STANJE JE LOŠE

Silvio Berlusconi hitno hospitaliziran, brat poručio: ‘On je stijena‘

Medijski mogul, poduzetnik i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u kritičnom je stanju primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu.

Talijanski poduzetnik, medijski mogul, političar i bivši premijer Silvio Berlusconi boluje od leukemije i u kritičnom je stanju zbog zdravstvenih problema primljen u milansku kliniku San Raffaele ispred koje su se okupili predstavnici medija koji iz minute u minutu prate vijesti koje na kapaljku dolaze s odjela intenzivne njege.

"Silvio je u stabilnom stanju, on je stijena", izjavio je njegov brat Paolo koji ga je posjetio ovih dana. U bolnicu je stigla i njegova kći Marina, koja nije željela davati izjave, a očekuje se i dolazak 53 godina mlađe političarke Marte Fascino, s kojom se kontroverzni milijarder lanjskog ožujka simbolično vjenčao u vili Gernetto u nazočnosti šezdesetak uzvanika.

image

Silvio Berlusconi s tadašnjim francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i ruskim predsjednikom Dimitrijem Medvedevom 2009.

PHILIPPE WOJAZER/AFP/PROFIMEDIA PHILIPPE WOJAZER/AFP/PROFIMEDIA

"Prema tebi osjećam veliku ljubav, bila si uz mene u teškim trenucima i pomogla si mi kad je bilo najteže. Hvala ti na svemu", izjavio je Silvio Berlusconi tom prilikom. Njihovo "vjenčanje" označio je kraj glasina o navodnoj vezi njegove drage s pjevačicom Paolom Turci, s kojom je snimljena na romantičnom odmoru, a fotografije njihovih zagrljaja i poljubaca Berlusconija su jako povrijedile i razljutile. Da su zajedno službeno je objavljeno kad je Marta Fascina slavila svoj 30. rođendan. Tada je parlamentarnu zastupnicu stranke Forza Italia Berlusconijeva glasnogovornica predstavila kao partnericu i službenu pratilju svog stranačkog šefa.

image

Silvio Berlusconi smješten je u klinici San Raffaele u Milanu

GABRIEL BOUYS AFP

Premda ih dijeli više od pola stoljeća razlike u godinama, vatrena Kalabrežanka i jedan od najimućnijih Talijana, čije se bogatstvo procjenjuje na 6,4 milijardi dolara, ponašali su se poput zaljubljenih golupčića. Zajedno su njegovim privatnim helikopterom putovali u švicarsko zimovalište, a Marta je sa sobom povela i svoja dva bijela bišona, od kojih se inače nije razdvajala niti na parlamentarnim sjednicama.

image

Marina Berlusconi, kći Silvija Berlusconija došla je u posjet ocu

GABRIEL BOUYS AFP

Zbog Marte Fascini Berlusconi je prekinuo 12-godišnju vezu s Francescom Pascale, Napolitankom koja je bila uz njega u najvećim aferama i seks skandalima s maloljetnicama koje je pozivao na orgije u svoje rezidencije diljem Italije, poznate kao bunga bunga zabave.

image

Karima El-Mahroug, poznatija po nadimku Ruby, svjedočila je 15. veljače u Milanu o bunga bunga partyjima na Sardiniji

PIERO CRUCIATTI AFP

Nezasitni ljubavnik, koji zbog brojnih estetskih zahvata izgleda poput lutka iz muzeja voštanih figura, očigledno se niti u poznim godinama nije zasitio ni žena, ni moći, ni politike, a posljednji uspjeh doživio je na izborima za Europski parlament, u koji je izabran na koalicijskoj listi desničarskih stranaka. Dosad se ženio dva puta, a iz brakova s Carlom Elvirom Luciom dall’Oglio i glumicom Veronicom Larioima petero odrasle djece, te trinaestero unučadi.

image

Silvio Berlusconi rođen je 29. rujna 1936. u Milanu

ALBERTO PIZZOLI AFP
Linker
24. travanj 2024 14:41