šalje poruku

Prva u povijesti: Finalistica izbora za Miss natjecat će se bez šminke

"Ako je netko sretan u svojoj koži, ne bismo ga trebali tjerati da prekrije svoje lice", poručuje Melisa.

Studentica politologije, 20-godišnja Melisa Raouf, ušla je u finale izbora za Miss Engleske, ali i u povijest kao prva djevojka u 94 godine tog natjecanja koja neće nositi šminku.

Melisa iz Londona zasad je uspješna u svom naumu te je osvojila suce u polufinalnom dijelu izbora, a nakon toga je postala još sigurnija u svoju odluku da će u finalu odbaciti šminku, nastojeći ohrabriti druge žene da prihvate svoj prirodni izgled.

image

Melisa Raouf

KAM MURALI/SWNS/SWNS/PROFIMEDIA

Melisa je bila iznenađena kada je izborila mjesto u finalu Miss Engleske, a Daily Mail prenosi da joj je cilj "eliminirati toksični narativ oko šminke i društvenih mreža".

"To mi je važno jer mi se čini da žene svih dobnih skupina nose šminku zato što osjećaju pritisak da moraju. Kad sam počela nositi šminku u mladosti, nisam se osjećala ugodno u svojoj koži. Mislila sam da ne ispunjavam standarde ljepote", rekla je.

Istaknula je da se odlučila na natjecanje bez šminke kako bi promovirala unutarnju ljepotu u vrijeme opsesije fizičkim izgledom na društvenim mrežama. Time je prekinula tradiciju staru čak 94 godine, a to je naišlo na val odobravanja prijatelja, ali i potpunih stranaca.

Melisa studira na londonskom King‘s Collegeu, a u finale izbora ušlo je 40 djevojaka. Završni korak natjecanja održat će se 17. listopada u Coventryju.

"Bilo je to prilično zastrašujuće iskustvo, ali bilo bi divno pobijediti na ovaj način. Ako je netko sretan u svojoj koži, ne bismo ga trebali tjerati da prekrije svoje lice. Naše mane čine nas ljudima kakvi jesmo i zbog njih je svatko jedinstven. Mislim da trebamo prihvatiti sitne nedostatke i nepravilnosti", istaknula je.

"Ja se osjećam sigurno u svojoj koži, a sa šminkom sam skrivena. Ne bojim se pokazati tko sam. Želim pokazati tko je zaista Melisa. Brojne djevojke javile su mi se i rekle da su sigurnije u sebe nakon mog poteza", rekla je.

Linker
25. travanj 2024 10:28