dolara i otišla na feniranje u frizerski salon u blizini njene kuće. Pun pogodak – dobila je ulogu. Nije tada mogla slutiti, zapisala je, da će joj to kasno kolovoško jutro 2011. promijeniti život.

image

Prizor iz serije "Suits" kojom je Meghan stekla popularnost

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Na računu 40 dolara

Svake je godine Meghan na blogu pisala o svojim rođendanskim željama, koje su uvijek bile nadahnute njenom majkom Dorijom. Rođendan je doživljavala kao „osobnu novu godinu” u kojoj možete donijeti odluke za sebe. Obilježavajući rođendan 4. kolovoza 2016., otprilike u vrijeme kada je srela princa Harryja, poželjela si je „više iznenađenja, više avanture, više prilika za rast, više dana ispunjenih smijehom i drskim šalama, više ukusnih obroka i više inspiracije”.

Moglo bi se reći da joj se dobar dio toga ostvario, jer je u jednom od posljednjih zapisa, koji je objavila nakon što je već upoznala Harryja, Meghan napisala kako je ljeto provela poput glavnog lika iz romana „Jedi, moli, voli” autorice Elizabeth Gilbert. Vrijeme je posvetila, napisala je „ekstravagantnim” bjegovima u pratnji „pouzdanih prijatelja” koji su joj pomogli da „proslavi” svoj život. Čitateljima je objasnila da nije uvijek vodila tako luksuzan život. „Ne tako davno, hm, prije desetak godina, imala sam 40 dolara na bankovnom računu, jedva sam uspijevala doći na audicije, a krug prijatelja bio mi je još manji. Ali čak i tada pronalazila sam vrijeme da proslavim svoj život. Možda je to bilo uz pizzu i bocu pića iz trgovine, u društvu nekoliko djevojaka na podu moje dnevne sobe. Ili je to možda bila plesna zabava u mojem malom stanu ili seansa jecanja za pročišćavanje osjećaja s mojim najbližima i najdražima”, napisala je.

image

Što bi sve Meghan mogla napisati na blogu, pita se znatiželjna javnost; na fotografiji sa šogoricom Kate Middleton

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitanost i zarada

Ubrzo nakon toga The Tig je ugasila. Blog je imao i određeni financijski uspjeh, zarađivao je oko 80.000 dolara godišnje. Iako još nema nikakvih znakova aktivnosti Meghanine web stranice, tjednima se već piše i govori o tome kako je vizija vojvotkinje od Sussexa, navodno, stvoriti lifestyle portal sličan Gwynethinom Goopu, piše Marie Claire. Stručnjaci za brendiranje vjeruju da bi to financijski mogao biti vrlo pametan potez - ako bi Meghan ponovno pokrenula The Tig zarada bi mogla biti golema, jer bi sasvim sigurno takva bila i posjećenost.

Linker
18. travanj 2024 15:18