Sienna Miller

 JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Težak period

Sienna Miller o medijskoj aferi: ‘Bila sam izgubljena, uopće se ne sjećam šest tjedana života‘

Glumica se u novom dokumentarcu prisjetila kako je shvatila da je trudna dva dana nakon što je u medijima pukla vijest da ju je tadašnji suprug, glumac Jude Law, prevario s dadiljom njihove djece. Za trudnoću je vrlo brzo saznao i tabloid The Sun.

Glumica se u novom dokumentarcu prisjetila kako je shvatila da je trudna dva dana nakon što je u medijima pukla vijest da ju je tadašnji suprug, glumac Jude Law, prevario s dadiljom njihove djece. Za trudnoću je vrlo brzo saznao i tabloid The Sun.

Novi dokumentarac „Scandalous: Phone Hacking on Trial” („Skandalozno: Hakiranje telefona na suđenju”), emitiran sinoć na programu BBC Two, daje novi uvid u afere hakiranja telefona, odnosno presretanja govorne pošte slavnih osoba koje su tresle Ujedinjeno Kraljevstvo u ranim godinama stoljeća. Određeni mediji tada su, naime, posezali za svakakvim metodama ne bi li se domogli sočnih detalja o poznatim osobama, među kojima je i princ Harry. Upravo je on vratio ovo pitanje u žižu zanimanja podizanjem tužbe i recentnim svjedočenjem protiv moćnih izdavača, piše BBC.

Bez odgovornosti

U filmu glumica Sienna Miller prvi puta pred kamerama govori o tome kako su nasilni mediji prodrli u njezin život. Ona se s tabloidom The Sun, koji je u vlasništvu medijskog magnata Rupeta Murdocha, nagodila 2021. u slučaju hakiranja telefona te joj je izdavač News Group Newspapers platio značajnu svotu novca, ali nije priznao odgovornost u vezi s onim što je glumica navela da se dogodilo. U to je vrijeme, prisjetila se, stajala ispred zgrade Visokog suda - istog pred kojim se princ Harry proteklih tjedana sudi s medijskom kućom Mirror Group – te razmišljala o suđenju, ali nije imala „puste milijune” za to.

Sienna je u filmu rekla kako su je medijska zabadanja u privatni život toliko traumatizirala da je bila „potpuno izgubljena”. Dva dana nakon što je pukla vijest da ju je tadašnji suprug, glumac Jude Law, prevario s dadiljom njihove djece, glumica je shvatila da je trudna. Vrlo brzo za trudnoću je saznao i The Sun. Javili su se njenoj tadašnjoj predstavnici za javnost, Ciari Parkes, rekli da znaju da je Sienna trudna i da žele objaviti priču. Parkes je u dokumentarcu rekla da je poziv došao od bivše urednice The Suna, Rebeke Brooks, što je izdavač NGN negirao rekavši da je Brooks bila svjesna bilo kakvog nezakonitog prikupljanja informacija.

image

Jude Law i Sienna Miller snimljeni 2010. godine

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Udarac o pod

„Morala sam reći Sienni da je priča o trudnoći izašla u javnost. Slomila se. Vrištala je glasno i grleno. Čula sam kako se srušila na pod”, ispričala je u filmu Parkes. The Sun se ipak složio da neće objaviti priču, no ona je osvanula u jednoj američkoj publikaciji, pa ju je The Sun potom pratio. Glumica je tada pomislila da sigurno „netko prodaje priče”, sumnjala je u sve i svakoga te je posjela petero bliskih ljudi koji su znali za trudnoću i „policijski ih ispitivala”.

„Bila sam pod strašnim pritiskom. Rekla sam im, to mora biti netko od vas. Ako niste vi, pa tko je?! Bilo je puno suza i poricanja”, rekla je glumica koja je tada postala toliko paranoična da je pozive obavljala s telefona prijatelja: „Mislim da se ne sjećam tih šest tjedana života. Mislim da sam bila tako duboko traumatizirana da mi se od pritiska sve smračilo.”

image

Medijski magnat Rupert Murdoch vlasnik je, između ostaloga, i tabloida The Sun

FREDERIC J. BROWN AFP

Dokumentarac govori i o drugim žrtvama telefonskog hakiranja, među njima su Heather Mills, nekadašnji model i bivša supruga Paula McCartneyja te glumica Shobna Gulati. Najmračniji je svakako slučaj u kojem je The Guardian otkrio kako je News of the World presreo govornu poštu ubijene 13-godišnje učenice Milly Dowler i u kojem je Murdoch uspio ušutkati novine stare dva stoljeća, navodi BBC.

Linker
27. travanj 2024 20:18