PROFESIJA ČUDAK

Stvarno neprepoznatljiv! Možete li zvijezdu Harryja Pottera zamisliti kao ovog tipa?

Proslavljeni glumac Daniel Radcliffe odlično se zabavlja na snimanju svog novog filma, jer ga nitko ne prepoznaje.

Engleski glumac Daniel Radcliffe šokirao je svoje obožavatelje novim imidžom, točnije rečeno svojom glumačkom transformacijom na filmskom setu u Los Angelesu. Sa smeđim brkovima na licu i neukrotivo čupavim kovrčama na glavi, s povelikim pivskim trbuhom koji maskirnom havajskom košuljom nije niti pokušao prikriti, te u crno-bijelim platnenim tenisicama šahovskog uzorka, odlično se zabavljao u stanci snimanja biografskog filmu "Weird: The Al Yankovic Story" u kojem igra naslovnu ulogu.

Glumac čije se osobno bogatstvo procjenjuje na više od stotinu milijuna dolara, a stekao ga je glavnom ulogom u filmskom serijalu o malom čarobnjaku Harryju Potteru - svaki od njih je bio blockbuster, posljednjih godina čini se najviše uživa na setovima tzv. nezavisnih filmskih produkcija, kako se nazivaju ostvarenja koja nastaju bez paske velikih holivudskih studija.

image

Ovako su zvijezde Harryja Pottera izgledale 2000.: Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Sada igra čudnu zvjerku, 62-godišnjeg američkog zabavljača Weirda Ala Yankovica, čije ime dovoljno govori samo za sebe. Weird na engleskom, naime, znači - čudak, čudan, lud, neobičan čovjek, a taj pridjev najbolje opisuje karakter i pojavu jednog od najpopularnijih američkih zabavljača - pjevača, komičara i producenta Alfreda Matthewa Yankovica.

image

Daniel Radcliffe u filmu 'Guns Akimbo' iz 2020. igra čovjeka spremnog na sve da bivšu djevojku spasi iz ralja otmičara

JEN RAOULT/SABAN FILMS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Najslavnija britanska glumica, koja je porijeklom Ruskinja, zapravo je Amerikanka!?

"Ništa nećemo prikriti. Istražit ćemo svaki aspekt Yankoviceva života, od njegovog meteorskog uspona do slave s ranim hitovima kao što su 'Eat It' i 'Like a Surgeon' - do njegovog grozomorno dosadnog ljubavnog života i svih izopačenosti zakletog vegana života", kažu producenti iz Tango Entertainmenta.

image

'Weird Al' Yankovic se proslavio parodijama tuđih hitova

ANDY MARTIN JR./ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

A tko je zapravo Weird Al Yankovic, glazbenik koji se proslavio parodijskim prepjevima i obradama tuđih hitova. Probio se urnebesnom obradom hita Michaela Jacksona "Beat It" koja je u njegovoj izvedbi postala "Eat It". Dosad je osvojio pet Grammyja, prodao 12 milijuna primjeraka svojih albuma, a može se pohvaliti s četiri zlatne te čak šest platinastih ploča u Sjedinjenim Državama.

image

Sa suprugom Suzanne i kćeri Ninom 2019.

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Po ocu je naš čovjek: Nick Yankovic je američki državljanin hrvatskog i slovenskog podrijetla, a po majci Mary je Al talijanskog, te škotskog i irskog podrijetla. Odrastao je u Kaliforniji u gradu Lynwoodu, gdje je naučio svirati gitaru i harmoniku. Prvi novac zarađivao je instrukcijama iz tih instrumenata, a danas, sa suprugom Suzannom Krajewski, marketinškom menadžericom i kćeri Ninom živi u vili u Hollywood Hillsu.

image

Weird Al Yankovic na dodjeli Grammyja 2019.

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

"Siguran sam da će Radcliffea generacije pamtiti po ovoj ulozi i dugo nakon što ga na ovom svijetu više ne bude", u svom je stilu Yankovic prokomentirao izbor glavnog glumca u svojoj filmskoj biografiji.

Linker
19. travanj 2024 13:37