Velik uspjeh!

Slava u inozemstvu: Zrinka Cvitešić glavno je lice nove serije u kojoj glume brojne zvijezde Hollywooda

Domaća glumica dobila je glavnu ulogu u visokobudžetnom Amazonovom TV serijalu ‘The Power‘, u kojem će glumiti uz holivudska imena: Tima Robbinsa, Leslie Mann, Johna Leguizama, Eddieja Marsona i Roba Delaneya.

Zamislite svijet u kojem sve tinejdžerice iznenadno dobivaju moć iz svojih ruku izbacivati strujne udare te preko noći žene postaju dominantniji spol i pretvaraju naš planet u matrijarhalno društvo. Upravo je to premisa bestsellera "Moć” britanske spisateljice Naomie Alderman, koji je Amazon Studios odlučio ekranizirati kao visokobudžetni 10-dijelni serijal. A u njemu će prvakinja drame HNK Zrinka Cvitešić (41) imati jednu od glavnih uloga.

Tumačit će Tatianu Moskalev, nekadašnju prvu damu Moldavije, koja ubije svojeg supruga, preuzme vlast i pretvorio državu u matrijarhalno carstvo Bessapara.

Roman Naomie Alderman već je prozvan "Sluškinjinom pričom za 21. stoljeće”, a neobična priča prikazana je kroz oči nekoliko žena - od ranjive tinejdžerice do moćne vladarice. Zanimljivost serijala je i u tome što je u potpunosti obilježen ženskim autorskim potpisom. Izvršna producentica i glavna redateljica je Reed Morano, redateljica prve tri epizode "Sluškinjine priče”, a i ostale epizode imat će redateljice iza kamere - Islanđanku Uglu Hauksdóttir i Amerikanku Shannon Murphy. U scenarističkoj sobi također će biti same žene.

image
Zrinka Cvitešić u novoj seriji tumačit će Tatianu Moskalev, nekadašnju prvu damu Moldavije.
MARKO TODOROV/CROPIX

Glumačka postava će, naravno, biti raznolika. Uz Zrinku Cvitešić, uloge su dobile i uz holivudske zvijezde Tim Robbins, Leslie Mann i John Leguizamo, a u ostatku glumačke postave bit će poznata imena Eddie Marson, Rob Delaney, Alice Eve, Daniela Vega...


Sjajno je iskoristila priliku

Visokobudžetni serijal bit će povratak Zrinke Cvitešić na strane staze slave. Naime, nakon niza uspješnih uloga na domaćem terenu, poput hit komedije "Što je muškarac bez brkova” i drame "Na putu” koja je prikazana u službenom programu Berlinskog festivala, glumica rođena u Karlovcu sjajno je iskoristila priliku dobivenu s mjuziklom "Once” te je opčinila londonski West End. Potvrđeno je to i 2013. kada je u Londonu osvojila prestižnu britansku kazališnu nagradu Olivier za najbolju glumicu u mjuziklu. Uslijedilo je i nekoliko uloga u solidnim BBC-jevim TV serijalima, "London Spy” i "Capital”, ali nakon toga se glumica ipak odlučila vratiti u Hrvatsku, gdje uz nastupe u matičnom zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu uživa i u svojem masliniku.

Od filmskih poslova u tom razdoblju je zamijećeno samo pojavljivanje u ekstravagantnoj drami, snimljenoj uživo u Londonu, "Lost in London” američke zvijezde Woodyja Harrelsona.

image
Zrinka Cvitešić u predstavi 'Mačka na vrućem limenom krovu', zagrebačkog HNK.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Krajem 2019. Zrinka se ipak vratila na West End. Glumila je u drami Nancy Harris "Two Ladies” koja je bila na repertoaru Bridge Theatrea. Priča o susretu aktualnih prvih dama SAD-a i Francuske, u kojoj je hrvatska glumica tumačila američku nevjestu, dobila je sve pohvale za glumačke izvedbe, ali je u cjelini predstava ocijenjena ispodprosječnom.

Amazonov TV serijal "The Power” trebao se početi snimati još u ožujku prošle godine, ali je produkcija odgođena zbog pandemije koronavirusa Covid-19. Snimanje u Vancouveru u Kanadi ipak je počelo krajem prošle godine, a trebalo bi biti završeno krajem ožujka. Još se ne zna kada će serijal biti emitiran, ali prema svim predviđanjima Amazon Prime Video trebao bi ga uvrstiti u svoj program krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

Linker
11. travanj 2024 19:03