Povijesni neredi u Americi

Snahe moćne obitelji na suprotnim stranama: Ivanka Trump uz oca do kraja, manekenka Karlie ih osuđuje

Nakon što je Trump usijao atmosferu i svoje pristaše motivirao da upadnu u zgradu Capitol Hilla, svijet je imao prilike vidjeti povijesne prizore i prosvjede koji su rezultirati s četvero mrtvih ljudi. Iz Twittera su reagirali na njegove huškačke aktivnosti pa su mu suspendirali račun.

Twitter je povukao objave Donalda Trumpa, blokirao njegov račun na 12 sati i zaprijetio mu trajnim uklanjanjem, što su dosad neviđene mjere donesene nakon nasilja njegovih pristaša koji su u srijedu htjeli spriječiti potvrdu rezultata američkih predsjedničkih izbora.

Na videosnimci koju su ranije povukli Facebook i YouTube, predsjednik na odlasku poziva svoje pristaše koji napadaju Capitol da se "vrate kući", ali i ponavlja tvrdnju da su izbori "ukradeni".

image
Ivanka Trump svog oca podržava čak i sada, no teško nasilje oštro je osudila.
PAUL HENNESSY/SHUTTERSTOCK

Prije upada u parlament izbili su sukobi prosvjednika i policije nedugo nakon što se Trump obratio tisućama pristaša na prosvjedu ispred Kongresa i usijao atmosferu opetujući nepotkrijepljene tvrdnje o izbzornoj prijevari.

"Nećemo im dopustiti da ušutkaju vaše glasove", rekao je Trump tada pristašama ispred Kongresa. U međuvremenu su neredi u Washingtonu rezultirali s četvero mrtvih, a Trumpovi suradnici mahom podnose ostavke.

Američki Kongres je u konačnici potvrdio Joea Bidena kao novog američkog predsjednika.

Reakcije na povijesne nerede u Americi se nižu. Jedna od onih koja se oglasila je i manekenka Karlie Kloss. Zanimljiva je to činjenica budući da je Karlie supruga brata Jareda Kushnera.

"Prihvatiti rezultate legitimnih demokratskih izbora je patriotski. Odbiti to napraviti i poticati na nasilje je antiamerički", napisala je Karlie na Twitteru. Ubrzo joj je netko odgovorio da bi to trebala reći svom djeveru i jetrvi, a ona je samo kratko na to komentirala: "Pokušala sam". Poznato je već javno da Karlie nipošto ne podržava Trumpa, svoju podršku Joeu Bidenu javno je iskazala više puta.

Ivanka Trump povodom dramatičnih događanja u Americi kratko se oglasila na Twitteru, odgovarajući na jednu objavu. "Mirni prosvjedi su čin domoljublja. Nasilje je neprihvatljivo i mora biti najstrože sankcionirano", napisala je kratko i jasno.

01 - Modified: 2021-01-07 11:44:23 - Feat.: 0 - Title: Merkel: ‘Snimke juriša na američki Kongres su me učinile i bijesnom i žalosnom‘
01 - Modified: 2021-01-07 11:44:23 - Feat.: 0 - Title: Merkel: ‘Snimke juriša na američki Kongres su me učinile i bijesnom i žalosnom‘
Linker
23. rujan 2022 05:46