Otkrio ime kćeri!

Sve bebe Downing Streeta: Nije Boris Johnson jedini premijer kojemu su se rađala djeca za vrijeme mandata

U sjedištu britanske vlade plač novorođenčadi je sve do 21. stoljeća bio izuzetno rijetka pojava, a onda se taj trend počeo mijenjati zahvaljujući plodnim premijerima Tonyju Blairu, Davidu Cameronu i aktualnom - Borisu Johnsonu.

Iako ga napadaju sa svih strana, britanskom premijeru Borisu Johnsonu ništa ne može pokvariti čari novog, sedmog po redu očinstva. Njegova supruga Carrie Johnson i njihovo drugo dijete, curica rođena 9. prosinca, vratili su se u Downing Street, tako da je obitelj ponovno na okupu. Sretni roditelji javnosti su upravo objavili ime nove članice svoje obitelji.

Ako ni po čemu drugom, sunarodnjaci će Borisa Johnsona pamtiti po tome što je u svom premijerskom mandatu dobio dva djeteta: prije 19 mjeseci Carrie je rodila njihovog sina Wilfreda. Plač novorođenčadi nije tako česta pojava u u Downing Streetu. U kronikama britanskog parlamentarizma zabilježeno je da je u travnju 1848. tadašnji premijer, grof John Russell, dobio sina Georgea Gilberta Williama, a u srpnju sljedeće godine još jednog sina - Francisa Alberta Rolloa.

image

Tony i Cherie Blair za njegova su mandata dobili sina Lea.

TOPFOTO.CO.UK/TOPFOTO/PROFIMEDIA

Na sličan radosni događaj čekalo se više od 150 godina, sve do 2000., kad su tadašnji premijer Tony Blair i supruga mu Cherie objavili rođenje svog četvrtog djeteta, sina Lea, začetog u kraljevskom dvorcu Balmoral.

Blairu je zbog prinove u obitelji naglo skočila popularnost pa je sljedeće godine bez problema osvojio još jedan premijerski mandat.

U kolovozu 2010., tri mjeseca nakon što su postali novi stanari premijerske rezidencije u Downing Streetu, David i Samantha Cameron dobili su četvrto dijete - kći Florence. Godinu prije izgubili su svoje najstarije dijete, sina Ivana, koji je bolovao od rijetke kombinacije cerebralne paralize i epilepsije.

image

Dok je bio premijer David Cameron i njegova supruga Samantha dobili su kćer Florence Rose Endellion.

ZENG Y/XINHUA/ ZENG YI/SWNS/PROFIMEDIA

Lani u travnju došao je red na Borisa Johnsona da i on razveseli naciju objavom o prinovi. Još je bio malo nesiguran na nogama jer je nekoliko tjedana prije Wilfredova rođenja obolio od covida. Nazvavši dijete Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, odao je počast i medicinskom osoblju koje ga ga njegovalo dok se borio za zrak.

Kako će pak nazvati novorođenu kćer, o tome su razbijali glavu i u britanskim kladionicama. Najbolje su kotirala imena Charlotte, Margaret, Alexandra, Violet i Florence.

Charlotte se zvala Johnsonova majka, koja je preminula 19. rujna, a ime Margaret je visoko na kladioničarskim listama jer tako se zvala i Borisova politička heroina, čelična lady Margaret Thatcher.

image

Johnson je kao premijer dobio dvoje djece s Carrie Johnson. Prvo sina Wilfreda, a sada i kćer Romy.

SIMON DAWSON/AVALON/PROFIMEDIA

Boris i Carrie djevojčicu su, pak, nazvali Romy, odajući počast Carrienoj teti, dok joj je srednje ime - kako se predviđalo - Charlotte, u spomen na premijerovu pokojnu majku.

Prinova u obitelji došla je u teškom trenutku za gospodina Johnsona. Pokrenuta je službena istraga zbog nekoliko lanjskih božićnih zabava u Downing Streetu, što je bilo flagrantno kršenje epidemioloških mjera, a članovi njegove stranke žestoko se bune što Boris zbog omikron varijante virusa planira uvesti nova ograničenja. Trenutačno mu je najveća radost i utjeha što se nakon prljavih političkih obračuna može opustiti mijenjanjući prljave pelene.

Linker
17. travanj 2024 15:26