Alejandra Silva i Richard Gere u Cannesu u svibnju ove godine

 LOREDANA SANGIULIANO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
GODINE LETE

Prolava 75. rođendana u Veneciji: Holivudski zavodnik neodoljivog pogleda je ženu svog života upoznao u hotelu njezinog oca

Američki glumački superstar Richard Gere smirio se tek u trećem braku sa španjolskom aktivisticiom Alejandrom Silva s kojim podiže dvojicu sinova vrtićke dobi.

Američki glumački superstar Richard Gere smirio se tek u trećem braku sa španjolskom aktivisticiom Alejandrom Silva s kojim podiže dvojicu sinova vrtićke dobi.

Organizatori 81. venecijanske Mostre, najstarijeg i jednog od najuglednijih filmskih festivala na svijetu, pobrinut će se da američkom superstaru Richardu Gereu, jednom od njihovih glavnih zvijezda u Italiji ne usfali niti ptičjeg mlijeka. Njegovo pojavljivanje na crvenom tepihu ispred festivalske palače na Lidu predviđeno je 31. kolovoza, a dan poslije na rasporedu je Gereov masterclass na kojem će govoriti o svojoj vezi s talijanskim glumcem Mariom Cordovom, svojim talijanskim dublerom, koji već desetljećima sinkronizira njegov glas u filmovima i televizijskim serijalima koji se prikazuju u Italiji.

Ovaj put će talijanska publika uživo ipak moći čuti kako zvuči glas jednog od najvećih holivudskih zavodnika u povijesti sedme umjetnosti i to dan nakon njegovog 75. rođendana, koji 31. kolovoza slavi u Veneciji. Premda još nisu zajedno viđeni, pretpostavlja se da je Gere u Italiju stigao sa svojom trećom suprugom Alejandrom Silva, španjolskom aktivisticom i menadžericom za odnose s javnošću, s kojom je u vezi deset godina, a u travnju su proslavili šestu godšnjicu braka i podižu dvoje male djece.

image

Richard Gere i Alejandra Silva s njegovim sinom Homerom Jamesom iz braka s modelom i glumicom Carey Lowell

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Premda su mnogi pomislili kako Richardu Gereu više nije do posla, a još manje do novca i slave nakon superuspješnih filmova "Američki žigolo", "Oficir i džentlmen" i "Zgodna žena" kojima se upisao u anale holivudske kinematografije i stekao osobno bogatstvo od 120 milijuna dolara, čini se da to nije istina.

Ove godine Gere predstavlja svoj novi TV serijal "The Agency", koji za Paramount+ uz ostale producira George Clooney, te filmove "Oh, Canada" koji je svjetsku premijeru doživio u Cannesu, te "Longing" koji je u lipnju u ograničenoj kinodistribuciji prikazan u kanadskim i američkim kinima.

image

Nezaboravni filmski par: Richard Gere i Julia Roberts

TOUCHSTONE/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kako god, Richard Gere se nakon burne i divlje mladosti, te afera s najvećim ljepoticama sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća - među kojima su uz ostale bile Barbra Streisand, Priscilla Presley, Kim Basinger i Padma Lakshmi, te brakova s top modelima Cindy Crawford i Carey Lowell, definitivno smirio u trećem braku.

Richard Gere i njegova 33 godine mlađa odabranica i nakon deset godina veze izgledaju zaljubljeni kao prvog dana, a posljednji put su zajedno viđeni u svibnju u Cannesu, na crvenom tepihu filmskog festivala na Azurnoj obali su se ljubili, grlili i izmjenjivali vatrene strastvene poglede, baš kao da oko njih nema drugih gostiju, stotina fotoreportera i okupljene gomile. Upoznali su se u hotelu njezinog oca u Positanu, ekskluzivnom talijanskom ljetovalištu u pokrajini Kampaniji.

image

Richard Gere i Kim Basinger

SNAP/SHUTTERSTOCK

U deset godina zajedničkog života Richard Gere je svoju treću suprugu, 41-godišnju španjolsku aktivisticu Alejandru Silva, dugo držao podalje od medijske pažnje i javnosti, no par se očito opustio, pa se sada na društvenim događanjima ponašaju potpuno prirodno i relaksirano. Budističko vjenčanje priredili su se prije šest godina na njegovom ranču od 21 hektara u blizini New Yorka, a većinu zajedničkog vremena u Sjedinjenim Državama provode na glumčevom imanju u New Canaanu, mirnom gradiću u državi Connecticut, koje je svojedobno pripadalo proslavljenom pjevaču i tekstopiscu Paulu Simonu.

Supružnici sa sinovima, 5-godišnjim Alexandrom i njegovim godinu dana mlađim bratom, čije je ime još uvijek tajna jer nije komunicirano javnosti, uživaju u komforu vile sa šest spavaćih soba od 820 četvornih metara, što je samo djelić posjeda koji se proteže na trinaest hektara zemljišta. Daleko od gradske vreve i urbanog kaosa vode mirni život okruženi šumom, životinjama, vrtom i voćnjakom, a na raspolaganju im je i privatno jezerce na kojem se mogu osvježiti i opustiti.

image

Sa Cindy Crawford u braku je proveo četiri godine

BEI/SHUTTERSTOCK

Razmišljaju i o preseljenju u Španjolsku, jer Alejandra Silva želi da se njihovi sinovi školuju u njezinoj domovini, a kako svoje dječake odgajaju dvojezično - na engleskom i španjolskom, klinci sigurno neće imati problema s jezikom, kakvu god odluku na kraju donesu njihovi roditelji.

image

S drugom suprugom Carey Lowell i njezinoj kćeri Hannah u Los Angelesu 1999.

BEI/SHUTTERSTOCK

Alejandra María Silva García-Baquero rođena je 16. veljače 1983. u gradu A Coruña u španjolskoj pokrajini Galiciji, a potječe iz imućne obitelji poduzetnika Ignacija Silve, koji je neko vrijeme bio potpredsjednik najtrofejnijeg nogometnog kluba na svijetu madridskog Reala.

image

Prva zajednička fotografija Richarda Gerea i Alejandre Silva snimljena je 2015. u Madridu

SHUTTERSTOCK

"Smatram se najsretnijim čovjekom u svemiru, pa kako ne bih bio: oženjen sam prekrasnom ženom koja je pametna, senzibilna, posvećena pomaganju ljudima... Uz to je zabavna i strpljiva, zna opraštati, odlična je kuharica - i radi najbolje salate na svijetu”, ispričao je glumac koji s Alejandrom dijeli iste životne ciljeve - humanost, aktivizam, zalaganje za mir i pomoć potrebitima.

Linker
05. rujan 2024 11:07