SHUTTERSTOCK
odlazak velikog novinara

S opakom bolešću borio se čak 32 godine, a Tom Ford uz njega je ostao do kraja: ‘Veza koja svima može biti primjer‘

Uvaženi modni novinar Richard Buckley preminuo je u 73. godini života. Iza sebe je ostavio supruga i njihovog sina Jacka.

Uvaženi modni novinar Richard Buckley preminuo je u 73. godini života. Iza sebe je ostavio supruga i njihovog sina Jacka.

Slavni modni dizajner Tom Ford (60) ostao je udovac. Njegov suprug, uvaženi modni novinar Richard Buckley, preminuo je u nedjelju kasno navečer u svom domu u Los Angelesu. Bile su mu 72 godine. Ford je s velikom tugom objavio vijest o gubitku voljenog partnera s kojim je proveo punih 35 godina. Richard je, kaže se u priopćenju, preminuo mirno, nakon što je godinama vukao rak grla, a uz njega su bili Tom Ford i njihov osmogodišnji sin Jack.

Richard Buckley je kao novinar radio za niz modnih magazina, uključujući i one najutjecajnije, primjerice Vanity Fair, Women‘s Wear Daily i Vogue. Forda je upoznao 1986. na modnoj reviji uprizorenoj na krovu jedne zgrade u New Yorku. Poslije su zajedno krenuli liftom prema dolje.

image
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

- Kad se lift spustio, pomislio sam: "Ti si onaj pravi". Pogledi su nam se isprepleli i to je doslovce bila ljubav na prvi pogled. U tom liftu sam odlučio da ću se s njim vjenčati. Nakon nepunih mjesec dana već smo živjeli zajedno - opisivao je Ford početak njihove ljubavi.

Richard je prije Toma bio s mnogim momcima i vrlo sumnjičav prema mnogim stvarima, ali s Tomom je uvijek pazio da ne ponovi greške iz prijašnjih veza. Na Silvestrovo 1986. darovao mu je malu Tiffany kutiju, a u njoj ključ od svog stana. Od tada su bili nerazdvojni.

image
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Ni Richardova bolest nije utjecala na harmoniju njihova odnosa. Buckleyju je rak grla bio dijagnosticiran 1989. i tada je prvi put bio na operaciji. Tom je nakon toga za svog partnera dizajnirao sive dolčevitke od merino vune s otvorom za traheostomijsku cijev, a za formalnije prigode crne šalove s isto takvim prorezom.

image
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

- Tom je uz mene prošao toliko toga, od mog raka grla i situacije kad su mi u roku od 48 sati umrli majka i brat, sve do mojih nebrojenih upala pluća – govorio je Richard hvaleći požrtvovnost svog supruga.

Ford i Buckley vjenčali su se 2014. , dvije godine nakon što im je surogat majka rodila sina Alexandera Johna Buckleyja Forda zvanog Jack. Dijete su ljubomorno čuvali od medija. U Londonu su se, primjerice, izborili za sudski nalog da novine ne smiju objavljivati fotografije njihovog sina. Supružnici su u posljednje vrijeme uglavnom živjeli između Londona, New Yorka, Santa Fea i Los Angelesa, gdje je Ford 2016. za 38,7 milijuna dolara kupio veliki posjed Holmby Hills s rezidencijom koja se smatra lokalnim kulturnim dobrom.

Buckleyja svi koji su ga bolje poznavali opisuju kao gracioznog intelektualca prodornih plavih očiju i šaputavog glasa, besprijekornog ukusa i elegancije, sjajnog poznavatelja mode, vizualnih umjetnosti i glazbe, odanog prijatelja i naglašeno duhovitog čovjeka.

image
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Tom Ford bez njega ne bi postao to što je danas. Uz Richarda se uzvinuo i profesionalno i privatno. Uvijek se oslanjao na Richardove savjete i bezrezervnu podršku, a on je sve svoje talente nesebično ugrađivao u Fordov uspjeh. Mnoga umjetnička djela što su ih zajednički kupovali odabrao bi Buckley, koji je imao nepogrešiv njuh za mlade artiste čije vrijeme tek dolazi. Modne trendove, pogotovo u muškoj modi, znao je prepoznati i nekoliko sezona prije nego što bi se pojavili na modnim pistama, no kao svoje najvažnije i najsretnije otkriće slavio je dan kad je upoznao Toma Forda.

- Bili su savršen par, veza koja nam svima može poslužiti kao primjer - kaže Anna Wintour.

Linker
26. travanj 2024 21:07