pronašla je snagu

Priča voditeljice ledi krv: Dečko joj unakazio lice, a ona novom knjigom pruža podršku svima koji trpe zlostavljanje

U autobiografiji "Lijepa" nekoć jedna od najzanosnijih žena svijeta Katie Piper opisuje kako se izvukla iz nezamislivog pakla nakon što joj je bivši dečko prije 14 godina do te mjere unakazio lice da je jedva preživjela, a i danas je slijepa na jedno oko.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", samo je jedno od potresnih svjedočanstava u autobiografiji Britanke Katie Piper, nekadašnjeg fotomodela, a danas priznate spisateljice, voditeljice i životne motivatorice. Nazivom knjige "Lijepa" Piper je svijetu htjela poručiti da je njezinim mukama napokon kraj i da je nakon 14 godina užasne fizičke i psihičke patnje ponovno sretna žena.

image

Katie je do sada izdala četiri knjige o brutalnom zlostavljanju koje je pretrpjela kao 24-godišnja djevojka.

BRETT COVE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Britanska javnost s velikim je nestrpljenjem čekala izlazak njezine knjige koja se već može nabaviti i kod nas, jer je riječ o nadahnjujućem štivu, posebice za sve žrtve nekog oblika zlostavljanja.

Kako stoji u najavi knjige, ono što je prošla Katie spada među najjezovitije vrste nasilja, a u život se vratila samo zahvaljujući nevjerojatnoj snazi volje i moći. Naime, ovoj danas 38-godišnjakinji je u ožujku 2008. njezin tadašnji dečko Daniel Linch iz ljubomore zalio lice kiselinom koja joj je do kosti "otopila" cijelu lijevu stranu. Katie je nakon tog užasa ostala slijepa na lijevo oko, a da bi donekle rekonstruirala uništeni dio lica u proteklih 14 godina na operacijskom je stolu bila oko 400 puta. U tom trenutku Katie je gradila uspješnu karijeru fotomodela i u Britaniji je slovila za jednu od najljepših žena.

U svojoj novoj knjizi koja je njezina četvrta ispovijest, Piper priznaje da ni sama ne zna gdje je pronašla snagu za nastaviti s životom. U početku se, piše, dugo krila od javnosti, a onda je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i strašnu tragediju koja ju je zadesila okrenuti u vlastitu korist.

Počela je pisati knjige i držati motivacijske govore, a pokrenula je i televizijsku emisiju koja pomaže ljudima sa sličnom sudbinom kao što je njezina. Također je osnovala dobrotvornu organizaciju Katie Piper Foundation kako bi ohrabrila osobe koji žive s opeklinama i ožiljcima te je za svoj dobrotvorni rad dobila brojne nagrade i priznanja, uključujući prestižnu nagradu Woman of the Year. Trenutno je voditeljica emisije na BBC1, a još 2009. o njoj je snimljen dokumentarni film "My Beautiful Face".

image

Privatnu sreću ova nadahnjujuća žena pronašla je sa stolarom Richardom Suttonom s kojima ima dvije kćeri.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Osjetila sam puno bola, radosti i euforije u ovih 36 godina. Ali, to mi je dalo nepokolebljivo samopouzdanje, saznanje da štogod se dogodilo u mom životu, sposobna sam se od toga oporaviti", izjavila je ova hrabra žena prije dvije godine, kada je i najavila da piše novu knjigu.

Autobiografiju "Lijepa" Katie je posvetila svom suprugu Richardu Suttonu za kojeg se udala 2015., a zajedno imaju dvije djevojčice: Bell Elizabeth i Penelope Diane.

Čitajte i: Marvelova junakinja i njezin suprug osuđeni za gnjusan zločin: Žrtve ispričale mučne detalje

Linker
23. travanj 2024 15:36