eurosong 2021.

Publika dovela Italiju do pobjede na Eurosongu! Mlada ekipa počela je svirkom na ulicama Rima, a sada su osvojili Europu

"Rock and roll nikad neće umrijeti", poručili su iz Måneskina nakon pobjede na Eurosongu.

Pobjedu na 65. izdanju Eurosonga uzela je Italija! "Rock and roll nikad neće umrijeti", poručili su iz Måneskina nakon pobjede, oduševljeni što su uspjeli izvojevati pobjedu svojoj zemlji nakon niza godina. Italija je pobjedu odnijela s ukupno 524 boda, a drugoplasirana je bila Francuska, njihova predstavnica osvojila je 499 bodova. Trećeplasirana je Švicarska, s 432 boda. Iako su tijekom prebrojavanja glasova nacionalnih žirija prednost izmjenjivali Francuska i Švicarska, glasovi javnosti promijenili su sve.

Čitajte i: Završeni su nastupi na Eurosongu! Tri su zemlje veliki favoriti, izdvojili smo njihove nastupe

Stanje su, nakon glasanja nacionalnih žirija diljem Europe, znatno promijenili glasovi javnosti. Publika je, naime, Italiju dovela do nedostižnog broja bodova i konačne pobjede.

Ne čudi njihova pobjeda, slovili su za favorite tijekom posljednjih nekoliko tjedana, a na kladionicama su bili uvjerljivi favoriti. Pjesma "Zitti e Buoni" za potrebe Eurosonga je skraćena.

Čitajte i: Održava se finale Eurosonga! Poslušajte 26 pjesama koje se bore za pobjedu

Ekipa iz talijanskog benda poznaje se od srednje škole

Ekipa iz ovog talijanskog rock benda znaju se još od srednje škole, naime, basistica Victoria De Angelis i gitarist Thomas Raggi, zajedno su išli u gimnaziju u Rimu. Kasnije im se pridružio Damiano David kao glavni vokal, a bubnjara Ethana Torchija našli su putem Facebooka.

Karijeru su počeli svirajući na ulici, no to nije dugo potrajalo, 2017. godine prijavili su se na X Factor, na kojem su završili na drugom mjestu. Uslijedio je jako brz uspjeh, koji traje i dalje. Europska publika rokere iz Italije jako dobro zna već dugo, a ova pobjeda samo je potvrdila njihovu veliku popularnost.

Linker
16. travanj 2024 20:04