Ekskluzivna suradnja

Savršeni modni duet Luke Nižetića i Matije Vuice

Na koncertu kojim obilježava 20. godina karijere splitski pjevač zablistat će i u vizualnom smislu zahvaljujući dizajnerici koja mu je, iako inače ne dizajnira za muškarce, osmislila ekstravagantne kreacije od svilenog pliša s ručno ušivenim kristalima.

Odjevni stil pjevača Luke Nižetića uvijek je bio "ludilo", a takav će, naravno, biti i na koncertu kojim 39-godišnji Splićanin obilježava dva desetljeća karijere. Samo za Gloriju otkrio je da će tog 28. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture nositi kreacije Matije Vuice, iako ona inače ne dizajnira za muškarce. Poznata je po glamuroznim haljinama, no Luki je osmislila dvije eklektične kombinacije u stilu popa, punka i renesanse.

"Prije nekoliko godina, dok je Matija pričala kakva će joj biti nadolazeća revija, upitao sam je zašto ne dizajnira za muškarce. Odgovorila mi je da joj još nije došla inspiracija, ali da joj se javim kad mi nešto bude trebalo pa možda napravi iznimku. Tako sam je nazvao ovog proljeća i rekao kako bih volio da mi kreira odjeću za koncert u Tvornici. Odmah je pristala" kaže Luka, dodajući kako se već na preliminarnom razgovoru vidjelo da su na istoj valnoj dužini i da govore istim umjetničkim jezikom.

image

Luka Nižetić u studiju Matije Vujice na probi kostima za njegov skorašnji koncert.

DARKO TOMAS CROPIX

"Predložila sam Luki crni i ružičasti svileni pliš koji se kod nas ne može kupiti pa ga naručujem izvana. Jedna varijanta će biti frakirani sako s masu kristalnih detalja i vezica, a druga minimalistički prsluk na golom tijelu. Luka je savršeno građen, sve mu dobro stoji i ima "špurijus", kako kažemo mi u Dalmaciji. Energičan je, dopadljiv, zna se ponašati na sceni i iznijeti pjesmu. Jako me razveselila ova suradnja, ne znam bih li mogla odabrati nekog drugog za "prvo pa muško", govori dizajnerica i glazbenica rodom iz Metkovića, koja ne isključuje mogućnost da ona i Luka jednom snime i duet.

Znaju se dugi niz godina, to više što je Matija dosta surađivala s Lukinom sestrom Petrom, koja je imala blog ModaKomoda. Tako joj je dizajnerica prije osam godina posudila tri unikatne haljine za snimanje u Barceloni. No, dok se Petra presvlačila, a Luka namještao kadar i svjetlo, netko je ukrao ogromnu putnu torbu sa skupocjenim kreacijama.

"Oblio me hladan znoj i samo sam razmišljao kako da kažemo Matiji da haljina nema. Valjda su ona i Petra to nekako riješile, jer Matija radi sa mnom. Očito nema ništa protiv mene ", šali se pjevač i dodaje kako je Matija među rijetkim osobama koje su u svom poslu ostale svoje i beskompromisne. I on se trudi biti takav, ne ograničavati se ni u jednom segmentu i ne skretati sa svoje putanje. Na glazbeni put je krenuo sa 17 godina, kad je na Melodijama hrvatskog Jadrana zapjevao autorsku skladbu "Ludi grade" i osvojio tri Srebrna galeba. Nekoliko puta se natjecao i na Dori, a 2005. s pjesmom "Proljeće", koju naziva svojom osobnom kartom. Prije toga je s pjesmom "Ponekad poželim" nastupao na Splitskom festivalu te se pojavio u - suknji.

image

Prva proba u studiju za slavljenički nastup

DARKO TOMAS CROPIX

"Ono što bi neki nazvali ludim, meni je normalno. Kad stvaram glazbu, odmah vidim i kako bi sve trebalo izgledati vizualno, da pojačam svoju poruku i izazovem reakciju. Ideje mi dolaze spontano i u trenutku, a granica nemam" ističe glazbenik, poznat i po svestranosti. Glumi (sada sa Senkom Bulić radi monodramu "Hamlet mašina"), talentiran je za kuhanje pa ima restoran na Visu, a lani je na tom otoku upoznao Mirelu Kardašević te je počeo roniti na dah.

"Glazba je suprotno od onoga što je ronjenje na dah. Ali, kad posložim kockice, skužim da sam to ja. Volim gužvu i buku, a istovremeno mir i samoću", otkriva Luka, čija su strast i tetovaže. Zato je ovog ljeta u studiju pokraj svog restorana u Komiži na potiljku istetovirao "Ludilo brale" - i to slovima koje je ispisao petogodišnji nećak fotografkinje Mare Milin. Upravo onako kako piše i na omotu njegova novog albuma.

Linker
19. travanj 2024 20:16