Nježna strana vrhunskog sportaša

Sjajan Tonči: Ovo mu je druga olimpijska medalja, a u Splitu ga čekaju supruga i njihova dva najveća blaga

Jedriličar je osvojio srebrnu medalju u Tokiju, baš kao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u međuvremenu je sa suprugom dobio dvoje djece koje odgajaju u rodnom Splitu.

Sjajni hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi, obranivši tako naslov olimpijskog doprvaka iz Rio de Janeira 2016. godine. Splićanin koji je svoju karijeru izgradio u klubu Mornar u svojoj je bogatoj sportskoj karijeri, osim dva olimpijska srebra, osvojio i svjetsko srebro i broncu, dok je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine bio četvrti.

Tonči je na Olimpijskim igrama u Tokiju (za sad) donio sedmu medalju u nizu, sedmi je to vrhunski sportaš koji živi svoj sport, samozatajno i daleko od pompe i blještavila. No u njegovom Splitu, pogotovo u klubu Mornar, Tončija cijene i iskazuju mu zaslužena priznanja.

Trofejni jedriličar i supruga Sandra zajedno su već gotovo 14 godina. Po struci pravnica, Sandra je sportašu najveći oslonac. Godinu nakon osvajanja olimpijske medalje u Rio de Janeiru bračni par dobio je svog prvog sina, krajem kolovoza 2017. na svijet u njihovom rodnom Splitu stigao je maleni Tin.

image
Sandra i Tonči u šetnji splitskom Rivom
DUJE KLARIC/CROPIX

"Što reći, najsretniji sam čovjek na svijetu. Dragi prijatelji, upoznajte Tina. Puno hvala mojoj supruzi", napisao je u objavi na Instagram profilu uzbuđeni mladi otac tada.

Čitajte i: Najsretniji dan: Jedriličar Tonči Stipanović postao otac!

'Predivna na mamu'

Danas je njihov Tin veliki braco, otkako je krajem siječnja 2020. na svijet došla kćerkica Sara. I taj je trenutak istoga dana naš sportaš obilježio na društvenoj mreži.

image
Nakon osvojene bronce na SP u Australiji izjave za medije davao se s Tinom u narjučju.
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

"Dragi prijatelji ovo je Sara, stigla je jutros i predivna je baš kao i njena mama. Nova ljubav se rodila", posvetio je svojoj kćerkici i supruzi divne riječi.

Tončijev profil prepun je sportskih aktivnosti, baš kao i njegova svakodnevica. Osim jedrenja u kojem spada pod sami svjetski vrh, Tonči često biciklira, nije mu strano ni plivanje u moru dok su još temperature prilično niske. Početkom lockdowna, dok su u kući imali malenu bebu tek pristiglu iz rodilišta Tonči nije posustao zbog zatvaranja sportskih klubova - nego je napravio 'teretanu' kod kuće!

U zatvorenoj lođi balkona, između bicikla i zida, improvizirao je bench za trbušnjake. Svoje pratitelje zabavljao je videima vježbanja kod kuće, tako se vidi da dok on marljivo vježba ujutro u dječjoj sobi, maleni Tin 'mota' se oko tate i ne da se smesti u svojoj igri.

image
Tonči Stipanović s obiteljskim ljubimce Satom
FOTOGRAFIJE: DUJE KLARIC/CROPIX

Zadivljujuća disciplina koju je naš sportaš pokazuje iz dana u dan isplatila se još jednom na najvažnijem natjecanju - Olimpijskim igrama.

Linker
18. travanj 2024 03:38