NJEGOV NAČIN

Sve je stalo u 33 riječi: Da je braku kraj, Rupert Murdoch supruzi javio - porukom

Medijski mogul i milijarder Rupert Murdoch svoj je četvrti brak s modelom i glumicom Jerry Hall okončao e-mailom.

Poslovni i privatni život medijskog magnata, milijardera Ruperta Murdocha, čije se bogatstvo procjenjuje na 17 milijardi dolara, bio je sve - samo ne dosadan. Njegova poslovna biografija jedna je od najimpresivnijih, svojim je potezima i akvizicijima obilježio medijsku scenu dvadesetog stoljeća, a niti privatni život nije mu manje zanimljiv.

Vlasnik najvećeg svjetskog medijskog carstva jedan je od najutjecajnijih ljudi na svijetu, koji može stvoriti ili uništiti nečije političke ambicije i karijeru, a trenutačno između svojih šestero djece i trinaestero unučadi mora odabrati svog nasljednika i pronaći način kako da podijeli imperij, a da on nastavi funkcionirati i bez njega.

image

Njihova prva zajednička fotografija snimljena je na finalnoj utakmici Svjetskog kupa u ragbiju 2015.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Pritom u javnost stalno izlaze novi fascinantni detalji, pa je tako ovih dana javnost saznala na koji je način Rupert Murdoch okončao svoj četvrti brak s bivšim top modelom, 66-godišnjom Jerry Hall, koja je svojedobno bila partnerica Micka Jaggera, frontmena The Rolling Stonesa.

Par se vjenčao u ožujku 2016. godine, tjedan dana uoči Murdochova 85. rođendana, a razveli su se nakon šest godina. Kao službeno obrazloženje u zahtjevu Jerry Hall bile su navedene "međusobne nepomirljive razlike u karakteru", no sad je na svjetlo dana napokon izašao i pravi razlog. Rupert Murdoch je, naime, okončao njihov brak e-mailom na koji je potrošio tek 33 riječi.

image

Vjenčali su se 5. ožujka 2016. u Londonu

BEN CAWTHRA/SHUTTERSTOCK

"Jerry, odlučio sam prekinuti naš brak. U svakom slučaju bilo nam je lijepo zajedno, ali dalje više ne ide jer imam puno previše posla. Moj odvjetnik odmah će kontaktirati tvoga", napisao je Murdoch tadašnjoj supruzi koja je očekivala njegov dolazak na ladanje u Oxfordshireu, ali je u dolaznom pretincu svoje elektroničke pošte zatekla njegovu poruku.

image

Zajedno su stigli na premijeru filma ‘Absolutely Fabulous‘ u Londonu 2016.

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Koliko je poznato Jerry Hall je bila iznenađena i začuđena porukom jer se nikad nije svađala s Rupertom, a dobila je rok od 30 dana da se iseli sa svojim stvarima, čije je vlasništvo morala dokazati - računima. U brakorazvodnoj parnici pripalo joj je upravo njihovo ladanje u Oxfordshireu, ali se Jerry Hall nemalo iznenadila kad je otkrila da se snimke sigurnosnih kamera na posjedu i dalje šalju na središnji server Murdochove kompanije.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall na oskarovskom partyju Vanity Faira 2019.

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Početkom ove godine Murdoch je objavio zaruke sa 66-godišnjom Ann Lesley Smith - kako se pretpostavljalo - svojom petom suprugom, no ubrzo je stigla vijest da vjenčanja ipak - biti neće. Razlog je što njegova, sad već bivša, zaručnica Ann Lesley Smith, koja je 26 godina mlađa od svog nesuđenog supruga, nije uspjela podnijeti medijsku pažnju, slavu i gubitak anonimnosti, te je svom "daru s neba" kako ga je nazvala na prvom spoju, zahvalila na pažnji.

Linker
17. travanj 2024 08:59