NEZABORAVNI SPASITELJ

Sva lica Davida Hasselhoffa: Nepoznati detalji burnog života seks ikone devedesetih

Američki glumac, pjevač, producent i biznismen proslavio se ulogom Mitcha Buchanona u serijalu Spasilačka služba.

SPASI, SPASI, SPASI ME...

Proslavio ga je serijal Spasilačka služba koji je NBC ugasio nakon prve sezone emitiranja u Sjedinjenim Državama 1989. No, David Hasselhoff prepoznao je njegov potencijal i otkupio prava za nastavak snimanja uloživši vlastiti novac i postao njegov izvršni producent. To je bio poslovni potez desetljeća, jer je u idućih deset godina "Baywatch" postao serijal koji je obilježio televizijsku produkciju devedesetih, a Davidu Hasselhoffu donio bogatstvo. Na njemu je ukupno zaradio više od stotinu milijuna dolara.

image

Proslavila ga je uloga Mitcha Buchannona u Spasilačkoj službi

FREMANTLE MEDIA/SHUTTERSTOCK

SIN NJEMAČKIH EMIGRANATA

Rođen je 17. srpnja u Baltimoreu, a odrastao je na Floridi i u Atlanti, kamo su se njegovi roditelji Joseph Vincent Hasselhoff, potomak njemačkih useljenika u Sjedinjene Države, i Dolores Theresa, domaćica, preselili zbog očeva posla. Poduzetan je bio već kao dijete, pa je u školi briljirao u debatnom klubu, vodio školski zbor, bio kapetan odbojkaške momčadi i nastupao u predstavama.

image

Londonski nastup 2011.

ROB CABLE/SHUTTERSTOCK

OD PETRA PANA DO HEAVY METALCA

Debitirao je kao 7-godišnjak u ulozi Petra Pana, glumu je studirao na Sveučilištu Oakland, a diplomirao na California Institute of the Arts. Uz glumačku karijeru od samog je početka vodio i glazbenu karijeru, kojoj je veliki zamah devedesetih dao uspjeh serijala "Baywatch", a najveće glazbene uspjehe doživio je u Austriji, Švicarskoj i Njemačkoj, gdje su njegovi albumi postigli platinaste naklade i stigli do vrha top lista. Objavio je 14 studijskih albuma, a preklani i svoju prvu heavy metal pjesmu "Through The Night".

image

Vodio je natjecanje za Miss plaže u Malibuu

FREMANTLE MEDIA/SHUTTERSTOCK

LJUBAVNI TEPIH MITCHA BUCHANNONA

U povijesti televizije ostat će upamćen po ulozi Mitcha Buchannona, koja mu donijela titulu seks ikone devedesetih. Fikcionalni lik Mitch po zanimanju je kapetan i šef Spasilačke službe, a okušao se i u poslu privatnog istražitelja. Bivši mornarički specijalac u serijalu je mentor, uzor i očinska figura mlađim kolegama, koji im pomaže ne samo u poslu nego i privatnom životu, a posebno po pitanjima - srca. Obožava daskanje na valovima i glazbu, a gledateljice je oduševljavao pločicama, neukrotivim kovrčama i ljubavnim tepihom na prsima.

image

Obožava sportske automobile

MICHAEL TIMM/FACE TO FACE/SHUTTERSTOCK

MAMAC ZA GLEDATELJE

O njegovoj popularnosti možda najbolje svjedoči podatak da je Hasselhoffov angažman u jedanaestoj sezoni američkog Plesa sa zvijezdama podigao gledanost tog showa za čak 36 posto u odnosu na prethodnu sezonu. U Indiji se, pak, njegova popularnost mogla mjeriti s najvećim zvijezdama Bollywooda, pa je dobio nagradu za životno djelo Bollywood Award. Na švedskog televiziji TV3 vodio je show na - engleskom, a najveći koncert na otvorenom održao je na dočeku Nove godine kod Brandenburških vrata u Berlinu. Sve to je, dakako, samo mali dio njegovih poslovnih pothvata i aktivnosti u protekla tri desetljeća.

image

S drugom suprugom Pamelom Bach u Londonu

SHUTTERSTOCK

TRI BRAKA, DVIJE KĆERI

S prvom suprugom Catherinom Hickland, američkom glumicom i hipnotizerkom, u braku je bio od 1984. do 1989., a nakon razvoda se u prosincu iste godine vjenčao se s kolegicom Pamelom Bach, s kojom je dobio kćeri Taylor Ann i Hayley. Razveli su se u siječnju 2006. zbog nepomirljivih razlika u karakteru, a Hasselhoff je na kraju dobio skrbništvo nad kćerima s kojima je živio u Kaliforniji. Prema sudskoj odluci bivšoj supruzi je za uzdržavanje plaćao 252 tisuća dolara godišnje. Taj iznos je 2016. prepolovljen, a iduće godine dodatno smanjen na pet tisuća dolara mjesečno, jer je Hasselhoff na sudu dokazao da su se njegovi prihodi znatno smanjili, a njegova bivša draga od dana njihova razvoda nije učinila nikakav napor da sama zarađuje za život.

image

S kćerima Taylor Ann i Hayley Hasselhoff u Los Angelesu 2017.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

LIJEČENI ALKOHOLIČAR

Nakon što je 2007. u javnost iscurila snimka na kojoj ga je kći Taylor Ann na kućnom videu snimala mrtvog pijanog, Hasselhoff se prijavio na liječenje od ovisnosti, a prema riječima njegova odvjetnika Mela Goldsmana, glumac je nakoon dvije godine zaslužio da ga se zove "izliječenim alkoholičarem".

image

S trećom suprugom Hayley Roberts na TV festivalu u Monte Carlu početkom ljeta ove godine

ISOPIX/SHUTTERSTOCK

SVE JE POČELO S AUTOGRAMOM

Ženu svog života, britansku manekenku Hayley Roberts upoznao je kad je 2011. od njega zatražila autogram. Dobila ga je, a David Hasselhoff ju je pozvao na večeru i otada su on i 46-godišnjakinja nerazdvojni. Vjenčali su se 2018. u Italiji.

image

Prva supruga bila mu je glumica Catherine Hickland

BEI/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 22:54