Will Reeve s djevojkom Amandom Dubin na baseball utakmici prošle godine u Madison Square Gardenu

 LAUREN MENOWITIZ/SHUTTERSTOCK
Isti otac

Priča Willa Reevea: Najmlađi sin omiljenog Supermana nevjerojatno nalikuje slavnom ocu

Dan prije smrti zbog zatajenja srca u listopadu 2004., njegov otac je bio na Willovoj hokejaškoj utakmici, a dvije godine kasnije, izgubio je i mamu Danu.

Kada se dopisnik ABC-ja, Will Reeve, javlja s terena, svakome je jasno tko mu je bio otac. Toliko nalikuje tati, Christopheru Reeveu, koji će ostati upamćen po naslovnoj ulozi u četiri filma o Supermanu s kraja 70-ih do kraja 80-ih - da bi mu se prezime, tijekom javljanja u informativne emisije moglo i pogoditi. Zanimljivo je to da je 31-godišnji Will odabrao profesiju aliasa Supermana, Clarka Kenta, izvjestitelja izmišljenih novina Daily Planeta. Sličnost sina i oca, preminulog 10. listopada 2004., prije devetnaest godina, bila je još uočljivija na nedavnom dobrotvornom događanju u New Yorku "Bring Change To Mind Gala" kamo je stigao s djevojkom Amandom Dubin.

image

Will Reeve s djevojkom na nedavnom dobrotvornom događanju u New Yorku

RCF/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Razlog zbog kojeg je najmlađe od troje djece "Supermana" bio među slavnim uzvanicima gala večere, Ryanom Reynoldsom, Rebom McEntire i Amy Schumer, želja je podržati organizatora događanja, neprofitnu dobrotvornu udrugu "Bring Change To Mind". Njihova je misija "prekinuti stigmu i diskriminaciju vezanu uz mentalne bolesti" dok se njegov otac godinama zalagao protiv stigmatiziranja osoba u kolicima (kada ne bi imali pristup javnim prostorima) te za unapređivanje inovativnih istraživanja za osobe s ozlijeđenom leđnom moždinom.

image

Holivudski glumac sa suprugom i sinom Willom 1997., kada je dobio zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih

CROLLALANZA/SHUTTERSTOCK

Willu Reeveu bile su tek tri godine kada je njegov otac u svibnju 1995. pao s konja i ostao paraliziran od vrata prema dolje. Dobio ga je u svom drugom braku s američkom glumicom, pjevačicom, a kasnije i aktivisticom, Danom Morosini. Will je bio njihovo jedino dijete, no Christopher Reeve je u prvom braku s Gae Exton postao otac sina Matthewa i kćeri Alexandre.

Treba dodati kako je dopisniku ABC-ja bilo deset godina kada je u 52. godini preminuo njegov otac: dvije godine kasnije, njegova mama podlegla je 2006. raku pluća. Danas je, pak, jako povezan s polubratom i polusestrom, svojom jedinom obitelji. Sve troje članovi su odbora Zaklade Christopher & Dana Reeve posvećene "liječenju ozljeda leđne moždine i poboljšavanju kvalitetu života pojedinaca i obitelji pogođenih paralizom".

Rijetko priča o sebi i odrastanju bez roditelja, no 2016. u razgovoru za magazin People, ponešto je otkrio. Rekao je da je imao normalno djetinjstvo i odgoj koji je u njemu usadio normu ponašanja svojstvenu dobro odgojenim klincima. Naučio je da se televizija treba ugasiti na večer, u određeno vrijeme, da se brokula treba pojesti i kada je vrijeme za spavanje. Ipak, sjetio se detalja koje ne dožive baš sva djeca.

image

Christopher Reeve u ulozi koja ga je proslavila

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Razumijem da svako dijete ne doživi situaciju da kada ode u trgovinu, vidi fotografiju svog oca u časopisu na blagajni, ali svejedno sam imao sasvim normalno djetinjstvo", rekao je dodajući kako je činjenica da je njegov otac bio paraliziran predstavljala izazov jer se nisu mogli ponašati spontano.

"To je moglo biti teško, ali moji su roditelji sa mnom odradili tako dobar "posao" odgajajući me ostajući vjerni svojim vrijednostima, da se nikada nisam osjećao uskraćenim za normalno djetinjstvo iako su moja iskustva bila inherentno drugačija od iskustva druge djece moje dobi".

image

Christopher Reeve 1970., prije nego li je osam godina kasnije snimio prvi film o Supermanu

KOBAL/SHUTTERSTOCK

Oduvijek je veliki ljubitelj sporta, premda ne i sjajan sportaš, ali otac ga je pratio u tim aktivnostima koliko je god mogao i redovito zasipao komplimentima. Dan prije smrti zbog zatajenja srca, Christopher Reeve bio je na Willovoj hokejaškoj utakmici...

"Moj tata bio je opsjednut pronalaskom lijeka za ozljedu leđne moždine kako bi ponovno mogao hodati. Istinski je vjerovao da će to doživjeti. To je ono što ga je toliko dugo održalo na životu", zaključio je.

Linker
23. travanj 2024 10:11