MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS
Razgovor s blogericom

Proslava ljubavi nakon najveće životne pobjede: "Život nam se nakon moje dijagnoze usporio, a to se preslikalo i na vjenčanje"

Marija Nikšić ispričala nam je sve o danu kada se na vječnu ljubav zavjetovala dugogodišnjem partneru, IT stručnjaku Matiji Vukoji, koji joj je bio najveća podrška i tijekom borbe protiv karcionoma štitnjače koji joj je dijagnosticiran prije nešto više od godinu dana.

Marija Nikšić ispričala nam je sve o danu kada se na vječnu ljubav zavjetovala dugogodišnjem partneru, IT stručnjaku Matiji Vukoji, koji joj je bio najveća podrška i tijekom borbe protiv karcionoma štitnjače koji joj je dijagnosticiran prije nešto više od godinu dana.

Ako razonodu od užurbane svakodnevice rado potražite na društvenim mrežama tragajući za modnom ili beauty inspiracijom ili pak odlučite unijeti malo boje u ove tmurne kišne dane, onda ste zasigurno već naišli na Instagram profil Ormarija iza kojeg stoji blogerica Marija Nikšić (34) koja odnedavno nosi prezime Vukoja. Svojim veselim modnim kombinacijama koje odlično uklapa s lokacijama mjesta koje posjećuje gotovo svakodnevno razveseljava više od 25 tisuća pratitelja, a na svojim digitalnim kanalima pratiteljima ponekad daje uvid i u privatan život.

Ovih dana razveselila ih je fotografijama vjenčanja s dugogodišnjim partnerom, IT stručnjakom Matijom Vukojom (33) koje se dogodilo 27. srpnja. Bila je to mala, intimna proslava u krugu kumova, najbližih članova obitelji i prijatelja jer veliko slavlje zbog zdravstvenih problema s kojima se Marija susrela prije godinu dana jednostavno nije bilo moguće planirati. Naime, prije nešto više od godinu dana dijagnosticiran joj je karcinom štitnjače, a ona je o svemu tada odlučila javno progovoriti kako bi bila svijetli primjer osobe koja educira o ovom karcinomu, ali i kako bi pružila nadu i podršku svima onima koji kroz to trenutno prolaze ili će tek proći.

image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS

"Nakon što sam dobila dijagnozu život nam je stao, bojali smo se planirati išta dok ja to ne pobijedim. Nakon što sam se malo oporavila i i u svibnju prošla prvih šest mjeseci remisije bolesti, odlučili smo da ćemo se vjenčati odmah na ljeto. Odluka je lako pala i sve se odvijalo brzo. Nije bilo previše vremena za organizaciju nekog pompoznog slavlja, htjeli smo da to bude u najužem krugu dragih ljudi", otkrila nam je Marija koja je bračne zavjete sa svojim suprugom izmijenila u Zagrebu, dok su svadbeno fotografiranje organizirali u Zadru.

image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS
image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS

"Život nam se nakon dijagnoze usporio, primarno zbog mog oporavka. Smetala su mi velika društva, nisam htjela stalno iznova svima pričati kako je teklo liječenje. To se preslikalo i na samo vjenčanje. Odlučili smo se za večeru u krugu obitelji u restoranu Il Secondo i kasnije smo se dugo u noć smijali i prepričavali smiješne događaje iz života. Nismo imali klasično vjenčanje, a ni klasičnu svadbu. Život nam je bio sve samo ne uobičajen unazad godinu dana. Nakon vjenčanja uputili smo se u Zadar gdje smo snimili svadbene fotografije jer imamo prekrasne uspomene iz tog grada. Fotkala nas je naša draga prijateljica Marija Laća pred čijim objektivom smo bili posve opušteni jer se dugo poznajemo", istaknula je blogerica.

image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS

Iako mnogim mladencima planiranje vjenčanja predstavlja veliki izazov i sa sobom nosi veliki stres, Marija i njezin odabranik bili su toga pošteđeni. "Odmah sam znala da nemam ni volje ni snage organizirati veliko vjenčanje. Bila sam umorna od cijelog liječenja i trebao mi je mir i oporavak kako fizički tako i psihički. Budući da nismo imali previše vremena za planiranje, sve se događalo spontano i sve smo sami organizirali. Iskreno, budući da je tako malo vjenčanje bilo nismo imali izazove. Najduže sam tražila vjenčanicu. Nisam uspjela dugo naći ništa što bi bilo jednostavno s nekim posebnim detaljem. Sve velike i duge vjenčanice nisu dolazile u obzir i nisu mi se sviđale. Niska sam i mislim da bi za moji građu bile previše", iskrena je Marija koja je na svoj veliki dan zablistala u efektnoj vjenčanici brenda Self-Portrait.

