PRAVO MUŠKO

Splitski chef trpio je jake bolove i ispao, a sad će plesati samo sa svojom zvijedom Mateom

Od showa "Ples sa zvijezdama" oprostio se chef Mario Mandarić koji je zbog ozljede noge uoči emisije pozvao hitnu pomoć i primio injekciju.

Splitski chef Mario Mandarić i njegova partnerica Helena Naletilić svojom su izvedbom jivea osvojili 30 bodova u večerašnjem ‘Plesu sa zvijezdama‘, no to nije bilo dovoljno za prolazak u sljedeću epizodu, jer je žiri spasio Taru Thaller, a publika Maju Drobnjaković.

Dalje jednostavno nije išlo jer je Mandarić posljednjih osam dana imao velikih problema s bolnom ozljedom nobe. "Već nekih 7-8 dana me boli, ali ja to kao pravo muško ignoriram pa evo došlo je do toga da se više ne može ignorirati", rekao je Mario voditeljici Tamari Loos. Dodao je i da nije otišao liječniku, nego je ekipa hitne pomoći na njegov poziv došla u studio. "Bili su tu i dali su mi injekciju", rekao je Mario koji je nakon ispadanja otpušten na kućnu njegu supruzi Mateji Mandarić.

image

Matea Krištić Mandarić, Mario Mandarić i Helena Naletilić

HRT

"Jedino plesno iskustvo koje imam seže u sedmi razred osnovne škole kada sam upisao folklor - jer ga je vodio moj profesor matematike. Kako sam bio prilično loš u matematici, vjerovao sam da će mi to osigurati bolju ocjenu. Nakon mjesec dana shvatio sam da to neće uroditi plodom i ispisao se. Kada sam pristao sudjelovati u ‘Plesu sa zvijezdama‘, nisam uopće znao što me čeka. Srećom, moja mentorica Helena Naletilić pohvalila je moj osjećaj za ritam i natjerala me da vježbamo dvostruko više od ostalih kandidata", izjavio je u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

"Najteže mi pada rad kukovima u latino plesovima pa kada mi Helena kaže ‘zakorači naprijed, a kuk ostavi iza‘ - mozak mi se potpuno blokira. Ako slučajno to i uspijem napraviti, tada ubaci pokrete ruku i tek onda se cijela koreografija raspadne. Vjerojatno zato i treniramo svakodnevno po sedam sati, zbog čega više nemam samo upalu mišića - nego me boli cijelo tijelo. Ali dajem sve od sebe", dodao je Mario koji je zbog plesa karijeru stavio na čekanje. Još krajem prosinca je, naime, trebao otvoriti restoran u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, no plan je prolongirao za proljeće.

image

Matea i Mario Mandarić

DARKO TOMAS CROPIX

"Restoran će se uskoro otvoriti i nudit ćemo tradicionalni hrvatski doručak, a gostima ćemo posluživati domaće mliječne proizvode. Nakon godinu dana planiramo proširiti ponudu i na druge obroke, uz doručak", govori Mario, kojeg danas smatraju jednim od najboljih domaćih chefova.

U karijeri ga je, kaže, najviše obilježio odlazak u Englesku gdje je živio od 2016. do 2020. Ondje je završio London Business School i radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom - The Buck u Yorkshireu. To mu je i osiguralo novi posao - u engleskom restoranu The Fat Duck s čak tri Michelinove zvjezdice. Paralelno je i pokrenuo projekt "Food Waste Awareness" koji je osmišljen da podigne svijest o otpadu u restoranskoj industriji. Zbog toga ga je časopis Forbes 2021. u travnju uvrstio na europski popis 30 najutjecajnijih ljudi mlađih od 30 godina.

image

Matea i Mario Mandarić

DARKO TOMAS CROPIX

Nakon Engleske, vratio se u Hrvatsku kako bi radio kao chef restorana Noel Buje. Ondje se zadržao samo godinu dana, restoran se zatvorio, a Mario je otvorio tvrtku za ugostiteljski konzalting. Novac koji je zaradio od jednog velikog projekta - donirao je.

"Slučajno sam pročitao članak i podatak koliko djece umire zbog problema s nečistom vodom u Ugandi, što je apsurd jer ta država leži na drugom najvećem jezeru na svijetu. Supruga Matea i ja, doduše tada kao cura i dečko, odlučili smo otići u Afriku, povezali smo se s predsjednikom jedne humanitarne organizacije i odlučili donirati bunar. Otputovali smo 2021., boravili ondje tri mjeseca, svaki dan bili na gradilištima, uvidjeli mnoge malverzacije tvrtki koje su gradile bunare i u konačnici uspjeli nabaviti dijelove za dvostruko nižu cijenu. S prijateljima kuharima otada često organiziram humanitarne večeri u Splitu i do danas smo donirali 66 bunara, čime smo spasili oko 15 tisuća djece. Cilj nam je da doniramo sto bunara godišnje", govori Mario.

U njegovim životnim avanturama najveća mu je podrška supruga, pravnica Matea Krešić Mandarić s kojom se lani vjenčao nakon šest mjeseci veze. I to u Las Vegasu, na što ih je potaknula jedna epizoda serije "Prijatelji", u kojoj su istu stvar napravili Ross i Rachel.

image

Matea i Mario Mandarić

DARKO TOMAS CROPIX

"Pjevao nam je Elvis, vozili smo se helikopterom iznad grada, unajmili automobil i putovali od Kalifornije do San Francisca. Supruga mi je neustrašiva i uvijek spremna na izazove", govori Mario. Za Valentinovo mu je, primjerice, na ruci napravila tetovažu s njihovim imenima. Mario ni sam ne zna koliko ima slikarija od tinte na tijelu, ali pamti svoju prvu - posvećenu njegovom omiljenom bendu Sepultura. Glavu je pak tetovirao za nagradu, kad ga je Forbes uvrstio na svoju listu.

"To mi je bila dugogodišnja želja, ali čekao sam neku životnu potvrdu i tada sam se nagradio, sve je dobilo smisao", zaključuje Mandarić.

Linker
17. travanj 2024 01:04