POVLAČI SE

Slavna tenisačica iznenadila objavom da je trudna

Japanska tenisačica Naomi Osaka objavila je da ove godine neće nastupati na turnirima jer čeka bebu, a povratak najavljuje početkom 2024.

Uz holivudsku zvijezdu Timothéeja Chalameta, pjevačicu Billie Eilish te pjesnikinju i aktivistkinju Amandu Gorman, japansku tenisačicu Naomi Osaku mnogi smatraju najistaknutijom predstavnicom generacije Z, prve digitalne u povijesti čovječanstva koja je odrastala s mobitelom u ruci zbog čega je i najdepresivnija te najusamljenija ikad.

image

Naomi Osaka na gala večeri ‘Taste of Tennis‘ u New Yorku lani

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Svojedobno je glasila za senzaciju bijelog sporta, pogotovo kad je kao 21-godišnjakinja 2019. zasjela na prvo mjesto ATP-jeve ljestvice najboljih tenisačica svijeta, a dosad je samo od novčanih nagrada na turnirima - četverostruka je pobjednica Grand Slamova - inkasirala više od 21 milijun dolara. A još više je zaradila od sponzorskih ugovora, marketinških i promocijskih kampanja, pa se vrijednost njezinog osobnog bogatstva trenutačno procjenjuje na nešto više od 45 milijuna dolara.

Dovoljno da bez ikakvih egzistencijalnih strahova uživa u svojoj luksuznoj vili s bazenom i teniskim terenom u Tarzani u Kaliforniji koju je kupila za nešto više od šest milijuna dolara, te je iz nje obavijestila svjetsku javnost da se ove godine povlači s terena.

image

Luksuznu vilu je kupila od pjevača i voditelja Nicka Lacheya, a raspolaže s pet spavaćih soba, privatnim teniskim igralištem i bazeno

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Na svom Instagramu objavila je sliku ultrazvuka bebe čije će rođenje proslaviti ovog ljeta, a nakon toga je postalo jasno zašto je ranije donijela odluku o povlačenju s Australian Opena, turnira kojeg je osvojila 2019. i 2021. godine.

"Jedva čekam da se vratim na teren, no to neće biti moguće ove godine zbog novog života koji nosim", napisala je teniska senzacija u svojoj objavi na Instagramu i zaradila stotine tisuće lajkova i komentara.

Otac bebice je, pretpostavlja se, američki reper Cordae s kojim je tenisačica u vezi četiri godine.

image

S američkim reperom Cordaeom je u vezi četiri godine

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Protekle godine bile su vrlo zanimljive i najizazovnije u mom životu", napisala je tenisačica u objavi aludirajući na svoju borbu s depresijom zbog čega se afirmirala i kao jedna od najglasnijih zagovornica važnosti prevencije mentalnog zdravlja u svojoj generaciji.

"Shvatila sam da je svaki dan nova avantura i blagoslov, a rijeka života stalno teče i nosi nas sa sobom. Shvatila sam da je život kratak i da ništa nije zauvijek, s čime se mnogima teško pomiriti. No, sada imam najbolji razlog i motivaciju za budućnost: nadam se da će me moje dijete jednom gledati na terenu i s ponosom drugima u publici reći - gledajte, to je moja mama", napisala je pjevačica i dodala da se na teren planira vratiti početkom iduće godine na Australian Openu.

image

Naomi Osaka je jedna od najpoznatijih predstavnica generacije Z

ELLA LING/SHUTTERSTOCK

Najuspješnija majka u povijesti tenisa zasad je američka tenisačica Serena Williams koja je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olimpiju. Bila je u osmom tjednu trudnoće kad je osvojila svoj 23. Grand Slam turnir u Australiji, a nakon kompliciranog poroda tenisu se vratila iduće godine, a 2019. ponovno je bila među top 10 tenisačica svijeta.

Linker
18. travanj 2024 16:05