image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS
image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS

"Htjela sam da bude jednostavna, ali i posebna. Što se pak obuće tiče odmah sam znala da ću nositi sandale brenda Loeffler Randall jer imaju cipele s mašnama koje obožavam. To su mi najljepše vjenčane cipele koje sam ikad vidjela. Uzela sam s nižom petom da mogu biti nesputana i da ih i kasnije mogu nositi. Onda se vjenčanica spontano pojavila u oglasima na Instagramu i odmah sam znala da je to dobitna kombinacija", govori Marija koja je svoj vjenčani outfit upotpunila mini bijelom torbicom iz Manga i decentnim nakitom iz Cloud&Co koji se odlično uklopio uz cijelu kombinaciju. Mladoženja je pak odjenuo bež odijelo brenda Cinque ispod kojeg je nosio klasičnu svijetloplavu Boss košulju, a cijelu kombinaciju dodatno je podigao rupčić za sako koji je stigao s Etsyja. Uz mladence su ponosno stajali i kumovi iz kruga obitelji i to je, kako ističu, bila predivna gesta koja ih je još više povezala. A najdirljiviji trenutak cijele ceremonije vjenčanja bilo je čitanje zavjeta kojima su mladenci do suza ganuli nazočne, a posebno dirljive bile su Matijine riječi upućene Mariji: “Hvala ti sto si u moj život donijela razigranost i radost i sto svaki naš trenutak ispunjavaš smijehom. Uz tebe sam pronašao i sagradio dom, neovisno gdje smo bili i vraćao se njemu svakog dana s osmjehom jer ću te uskoro vidjeti. “

Vjenčanje je bilo samo kruna dugogodišnje ljubavi koja je bila spontana i tekla je, kako nam Marija priznaje, "jako glatko"." Upoznali smo se na druženju kod našeg zajedničkog prijatelja. Počeli smo pričati i upoznavati se kada me nakon druženja odbacio do doma. Dok smo razgovarali shvatila sam da imamo iste vrijednosti. Osvojio me inteligencijom, nježnošću, smirenošću, bio je odmah odlučan u tome da želi sa mnom ozbiljnu vezu i to mi se jako svidjelo. Shvatila sam ubrzo da smo dosta sličnih pogleda na život, da imamo iste vrijednosti, da imamo slične stavove i da se nadopunjujemo. Matija bi rekao u šali na to da smo iz “iste torbe ispali”. Bio je ozbiljan, iskren, pošten, vidjelo se da me istinski voli, gentleman, nije igrao igrice i nije imao figu u džepu i to ga je odmah izdvojilo", hvali ga Marija koja svog supruga opisuje i kao "inženjera, geeka, riznicu znanja i osobu koju staviš kao "Joker zovi" na pitanju za milijun u "Milijunašu".

image
MARIJA LAćA @LACAWEDDINGS

"Matija je dugo bio samo iza kamere, samozatajan kakav je i ja sam to poštovala. Od samog početka veze on je shvatio da želi naučiti fotografirati i snimati kako bi mi pomogao. Sve dok jedan dan nije izrazio želju da bi mu bilo drago da ga uključim u svoje objave. Tako ste počeli i njega povremeno viđati u objavama. Potaknuo me je da otvorim obrt, odmah je pristupao mom poslu s razumijevanjem i nikada me nije sputavao. Dapače, poticao me da ostvarim i realiziram sve što želim i svidjelo mu se da radim ono što volim. Danas sam vanjski suradnik u marketinškoj agenciji i influencerica", priča Marija. Sa svojim suprugom planira i odlazak na medeni mjesec, ali tek iduće godine jer ju uskoro čekaju kontrole, a zdravlje je ipak najvažnije. "Nakon što proslavimo godinu dana remisije bolesti krećemo s planiranjem medenog mjeseca", zaključuje za kraj naša sugovornica.

Linker
17. rujan 2024 13:24