DRUGA BEBA

Stigla je Marija! Srpski princ Filip Karađorđević predstavio kćerkicu

Prve fotografije kćerkice Filip i Danica Karađorđević objavili su na svojim profilma na društvenim mrežama.

Unuk posljednjeg jugoslavenskog kralja, 41-godišnji princ Filip Karađorđević od Srbije, i njegova supruga Danica, na svojim profilima na društvenim mrežama predstavili su kćerkicu Mariju, koja je rođena ovog mjeseca. "Ljubav i obitelj", napisao je Filip Karađorđević u objavi uz prve fotografije četveročlane obitelji. Malena Marija je drugo dijete Danice i Filipa Karađorđevića i mlađa sestra 5-godišnjeg Stefana Karađorđevića, koji će u veljači iduće godine proslaviti šesti rođendan. Obitelj se prije tri godine preselila u Beograd, a Filip je titulu prestolonasljednika dobio nakon što se njegov stariji brat Petar odrekao svog nasljednog prava.

Premda Srbija nije monarhija, obitelj Karađarođević nikad se nije odrekla prava na tron, a obitelj je od Drugog svjetskog rata živjela u egzilu. Filip Karađorđević rođen je u Sjedinjenim Državama 15. siječnja 1982., a odrastao je u Londonu, gdje je maturirao, a studirao je humanističke znanosti.

U razgovoru za srpske medije izjavio je da ima odlične odnose s članovima španjolske kraljevske obitelji, s kojom je njegova majka u bliskom srodstvu, ali da njegov otac, čija je kuma pokojna kraljica Elizabeta II. i išao je u školu s britanskim kraljem Charlesom III., svoje dobre odnose s kućom Windsor nije prenio na sinove.

Vjenčanje Filipa Karađorđevića i njegove supruge Danice Marinković, kćeri slikara Milana Cileta Marinkovića, održano je u listopadu 2017. u Sabornoj crkvi u Beogradu, a obred je predvodio patrijarh Irinej. Sina Stefana krstili su u crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu, a dječačić, u čast čijeg rođenja se oglasilo 49 zvona Hrama svetog Save u Beogradu, je na svoj krsni dan nosio odijelo svog pradjeda, kralja Petra II., s njegovog krštenja 1923. godine.

Linker
24. travanj 2024 11:10