NA CRVENOM TEPIHU

Slavna hrvatska gošća je neprepoznatljiva! Ovakvu pamtimo Damu Britanskog carstva!

Britanska glumica i oskarovka Vanessa Redgrave oporavila se od srčanog udara, ali boluje od emfizema pluća.

Slavna glumica i Dama Vanessa Redgrave nije željela propustiti premijeru filma "Corner Office" kojom je otvoren filmski festival Raindance u Londonu. Usprkos teškim nedaćama iz svog zdravstvenog kartona s kojima se 85-godišnja oskarovka svakodnevno nosi, na crvenom tepihu bila je jako dobro raspoložena u društvu velškog kolege Sira Johnatana Prycea, zvijezde serijala "Kruna" u kojoj igra princa Philipa, te "Igra prijestolja" u kojem je odigrao Higha Sparrowa, vođu vjerskih fanatika.

image

Vanessa Redgrave i Franco Nero

CLAUDIO PATRIARCA/PEA/ARTISTES ASSOCIES/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Glumačka legenda koju pamtimo po ulogama u kultnim filmovima kao što su "Blow Up" (Povećanje), "Julija", "Mrs Dalloway", "Camelot", ali i blockbusterima kao što su "Nemoguća misija", te brojnim nezaboravnim kazališnim ulogama, posljednjih se godina bori s teškim bolestima.

image

Dama Vanessa Redgrave vratila se na crveni tepih

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Jedva se oporavila od jakog srčanog udara koji je pretrpjela u travnju 2015., a njezina pluća zbog emfizema rade s trećinom kapaciteta zbog čega se brzo umara, gubi dah i teško podnosi bilo kakve tjelesne napore.

Majka troje djece: kćeri Natashu Richardson, koja je 2009. preminula od posljedica ozljeda glave na skijanju, i Joely Richardson, također glumice, dobila je u braku s redateljem Tonyjem Richardsonom. Veza im se raspala jer se Richardson zaljubio u francusku zvijezdu Jeanne Moreau, a Vanessa Redgrave je utjehu pronašla s talijanskim superstarom Francom Nerom, s kojim je dobila sina Carla Gabriela Nera.

image

Odmor na selu sredinom 60-ih

DEZO HOFFMAN/SHUTTERSTOCK

Neumorna je aktivistica, mirotvorka i zagovornica prava manjinskih skupina, a posljednjih godina u njezinom fokusu je migrantska kriza.

Najveće civilno priznanje u svojoj domovini, titulu Dame Britanskog carstva (DBE) dobila je ove godine. Zahvaljujući prijateljstvu s Radom Šerbedžijom i njegovom suprugom Lenkom Udovički bila je česta gošća u Hrvatskoj - na Brijunima, u Motovunu i Istri.

image

Zbog problema sa zdravljem brzo se umara i kreće uz pomoć štapa

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 20:00