Ante i Monika Budimir

 INSTAGRAM
Junak Vatrenih

Samozatajan Ante Budimir pobjednički gol posvetio je najvažnijim ženama u svom životu

Hrvatski nogometni reprezentativac, koji sa suprugom Monikom i trojicom sinova živi u španjolskoj Pamploni, karijeru želi okončati u Velikoj Gorici, gradu u kojem je započeo svoj sportski put.

Hrvatski nogometni reprezentativac, koji sa suprugom Monikom i trojicom sinova živi u španjolskoj Pamploni, karijeru želi okončati u Velikoj Gorici, gradu u kojem je započeo svoj sportski put.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir, koji ove sezone briljira u svom španjolskom klubu Osasuna iz Pamplone, dugo je čekao svoju pravu priliku u reprezentativnom dresu. Na stadionu u Maksimiru ju je iskoristio na najbolji mogući način i u anale se upisao kao strijelac pobjedničkog gola koji je našoj reprezentativnoj vrsti potvrdio odlazak na iduće Europsko prvenstvo koje će se održati 2024. u Njemačkoj.

"Zgoditak posvećujem supruzi, mami i bakama, jer one ponekad ne razumiju posao kojim se bavim, pa me nakon utakmica pitaju: ‘Ante, a gdje je gol?!‘ Danas su vidjele nešto konkretno od mene i njima posvećujem ovaj gol", ispričao je Ante Budimir kojeg suigrači opisuju kao skromnog i samozatajnog čovjeka, potpuno posvećenog svojim sportskim i obiteljskim obavezama.

image

Ante Budimir sa suigračima je proslavio pobjednički zgoditak protiv Armenije

GORAN MEHKEK CROPIX

Sa suprugom Monikom, rođenom Vukovarkom, u braku je četiri godine i podižu trojicu sinova, koji su njihov najveći ponos i dika. Fotografije svog vjenčanja Ante Budimir, koji je 22. srpnja proslavio 32. rođendan, objavio je na svom profilu na Instagramu.

Ante Budimir je rodom iz Žepča, rođen je neposredno uoči početka ratnih zbivanja u Bosni i Hercegovini, a njegova majka je s djecom izbjegla u Hrvatsku i novi život započela u Velikoj Gorici. Poznat je po svojoj skromnosti, a rado ističe i da je jako religiozan.

Španjolski sportski dnevnik Marca je ove godine djetinjstvo Ante Budimira usporedio s pričom našeg najboljeg nogometaša Luke Modrića, te objavio kako njegovoj majci nije bilo nimalo lako samoj podići troje djece - sina Antu i njegove sestre blizanke, nakon što joj je suprug smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Svoj nogometni put započeo je kao sedmogodišnjak u velikogoričkom Radniku, a želja mu je karijeru, kad za to dođe vrijeme, okončati u Velikoj Gorici. Na taj način želi se odužiti svojim sugrađanima, koji su Anti Budimiru i Marcelu Brozoviću lani priredili veličanstveni doček nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru.

"Lijepo se vratiti doma, stvarno sam presretan kad vidim sve ovo. Predivno je ispisati djelić sportske povijesti, a biti dijelom toga za mene je san", izjavio je tada Ante Budimir.

image

Hrvatska reprezentacija u Maksimiru je pobjedom protiv Armenije osigurala nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj iduće godine

DENIS LOVROVIC AFP
Linker
28. travanj 2024 17:37