Kreativna zona

Raj za mazne njuške: Iz ljubavi prema mezimici Bubi, nastale su inovativna pomagala za pse

Potaknuta ljubavlju prema udomljenoj mješanki Bubi, Zagrepčanka Iva Čoh osmislila je multifunkcionalne ležajeve, prostirke i dekice za ljubimce, predstavila ih je u izdanju magazina Gloria IN.

Nije lako na pragu pedesetih pokrenuti posao, ali Zagrepčanka Iva Čoh smislila je plan i - uz poticaje za samozapošljavanje - osnovala brend Dvije njuške sa stvarima za kućne ljubimce.

- Izazovno je testirati samog sebe na tržištu i suočiti se s time koliko vrijede tvoje ideje. No, dobro sam se pripremila, a jako su mi pomogla savjetovanja i edukacija u Plavom uredu za nove i mlade poduzetnike - govori Iva Čoh, kojoj je poticaj za brend posvećen ljubimcima bila i njena trogodišnja Buba, mješanka udomljena iz Dumovca.

image
Zagrepčanka Iva Čoh.
PRIVATNI ALBUM

Ona joj je prvi pas u životu i, kaže, nije mogla ni zamisliti da će se toliko za nju vezati. Međutim, shvatila je i što joj sve treba da bi suživot sa psom u kući bio što ugodniji, a zamišljeno nije mogla pronaći u našim dućanima. Kako je njena dobroćudna Buba velika maza, krenula je osmišljavati predmete koji bi godili njezinoj ljubimici i drugim psima, a vlasnicima olakšali održavanje i čišćenje njihovih prostirki, ležajeva, dekica...

image
Prijenosni ležaj pretvara se u torbu za putovanje s ljubimcem.
PRIVATNI ALBUM

Olakšana briga vlasnicima

- U ponudi je desetak proizvoda, a s nekima smo prošli mukotrpan proces od početne ideje do realizacije jer su jedinstveni na tržištu. Poput Špilje, kreveta za pse koji je osmišljen kao kombinacija odvojivog jastuka te kućice s krovom zatvorenih stranica. Ili ležaja koji je ujedno i torba za pse koji putuju ili idu na posao sa svojim gazdama - otkriva Iva, koja je posebnu pažnju posvetila i materijalima.

image
Jastuk koji djeluje smirujuće na pse.
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

Nabavljaju se u Hrvatskoj, a baza svih proizvoda je nepropusno platno koje je izuzetno otporno na habanje i lako za održavanje. Proizvodi se stoga mogu prati u perilici, iako ih je dovoljno i samo prebrisati. Unutrašnjost je od mekih tkanina koje se koriste za dekice i odjeću za bebe, dok ispuna ne upija vlagu ni mirise, prilagođava se tijelu životinje i korištenjem ne gubi na voluminoznosti.

image
Ispuna za krevetiće napravljena je od materijala koji ne upijaju vlagu ni mirise.
PRIVATNI ALBUM

- Sve proizvode osmislila sam kako bi se olakšala briga vlasnicima, a da psi pritom budu zadovoljni u svojim toplim krevetićima. Zato je moj moto “Sretni psi za sretne ljude” - zaključuje Iva Čoh, čiju stranicu Dvije njuške možete pratiti i na Instagramu.

Linker
17. travanj 2024 14:49