Imperija uzvraća udarac!

Prva reperkusija za šamar Willa Smitha: ‘Dajem ostavku u Akademiji‘

Holivudski glumac više nije član prestižne zajednice filmske umjetnosti i znanosti, a tako je odlučio sam. Prema njegovim riječima, spreman je i na daljnje posljedice.

Nismo dugo čekali na rasplet prvog šamaranja na dodjeli Oscara čiji su glavni akteri glumci Chris Rock i Will Smith. Vanity Fair 1. travnja donio je Willovu izjavu koja nije prvoaprilska šala, premda bi za 53-godišnju zvijezdu bilo bolje da jest.

Kako je sam priznao za popularni magazin, prošli je tjedan osobno podnio ostavku na članstvo u slavnoj Akademiji zbog šamara koji je 'opalio' Rocku tijekom 94. dodjele filmskih kipića.

image

Glumac je sam otkazao članstvo u Akademiji.

FOTOGRAFIJE: ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA

„Izravno sam odgovorio na obavijest o disciplinskom saslušanju Akademije i u potpunosti ću prihvatiti sve posljedice za svoje ponašanje. Moji postupci bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Popis onih koje sam povrijedio je dugačak i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće. Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima uskratio sam priliku da slave i budu slavljeni zbog svog izvanrednog rada. Srce mi je slomljeno!”, stoji u izjavi pokunjene zvijezde.

Donedavno jedan od najomiljenijih glumaca u intervjuu je potvrdio i da će prihvatiti sve daljnje posljedice koje Odbor smatra prikladnim.

„Želim vratiti fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim postignućima i omogućiti Akademiji da se vrati nevjerojatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umjetnosti u filmu. Dakle, dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i prihvatit ću sve daljnje posljedice koje Odbor smatra prikladnim. Za promjenu je potrebno vrijeme i ja sam predan da radim kako bih osigurao da nikada više ne dopustim da nasilje nadvlada razum”,posuo se pepelom Will Smith u razgovoru za Vanity Fair.

image

Za malo više od dva tjedna znat će se hoće li mu zbog šamaranja Chrisa Rocka biti oduzet i kipić za najboljeg glumca.

FOTOGRAFIJE: ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Što stoji iza šamara Willa Smitha? S Chrisom Rockom ne podnosi se već godinama

Upravni odbor Akademije trebao bi se sastati 18. travnja, kada će se najvjerojatnije znati hoće li Willu biti oduzet njegov prvi Oscar koji je ove godine osvojio za ulogu oca tenisačica Serene i Venus, Richarda Williamsa u filmu Kralj Richard. Kao olakotna okolnost mogla bi mu biti ova ostavka, javna isprika, ali i činjenica da je njegov nepromišljeni čin bio posljedica Rockove neslane šale o alopeciji Smithove supruge Jade Pinkett Smith.

Linker
18. travanj 2024 14:41