Irena Pecotić

 SAŠA BURIĆ CROPIX/SLOBODNA DALMACIJA
Prekinula šutnju

Prvi intervju Irene Pecotić: ‘Onima koji su me povrijedili sve opraštam‘

Žena koja je u središte medijskog prostora došla zbog nesretnih okolnosti u privatnom životu po prvi je puta odlučila progovoriti za Slobodnu Dalmaciju.

Žena koja je u središte medijskog prostora došla zbog nesretnih okolnosti u privatnom životu po prvi je puta odlučila progovoriti za Slobodnu Dalmaciju.

Božićne blagdane splitska farmaceutkinja Irena Pecotić uvijek provodi u krugu obitelji. Nakon jutarnje mise nezaobilazna adresa na kojoj provodi ostatak dana ona je njezinih roditelja, što je tradicija koja se ne mijenja. Ipak, ovaj će Božić biti ponešto drugačiji od prethodnih, jer ga je Irena dočekala kao slobodna žena. U svom domu ugostila je kolegu novinara Vinka Pajića iz redakcije Slobodne Dalmacije i prvi puta nakon razlaza s bivšim suprugom, pjevačem Markom Pecotićem, progovorila je li izgubila vjeru u ljubav, što je pokreće u životu i zašto je osoba koja voli opraštati.

I dok će s djecom biti na božićnom ručku kod njezinih roditelja kao i svake godine koji ne može proći bez domaćeg pršuta njezina oca i francuske salate njezine majke, a zatim i pečenja ili pašticade s domaćim njokima, Irena je otkrila i svoju tajnu strast, a to je izrada kolača.

Što se tiče ispraćaja stare i doček nove godine, farmaceutkinja je dodala kako nema velike planove.

"Vjerojatno ću ujutro u đir po gradu što puno više volim od večernjeg dočeka. Tulumi na otvorenom bili su mi omiljeni doček za vrijeme studentskih dana, a sada ipak radije biram kućnu varijantu", dodala je Irena koja nije praznovjerna, pa na Silvestrovo vjerojatno neće biti u crvenom.

Iako joj broj pratitielja na društvenim mrežama iz dana u dan raste pa ih trenutno ima više od 11 tisuća samo na Instagramu, iskreno je rekla da se ne smatra influencericom, ali i da je zbog svega što se dogodilo sve više ljudi primijećuje na ulici i radnom mjestu.

A kad bi trebala istaknuti osobe bez kojih ne bi mogla, rekla je: "Obitelj mi je neizmjerna podrška. Najveća! Mi smo tipična dalmatinska familija. Mislim da se nikad neću moći dovoljno zahvaliti svojoj majci za sve što je spremna napraviti za nas. Sestra blizanka moj je glas razuma. Naravno, tu su tata i mlađa seka, a kolegice s posla smatram svojom drugom obitelji".

Iako je, rekla je, osoba koja oprašta, na pitanje kako se nosi s postupcima onih koji su je razočarali, Irena Pecotić je rekla: "Mislim da se s tim postupcima moraju nositi oni koji su nas razočarali. Na nama je da to prihvatimo ili ne".

Čime će obradovati sinove ispod bora, voli li kupovati darove, je li je ponijela blagdanska groznica, koji je njezin "ispušni ventil", što je pokreće u životu, po čemu će pamtiti 2022., a što si želi u 2023. - samo je dio pitanja na koji je Irena Pecotić odgovorila u intervju za Slobodnoj Dalmaciji, a koji u cjelosti možete pročitati ovdje.

Linker
26. travanj 2024 03:14