POVRATAK PRIJATELJA

Sjećanja, nezgode i neuspjele scene: Deset stvari koje smo naučili nakon okupljanja Prijatelja!

Glavni glumci megapopularnog američkog sitcoma ponovno su se okupili 17 godina nakon posljednje snimljene epizode. Izdvojili smo 10 najzabavnijih trenutaka iz omiljene serije!

1) Sve je manje nego što se čini

Nova epizoda započinje dolaskom Davida Schwimmera u studio Warnera Brosa gdje su izgrađene replike dva stana na Manhattanu i kafića Central Perk u kojima se odigravala većina scena popularnih 'Prijatelja'.

- Sve se čini mnogo manje nego što je bilo - izjavio je Matt LeBlanc koji se prisjetio kako je razljutio kolegicu Courteney Cox izbrisavši joj kredom napisane natuknice na kuhinjskom stolu za važan monolog kojeg je učila i s kojim se mučila punih sedam dana.

2) Najveći fanovi Prijatelja među glumačkom postavom

Glumac Matthew Perry priznao je kako se pune tri godine serijala - od njih deset - uopće ne sjeća - kao da mu ih je netko izbrisao iz pamćenja, a njegova kolegica Lisa Kudrow izjavila je pak da neke sezone uopće nije pogledala jer se užasava vlastitog lika na malom ekranu. Najveći fanovi 'Prijatelja' među glumačkom postavom su Matt LeBlanc i Courteney Cox koji su pogledali sve epizode, mnoge i više puta.

3) Neuspjele scene za pamćenje

Kanali na YouTubeu puni su autentičnih snimki neuspjelih scena, koje su po mnogima mnogo zabavnije od onih uvrštenih u serijal. U sceni u krevetu nakon što zaborave tekst Cox i Perry, primjerice, počnu se međusobno sprdati na ovom mjestu neprepričljivim prostotama. A legendarna je i scena s Matthewom Perryjem koji pred upaljenim kamerama započne ples nakon što se nije mogao sjetiti svoje replike. Nakon toga mu se u ponovljenom snimanju u pozadini kao prateći plesači nenajavljeni pridružuju kolega Matt Le Blanc i David Schwimmer.

4) Glumačke noćne more

Glumac Matthew Perry priznao je da je ludio kad se publika u studiju ne bi nasmijala na šaljivu repliku koju je izgovorio. - Imao sam noćne more od toga da glumim, a publika ne reagira. To mi je bilo najstrašnije, pa sam se budio u užasu, obliven hladnim znojem - prisjetio se.

image
FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

5) Iščašeno rame

Glumac Matt LeBlanc teško je stradao na snimanju scene u kojoj preskače stolić: popiknuo se, pao i iščašio rame. Kako ne bi morali odgađati snimanje idućih dana scenaristi su njegovu ozljedu ukalkulirali u priču.

6) Društvena igra

Za vrijeme ponovnog okupljanja David Schwimmer je ekipi pustio snimku glasa koji govori: "To je moj majmun", a okupljeni su morali pogoditi tko to govori. Mr. Hecklesa, susjeda iz stana ispod kojeg je igrao Larry Hankin, prepoznala je Lisa Kudrow. Inače u deset sezona 'Prijatelja' ima više od tristo govornih uloga.

7) Zvijezde u gostima

Ne postoji A zvijezda s holivudske liste koja se odbila pojaviti u 'Prijateljima'. U novoj epizodi pak slavni objašnjavaju kakvu su ulogu 'Prijatelji' odigrali u njihovom odrastanju. Korejski pop pjevač RM iz benda BTS otkrio je kako je uz 'Prijatelje' naučio engleski, a legendarni nogometaš David Beckham je izjavio kako mu je najdraži lik Monica, koja je opsjednuta čistoćom i urednošću poput njega. Uz njih se kao zvijezde u gostima ovaj put pojavljuju nobelovka Malala Yousfzai, glumac Kit Harringon i komičarka Mindy Kaling.

8) Zgode i nezgode s audicije

Glumica Courtney Cox na audiciju je došla za ulogu Rachel, koju je odigrala Jennifer Aniston, a njoj je pripala uloga Monice Geller. Za ulogu Joeyja u užem izboru su na kraju konkurirali Matt LeBlanc i Louis Madylor. Mandylora su producenti pozvali da odigra Joeyjovog dvojnika u šestoj sezoni serijala.

9) Majmunarije na setu

Članovi glumačke ekipe najbolje pamte scene s majmunčićem Marcelom, kojeg je Ross (David Schwimmer) usvojio da mu pravi društvo. Marcel je iz roda bjelolicih kapucina koji obitavaju u tropskim kišnim šumama Južne i Srednje Amerike, žive u skupinama od 18 do 20 članova, te spadaju u skupinu izvrsnih penjača i skakača.

10) Zaleđeni u prostoru i vremenu

- Deset godina koliko je trajalo snimanje Prijatelje bili smo zaleđeni u prostoru i vremenu i nismo smjeli odrasti. Zato sam nakon posljednje klape, koliko god mi je bilo teško - i odahnula, jer sam se napokon mogla posvetiti drugim i drugačijim ulogama. Napokon sam smjela glumački odrasti - kaže Lisa Kudrow.

Linker
16. travanj 2024 08:25