Sophia Loren sa sinom Carlom Pontijem Jr. na proslavi u Areni u Veroni u srpnju ove godine

 BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK
OPREZNO OPTIMISTIČNI

Slavnoj glumici pripremili su najljepši dar za 89. rođendan, ali sve se u sekundi preokrenulo

Talijanska filmska diva morala je otkazati dolazak u Bari, čija je počasna građanka postala, jer je u svom domu u Ženevi pala i - slomila kuk.

Talijanska filmska diva morala je otkazati dolazak u Bari, čija je počasna građanka postala, jer je u svom domu u Ženevi pala i - slomila kuk.

Trebao je to biti najljepši dar holivudskoj ikoni Sophiji Loren za 89. rođendan, koji je proslavila 20. rujna. No, sve se u sekundi promijenilo, kad je jedna od najvećih ljepotica koje smo gledali na velikom platnu, izgubila ravnotežu u svojoj kući u švicarskoj Ženevi i nezgodno pala. Pa je umjesto u Bariju, talijanskoj luci čija je počasna građanka postala i gdje je ovih dana trebala otvoriti četvrti restoran sa svojim imenom, završila u operativnoj dvorani.

"Oprezno smo optimistični, operacija je jako dobro prošla, a javnost ćemo pravodobno izvijestiti o tijeku oporavka i rehabilitacije. Sigurni smo da ćemo Sophiju kao i prije ponovno gledati na svečanim društvenim događanjima", poručuju njezini sinovi u prvom komentaru glumičinog stanja nakon operacije.

image

Bila je specijalna gošća Armanijevog showa ‘One Night In Venice‘ u rujnu

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

Ovog ljeta Sophia Loren je bila glavna gošća opernog festivala u Veroni, koji je nešto stariji od nje i ove je godine proslavio svoju stotu obljetnicu, a pojavila se i na crvenom tepihu jubilarne 80. venecijanske Mostre, što je službeni naziv najdugovječnijeg filmskog festivala u svijetu. Osim toga, bila je i počasna gošća Armanijeve modne revije "One Night In Venice" koja je održana kao jedan od glavnih festivalskih društvenih događanja i bila njegov popratni sadržaj.

Velika fešta sprema se iduće godine kad vitalna i neuništiva Sophia Loren slavi 90. rođendan i svi se nadaju da će ga dočekati u punoj formi.

image

Početkom rujna stigla je na jubilalarnu Mostru u Veneciji

AGENCE STRING/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Svojim je likom i djelom očarala brojne moćnike diljem svijeta, a njezin veliki obožavatelj, uz ostale, bio je i Josip Broz Tito, čija je gošća bila na svečanom otvaranju filmskog festivala u Puli 1970. Povodom 80. rođendana meksički tajkun Carlos Slima priredio joj je veličanstvenu izložbu u muzeju Soumaya na kojoj su bile predstavljene i glumičine osobne uspomene i vrijednosti poput glamuroznih haljina, torbica i originalnog zlatnog kipića Oscara. Bile su tu i privatne fotografije, pisma i bilješke legendarnih glumaca poput Caryja Granta, Franka Sinatre, Audrey Hepburn i Richarda Burtona s kojima je glumila.

image

Bila je počasna gošća Josipa Broza Tita na otvorenju filmskog festivala u Puli 1970.

MUZEJ JUGOSLAVIJE/BEOGRAD/FOTOARHIV JOSIPA BROZA TITA

Tada je priznala da joj život nije bio lak, ali je zato bio ispunjen, a kao svoj najveći životni uspjeh navela je svoju djecu i unučad. Pola stoljeća privatnog život provela je uz filmskog producenta Carla Pontija, s kojim je podigla sinove Carla Jr. i Edoarda. U razgovoru za Vanity Fair svojedobno je ispričala kako je zbog Pontija svojedobno odbila udvaranje najvećih holivudskih zavodnika, među njima i Caryja Granta.

image

Sophia Loren i Frank Sinatra u filmu ‘The Pride and the Passion‘

SHUTTERSTOCK

"Carlo je bio očinska figura moga života. U njegovom tihom i akademskom držanju naslućivala sam pravu obitelj. Negativno iskustvo s ocem vjerojatno je doprinijelo mojoj naklonosti prema njemu. Željela sam muža, djecu i obitelj kao svatko drugi", rekla je diva koja je odrasla bez oca. Bila je prva žena koja je 1961. osvojila Oscara za ulogu na stranom jeziku u De Sicinom filmu “La Ciociara”.

Linker
27. travanj 2024 19:49