NJUJORŠKA GALA

Supružnike nije bilo lako prepoznati: Na gala svečanosti Clooneyjevih privukli su sve poglede

Supružnici Daniel Craig i Rachel Weisz bili su gosti zaklade čiji su utemeljitelji njihovi prijatelji George i Amal Clooney.

Filmografija engleskog glumca Daniela Craiga, koji je 2. ožujka proslavio 55. rođendan, broji više od sedamdeset naslova, među kojima su i brojni blockbusteri te umjetnički vrijedni filmovi, no velika većina javnosti diljem svijeta ga pamti ponajprije po ulozi tajnog agenta Jamesa Bonda.

Za mnoge pripadnike mlađih generacija on je i jedino utjelovljenje tajnog agenta 007, jer je tu ulogu monopolizirao od 2006. do preklani, a ukupno je odradio pet naslova iz najpopularnijeg i najdugovječnijeg filmskog serijala u povijesti kinematografija.

image

U braku su jedanaest godina

ANGELA WEISS AFP

Zbog toga se s nestrpljenjem očekivalo njegovo pojavljivanje na humanitarnom gala događanju u New Yorku koje je u povijesnoj zgradi Gradske knjižnice organizirala Zaklada za pravdu čiji su utemeljitelji George i Amal Clooney. Daniel Craig na svečanost je stigao u pratnji supruge, britanske glumice Rachel Weisz i na njemu je predstavio svoj novi, zreliji imidž, bitno drukčiji od dosadašnjeg po kakvom ga pamtimo. Slavni glumac pustio je kosu, koju je po svemu sudeći tonirao i osvježio bojom, a prvi put smo ga u javnosti vidjeli s dioptrijskim naočalama, što je upotpunilo dojam.

image

Daniel Craig predstavio je svoj novi, zreliji imidž

ANGELA WEISS AFP

Daniel Craig i 53-godišnja Rachel Weisz upoznali su se 1994. godine na setu jednog filma, ali tada se među njima nije rodilo ništa više od simpatije i prijateljstva. Ona je bila u stabilnoj vezi, a on se razvodio od prve supruge Fione Loudon. Na prvi pravi dejt pozvao ju je 16 godina kasnije, kad su se ponovno sreli snimanju filma "Kuća snova" 2010., a već iduće godine objavili su kako su se vjenčali u tajnosti na intimnoj ceremoniji sa samo četiri svjedoka.

image

Daniel Craig proslavio se ulogom Jamesa Bonda

SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

"Uspjeli smo zahvaljujući tome što smo informaciju podijelili samo s najužim krugom bliskih prijatelje", izjavio je Daniel 2012. godine u razgovoru za GQ. U rujnu 2018. godine rodila im se kćerkica Grace, a Rachel Weisz s bivšim zaručnikom, redateljem Darrenom Aronofskim ima 18-godišnjeg sina Henryja, dok Daniel iz braka s Fionom Loudon ima 31-godišnju kćer Ellu Craig, koja se uz glumu bavi i modelingom. Svi se pitaju što će im i koliko uopće ostaviti jer je glumac svojedbno izjavio da je njegovo osobno bogatstvo neukusno, te da njegov veliki namjerava - donirati.

image

Supružnici su stigli na gala svečanost zaklade Georgea i Amal Clooney

ANGELA WEISS AFP

"Ne kaže li stara poslovica da si pogriješio u životu ako umreš kao bogata osoba? Mislim da je Andrew Carnegie donirao oko 11 milijardi dolara što pokazuje da je bio bogat jer se kladim da je dio zadržao za sebe. Ali, ne želim ostavljati velike iznose svojim potomcima. Mislim da je nasljedstvo vrlo neukusno. Moja je filozofija takva da ću se novca ili riješiti ili ga donirati”, objasnio je Craig, koji podupire i rad zaklade svog prijatelja Georgea Clooneyja i njegove supruge Amal.

Linker
20. travanj 2024 11:25