Zvijezde ”Prijatelja”: Courtney Cox, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i Matthew Perry

 WARNER BROS. TELEVISION - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA
MATT LEBLANC

Sjećate li se Joeyja Tribbianija? Najzgodniji "Prijatelj" slavi 56. rođendan

Američki glumac Matt LeBlanc, koji se proslavio ulogom Joeyja Tribbianija u kultnom sitcomu, 25. srpnja je proslavio 56. rođendan.

Bio je najzgodniji i najblesaviji lik među "Prijateljima" i deset godina smo pratili zgode i nezgode fatalnog Joeyja Tribbianija, uloge koja ga je proslavila devedesetih godina. Matt LeBlanc je za tu ulogu u jednom od kultnih sitcoma koji je obilježio generaciju zaradio i tri nominacije za Emmyja, najvažniju televizijsku nagradu, no 56. rođendan koji je američki glumac proslavio 25. srpnja neće imati baš po čemu pamtiti.

Matt LeBlanc, naime, već godinama nema pravu ulogu niti na filmu niti na televiziji, a nakon što je serijal "Man with a Plan" u kojem je igrao Adama Burnsa ugašen 2020., od tada nema baš niti jednu jedinu realiziranu ulogu, niti ikakvih snimanja u najavi.

image

Matt LeBlanc uživa u staroj slavi: lani je bio zvijezda humanitarne gala večere u Los Angelesu

MATT WINKELMEYER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

To ga, doduše, egzistencijalno ne ugrožava jer je u proteklih 35 godina rada zgrnuo osobno bogatstvo čija se vrijednost procijenjuje na više od trideset milijuna dolara, ali ti podaci pokazuju da Matt LeBlanc polako, ali sigurno tone u zaborav.

Dok čeka poziv producenta i redatelja koji će ga izvući iz naftalina, Matt LeBlanc uživa u samačkom životu nakon što je lani prekinuo vezu s 18 godina mlađom s televizijskom producenticom Aurorom Mulligan. Upoznali su se 2016. kada je LeBlanc postao prvi nebritanski voditelj kultnog BBC-jevog auto showa ‘‘Top Gear‘‘ u kojem je Aurora radila kao producentica. Svoju ljubav svijetu su obznanili na crvenom tepihu njujorškog filmskog festivala Tribeca iduće godine, a njihovoj vezi presudila je - razdvojenost. Matt LeBlanc se 2019. vratio kući u Los Angeles, a njegova partnerica je zbog posla ostala u Londonu.

image

Matt LeBlanc nabacio je koji kilogram viška

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Premda mu je prekid teško pao, Matt LeBlanc nije niti pomišljao na preseljenje u Veliku Britaniju, a jedina žena u njegovom životu trenutačno je odrasla kći Marina, koju je dobio u braku s modelom Melissom McKnight. Za razliku od slavnog televizijskog zavodnika Joea Tribbianija, Matt LeBlanc je po vlastitom priznanju čista suprotnost i sklon je dugim vezama. "Nepopravljivi sam romantik, zaljubljen u ljubav", ustvrdio je svojedobno Matt LeBlanc.

Linker
24. travanj 2024 09:56