JOŠ JEDNA POBJEDA

Slavlje s Jelenom, Tarom i Stefanom: Novaku je obitelj najveće bogatstvo

Srpski tenisač Novak Đoković osvajanje svog 24. Grand Slam naslova u New Yorku proslavio je sa suprugom, sinom i kćerkicom.

Vrijednost njegovog osobnog bogatstva procijenjuje se na četvrt milijarde dolara, no najveće blago 36-godišnjeg srpskog tenisača Novaka Đokovića je njegova obitelj, a upravo je njima prvima pohrlio u zagrljaj nakon što je osvojio svoj 24. Grand Slam naslov pobjedivši u finalu US Opena ruskog tenisača Daniila Medvedeva te zaradio još tri milijuna dolara.

image

Sa suprugom Jelenom u vezi je 18 godina

AL BELLO GETTY IMAGES VIA AFP

Srpskom tenisaču novac odavno nije glavni motiv za nove pobjede, a do kraja igračke karijere želi se upisati u anale bijelog sporta u što više kategorija. US Open je njegov 96. osvojeni turnir, pa se opasno približio Jimmyju Connorsu i Rogeru Federeru koji su ih osvojili 109, odnosno 103.

Već sad je rekorder po ukupnoj zaradi na turnirima, te je od nastupa i titula u singlu i paru uprihodio 175,3 milijuna dolara. Osvajanje posljednjeg naslova iz svečane lože pratila je kompletna Novakova obitelj, a Đoković je nakon meča svojim najmilijima pojurio u zagrljaj. Suprugu Jelenu i sina Stefana je zagrlio i poljubio, a malena Tara se tati bacila u naručje i tako su nastale najljepše fotografije po kojima ćemo pamtiti ovogodišnje izdanje US Opena.

image

Novak i Sterfan Đoković

CLIVE BRUNSKILL GETTY IMAGES VIA AFP

S obitelji se i ovog ljeta odmarao na svojoj luksuznoj jahti Tara na jugu Dalmacije i to baš u vrijeme kad je sa suprugom Jelenom proslavio devetu godišnjicu braka. Ljubav između Jelene i Novaka rodila se u srednjoj školi, a dosad su zajedno uspješno prebrodili sve izazove u vezi i danas djeluju skladnije i sretnije nego ikad.

image

Pogledi govore više od riječi

MATTHEW STOCKMAN GETTY IMAGES VIA AFP

Glamurozno vjenčanje održano je na otoku Sveti Stefan u crnogorskom primorju, a na obližnjem brdu tim je povodom izvješena poruka "Imao se rašta i roditi", stih čuvenog crnogorskog vladara i pjesnika Petra Petrovića Njegoša. Njihova ljubavna priča započela je u ljeto 2005. godine kad su bili tinejdžeri. Te godine je 17-godišnji Novak donio ključnu odluku da će se profesionalno bavi tenisom, a 18-godišnju Jeleniu upoznao je u širem društvu zajedničkih prijatelja.

image

Tara je početkom rujna proslavila šesti rođendan

MATTHEW STOCKMAN GETTY IMAGES VIA AFP

Nazočni svjedoci tog susreta opisali su ga kao ljubav na prvi pogled, što je u mnogim intervjuima potvrdio i srpski tenisač. "Jelena je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša. Na prvi pogled me je osvojila osmijehom i iskrenošću. Hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona tu zbog mene, klinca kojeg je upoznala kad je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnim", ispričao je.

image

U svečanoj loži okupila se cijela Novakova obitelj

MATTHEW STOCKMAN GETTY IMAGES VIA AFP

Opisao je i kako su se u početku viđali rijetko, jer je Jelena studirala u Milanu, a on je igrao turnire po cijelom svijetu. "Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentica koja je financijski jedva uspijevala studirati u inozemstvu, a Novak si tada nije mogao priuštiti česta putovanja samo da se vidimo", ispričala je Jelena Đoković, koju je dragi jednom iznenadio pojavivši se u fakultetskoj dvorani u kojoj je Jelena polagala važan ispit.

image

Tara je tatino zlato

CLIVE BRUNSKILL GETTY IMAGES VIA AFP

Za vrijeme studija Jelena je radila u kladionici i kao hostesa na promocijama raznih brendova i događaja, a nakon diplome svog je dragog počela pratiti po svijetu i bila mu je najglasnija i najvjernija podrška s tribina. Par se preselio u Monte Carlo, a Jelena se u Monaku zaposlila u službi ljudskih resursa velike naftne kompanije.

image

Novak Đoković i Danil Medvedev

KENA BETANCUR AFP

"Posao je bio zahtjevan i uz njega nije bilo šanse da provodimo zajedno onoliko vremena koliko smo htjeli, pa smo zajednički odlučili kako ću postati direktorica privatne Fondacije Novak Đoković", ispričala je.

image

U finalu je porazio ruskog tenisača Danila Medvedeva

ANGELA WEISS AFP

Zaručili su se 2013., a Novak je opisao trenutak prosidbe. "Morao skupiti svu hrabrost koju imam da je pitam da se uda za mene. Nisam vjerovao kad su mi drugi objašnjavali taj osećaj", izjavio je Nole, koji s Jelenom podiže sina Stefana, rođenog 21. listopada 2014. i kćerkicu Taru, rođenu 2. rujna 2017.

image

S kćerkicom Tarom u naručju

ANGELA WEISS AFP
Linker
22. travanj 2024 20:19