Sean Diddy Combs

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK
KONAČNI PAD

Strašne optužbe: Uhićen je slavni glazbenik, povezuje se s reketarenjem, trgovinom ljudima te seksualnim zlostavljanjem

Američki glazbenik Sean Diddy Combs uhićen je na Manhattanu u sklopu savezne istrage, njegov odvjetnik kaže da se Combs veseli što će vlastitu nevinost moći dokazati pred porotom.

Američki glazbenik Sean Diddy Combs uhićen je na Manhattanu u sklopu savezne istrage, njegov odvjetnik kaže da se Combs veseli što će vlastitu nevinost moći dokazati pred porotom.

Imidž obiteljskog čovjeka punog ljubavi prema svojoj djeci i dokazanog filantropa koji je proveo posljednjih 30 godina gradeći svoje poslovno carstvo i radio na osnaživanju te uzdizanju crnačke zajednice, sad je definitivno pao u vodu. Jedan od najvećih i najvažnijih američkih glazbenih producenata, 54-godišnji Sean Diddy Combs, uhićen je u svom njujorškom domu na Manhattanu prema nalogu saveznih istražitelja, a što piše u zasad zapečaćenoj optužnici i za kakva ga se nedjela tereti javnosti će biti priopćeno - naknadno.

image

Sean Combs i Cassie Ventura na MET Gali 2017.

JAMES GOURLEY/BEI/SHUTTERSTOCK

Uhićenje je uslijedilo šest mjeseci nakon pretrage njegovih imanja u Los Angelesu i Miamiju u ožujku, pa se vjeruje kako su savezni istražitelji pronašli dovoljno dokaza da protiv slavnog repera podignu optužnicu zbog reketarenja i trgovine ljudima, te seksualnog zlostavljanja i nasilničkog ponašanja, o čemu se tada pisalo.

image

Njujorški gradonačelnik Eric Adams lanjskog rujna mu je uručio ključeve grada na Times Squareu

MICHAEL BROCHSTEIN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Premda Diddyjev odvjetnik tvrdi da je njegov klijent glazbena ikona, samouki poduzetnik koji je vlastitim rukama izgradio poslovno carstvo i stekao osobno bogatstvo čija se vrijednost procijenjuje na milijardu dolara, te brižni otac sedmero djece, koji se veseli što će vlastitu nevinost moći dokazati pred porotom. Koliki je ugled uživao u javnosti pokazalo se lani nakon 17 godina stanke objavio svoj novi album, a tim povodom mu je njujorški gradonačelnik Eric Adams na Times Squareu uručio ključeve grada.

image

Sean Combs i Cassie Ventura 2018.

NINA WESTERVELT/BEI/SHUTTERSTOCK

Nevolje u raju započele su kad se ime Seana Combsa iskristaliziralo kao ključno u federalnoj istrazi o seksualnom zlostavljanju i trgovini ljudima, koja se provodila prema prijavi njegove bivše partnerice, 37-godišnje pjevačice Cassie Venture. Ona je optužbu protiv Diddyja podnijela na njujorškom sudu u studenom lanjske godine, a ohrabrene njezinim primjerom još su dvije žene podnijele tužbu protiv Diddyja zbob seksualnog zlostavljanja, eksploatacije i napada. Diddyjeva meta očito nisu bile samo žene, jer je u veljači ove godine njegov bivši suradnik, producent Rodney Jones Jr. posvjedočio kako ga je šef prisiljavao na seks s drugima.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs i Cameron Diaz 2008.

ALEX BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

Kako god lavinu je zakotrljala Cassie Ventura s kojom je Diddy bio u vezi od 2007. do 2018., a njih dvoje su kao par bili česti gosti na crvenom tepihu i najuglednijim društvenim događanjima.

Premda se pisalo kako su se Combs i Ventura, koju je Diddy tukao i prisiljavao na seksualne odnose s prostitutkama koje je snimao, nagodili izvan suda, savezni agenti su u sklopu istrage po službenoj dužnosti pretražili njegove domove u Los Angelesu, New Yorku i Maimiju, gdje posjeduje luskuzno imanje Star Island zbog istrage o kršenju saveznog zakona o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i trgovine ljudima. A dokazi koje su ondje pronašli mogli bi označiti njegov definitivni pad - ravno do dna.

image

Penelope Cruz i Sean ‘P. Diddy‘ Combs 2005.

IAN WINGFIELD/SHUTTERSTOCK

Diddy nikad nije tajio da je ovisnik o seksu, te je paralelno bio u vezi s mnogim djevojkama, a na popisu njegovih bivših su i mnoga slavna imena, poput pjevačice Jennifer Lopez, glumica Cameron Diaz i Penelope Cruz. Osim toga glazbenik je otac sedmero djece, a njegova najmlađa kćerkica Love Sean Combs rođena je u listopadu 2022. u vezi s partnericom Danom Tran. A kao dokaz koliko Diddy "uvažava" žene njegov odvjetnik mogao bi posvjedočiti rečenicom iz lanjskog intervjua svog klijenta, u kojem je bez sustezanja ustvrdio kako vjeruje da je Bog - žena.

image

Jennifer Lopez i Sean "P. Diddy" Combs 2000.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
Linker
17. rujan 2024 10:34