POSTOJI RJEŠENJE

Strategija odgoja cool mame: Angelina Jolie ispunila veliku želju kćeri Vivienne ​

Američkoj glumici uloga majke je najvažnija, pa s djecom razgovara o svim njihovim problemima.

Tajna dobrog odgoja je u tome da s djecom njima razumljivim jezikom progovorimo o problemima i teškoćama s kojima se ona u svom svakodnevnom životu susreću i koji im se u tom trenutku čine najvećima na svijetu. Te da im na indirektan način pokažemo da za svaki od njih postoji - rješenje.

Za to je potrebno vrijeme, emocionalni angažman i odbacivanje statusa neupitnog roditeljskog autoriteta, a najvažniji rezultat je produbljivanje odnosa, te građenje povjerenja i zahvalnosti između roditelja i djeteta.

To zna i američka glumica Angelina Jolie kojoj je uloga majke najvažnija i potpuno joj je posvećena u odgoju svoje djece, te ih cijelo vrijeme suočava s važnim životnim pitanjima i univerzalnim temama gubitka, sjećanja, nepravde i iscjeljenja.

image

Angelina Jolie s djecom Maddoxom, Vivienne, Knoxom, Shiloh i Zaharom na premijeri filma ‘Eternals‘ u Los Angelesu lani

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Kćerku Vivienne Jolie-Pitt, 14-godišnju tinejdžerku tako je ovih dana povela sa sobom u Philadelphiju da ponovno zajedno pogledaju predstavu ‘Dragi Evan Hansen‘ (Dear Evan Hansen), koja govori o problematičnom, anksioznom tinejdžeru sociopatskih sklonosti.

Njegov život se potpuno mijenja kad se zbog smrti prijatelja i kolege zbog predoziranja nađe na meti svojih školskih kolega i vršnjačkog nasilja, jer su svi uvjereni da je upravo u Evan Hansen potaknuo to (ne)hotimično samoubojstvo.

Obrana od nepravednih napada i želja da održi sjećanje na prijatelja za njega su glavni poticaj da promijeni ponašanje i vlastiti život, te postaje jedan od omiljenih članova zajednice koja ga je dotad osuđivala i odbacivala.

‘Dragi Evan Hansen‘ već je godinama apsolutni književni, kazališni i filmski hit u Sjedinjenim Državama i smatra se jednim od medijskih fenomena 21. stoljeća bez presedana.

"Gledale smo predstavu u Los Angelesu, a Vivienne je bila toliko oduševljena da smo je otišle ponovno pogledati u Philadelphiju. Poželjela je upoznati glavnog glumca Anthonyja Normana kojem je čestitala u garderobi. Njoj je to bio doživljaj života", izjavila je glumica.

Koliko je angažirana majka pokazala je ovog ljeta kad je 16-godišnju kćer Shiloh Nouvel odvela na koncert na rimski hipodrom Circo Massimo, jednu od najfascinantnijih građevina antičkog doba.

Ondje su talijanski rokeri iz benda Maneskin započeli svoju turneju Loud Kids Tour, a u nastupu talijanske glam rock atrakcije koja je svjetsku slavu stekla pobjedom na lanjskom Eurosongu u Rotterdamu, u svečanoj su loži s desecima tisuća Talijana uživale Shiloh Jolie-Pitt i njezina majka Angelina Jolie.

image

Angelina Jolie i Shiloh Jolie-Pitt na rimskom koncertu Maneskina ovog ljeta

BARBARA AMENDOLA/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK

Američka glumica, redateljica i producentica u Italiji snima igrani film ‘Bez krvi‘ prema hit romanu Alessandra Baricca u kojem glavnu ulogu igra njezina prijateljica Salma Hayek.

Riječ je o filmskoj adaptaciji hit romana megapopularnog talijanskog književnika Alessandra Baricca i prvom od tri filma koja će Angelina Jolie režirati za britansku produkciju Freemantle.

To je peti filmski naslov koji Angelina Jolie potpisuje kao redateljica, a režiji se vratila nakon duže stanke.

Linker
20. travanj 2024 09:38