SHUTTERSTOCK
Dvorske tajne

Stiže eksplozivno štivo: Princ William smatra da je Meghan njegovom mlađem bratu - isprala mozak

U knjizi "Endgame" (Završna igra) koja u knjižare stiže 28. studenog autor Omid Scobie donosi završno poglavlje sukoba u Buckinghamskoj palači.

U knjizi "Endgame" (Završna igra) koja u knjižare stiže 28. studenog autor Omid Scobie donosi završno poglavlje sukoba u Buckinghamskoj palači.

Za svoj 75. rođendan, prvi koji je na britanskom tronu proslavio kao okrunjena glava monarhije, kralj Charles III. dobit će i jedan zakašnjeli, neželjeni dar. Knjiga "Endgame" (Završni udarac) u knjižare engleskog govornog područja dolazi 28. studenog s podnaslovom "Uvid u kraljevsku obitelj u doba borbe za preživljavanje monarhije", a u njoj je Omid Scobie, inače autor bestsellera "Finding Freedom" (Bijeg u slobodu) o odluci o preseljenju princa Harryja i Meghan Markle u Sjedinjene Države, opisao - kako se sada čini - definitivni raspad veza unutar kraljevske obitelji.

Njegova priča započinje u posljednjim danima najdugovječnije svjetske vladarice Elizabete II., koja je lanjskog rujna preminula u škotskom dvorcu Balmoral, a autor na samom početku ističe kako princ Harry nije bio obaviješten o kritičnom stanju u kojem se njegova baka tada nalazila.

image

Kraljevska obitelj posljednji je put bila ujedinjena u tuzi zbog smrti kraljice Elizabete II.

SHUTTERSTOCK

Autor koji je zbog svojih prijašnjih zasluga osobito blizak s princom Harryjem i Meghan Markle govori da su obiteljski izvori supružnicima rekli da se kraljica u Škotskoj odmara prema preporuci liječnika. A tada je uslijedio poziv s nepoznatog broja, na kakve princ Harry obično ne odgovara. Instinkt njegove supruge govorio je, pak, da bi se trebao javiti, što je i učinio. S druge strane začuo je očev glas koji mu je priopćio da se sa svojom sestrom, princezom Annom sprema krenuti u Balmoral, te da njemu savjetuje da čim prije stigne u Škotsku. I to sam, bez supruge Meghan Markle.

image

Meghan Markle, princ William i princ Harry

SHUTTERSTOCK

Čim je završio razgovor princ Harry je poslao poruku bratu, princu Williamu jer ga je zanimalo kako on i Kate putuju tamo, ali odgovora nije bilo.

Autor tvrdi da je Harryju to bila jasna potvrda glasina iz Buckinghamske palače da ga brat i šogorica smatraju "bjeguncem sa statusom izdajnika i dezertera", kojem su psihoterapeutske seanse na koje ga je uputila Meghan Markle isprale mozak, a u tom smislu ništa se nije promijenilo do danas.

image

Braća William i Harry u pogrebnoj povorci lanjskog rujna

MARCIN NOWAK/SHUTTERSTOCK

Kako god, Harry je rezervirao mjesto u zrakoplovu za Škotsku s prinčevima Andrewom i Edwardom, a prilikom ulaska u dvorac navodno nije imao blage veze da će ondje zateći baku na izdisaju. Za to vrijeme su izvori iz palače ekskluzivno obavijestili odabrane medije kako je princ Charles osobno Harryju priopćio vijest o težini stanja Elizabete II., a sve što se nakon toga događalo dokumentirano je u brojnim tekstovima i na fotografijama.

Iako je obitelj djelovala ujedinjeno tijekom žalovanja i posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II., princ Harry dobio je trećerazredno mjesto na krunidbi kralja Charlesa, a nije bio pozvan niti na proslavu njegova 75. rođendana. Prema insajderskim informacijama otac i sin ipak privatno povremeno komuniciraju, za razliku od braće, prinčeva Williama i Harryja, među kojima nema nikakvog kontakta.

image

Meghan Markle, princ William i princ Harry u opatiji Westminster 2018.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 04:42