Najbolje društvo

Što zvijezde čitaju: Domaći glazbenici, voditelji i glumci preporučuju omiljene knjige

Uz znanstvenofantastičnu, biografsku, humorističnu i motivacijsku literaturu na plažu će ponijeti i Glorijine ljubavne romane!

NIKA TURKOVIĆ, glazbenica

Do preporuke za ljetno štivo uglavnom dolazim preko prijateljica. Tako mi je u ruke pao i moj trenutačni favorit - knjiga (Skoro) sve što znam do sad, koju mi je darovala sama autorica i moja prijateljica Andrea Andrassy. Među stranim naslovima preferiram humoristična i motivacijska djela, ali ne previše filozofska. Tu bih izdvojila knjige "Calm the fuck down" i "Get your shit together"Amerikanke Sare Knight, s kojima se mnogi mogu poistovjetiti.

image

Pripremite se za ljeto uz dobre knjige

FASANOTTO_BRANCA

ZVJEZDAN RUŽIĆ, pijanist i skladatelj

Ne trudim se tražiti preporuke za dobru knjigu jer ono što mi je namijenjeno samo nađe put do mene. Tako sam došao i do romana Irvinga Stonea Žudnja za životom, koji govori o njegovom najdražem umjetniku Van Goghu. Veselim se što ću ovoga ljeta kroz biografiju Mogućnosti bolje upoznati legendarnog američkog jazz pijanista Herbieja Hancocka. Tu knjigu sam si kupio sam.

image

Zvjezdan Ružić

ANA MIHALIC

IVAN VUKUŠIĆ, radijski i TV voditelj

Raspored mi je ovoga ljeta pretrpan projektima i obavezama, ali uspio sam odvojiti vrijeme za čitanje kultnog znanstvenofantastičnog romana "1984." Georgea Orwella. Na popisu mi je i Kataloniji u čast, djelo istog autora, koje mi je i jedno od omiljenih. Do preporuka za dobru knjigu dolazim kroz razgovore s prijateljima ili kroz teme zanimljivih emisija kao što su "Na rubu znanosti" ili "Peti dan". Izbjegavam naručivanje knjiga putem interneta, već mnogo vremena provodim u knjižarama

image

Programski direktor Top Radija Ivan Vukušić

NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

ANJA ALAVANJA VILJEVAC, TV voditeljica

Nikamo ne idem bez knjige, ali štivo za godišnji odmor ipak ću odabrati u zadnji tren. Uz troje djece ne čitam na plaži, no navečer se opuštam uz knjigu ‘Kasna obitelj‘, izraelske spisateljice Zeruye Shalev, napisane u obliku unutarnjeg monologa. Knjige posuđujem u knjižnici, gdje prvo tražim policu s novim naslovima te već po koricama i izdavaču znam što bi me moglo zanimati. Do preporuka dolazim i putem Instagrama pa se tako na mojoj listi našla i Mračna kći, posljednji roman Elene Ferrante.

image

Voditeljica Anja Alavanja

IVICA DžAMBO

MILA ELEGOVIĆ, glumica

Na mojem popisu za čitanje uvijek su naslovi različitih tematika, a među njima su i djela perzijskog pjesnika Rumija. Ljeti ipak najviše čitam najjeftinije romane i odmaram mozak. Među njima se nađu i Glorijini ljubavni romani koji me opuštaju. Ne idem u knjižnice, već ljetno štivo pronalazim na kioscima manjih mjesta na Jadranu.

image

Mila Elegović je napisala slikovnicu

MATIJA DJANJESIC CROPIX
Linker
20. travanj 2024 08:52