tuga u regiji

Preminula Marina Tucaković! Mukotrpnu borbu s opakom bolešću vodila je godinama

Regija tuguje zbog odlaska Marine Tucaković, jedne od najplodnijih tekstopiskinja na ovim prostorima.

Preminula je Marina Tucaković, jedna od najpoznatijih i najplodnijih glazbenih tekstopiskinja u regiji. Nakon duge borbe s teškom bolešću, Marina je preminula u 68. godini života. Vijest o njezinoj smrti za Telegraf.rs potvrdio je njezin suprug Aleksandar Radulović Futa.

Posljednje godine života Marina je provela u mukotrpnoj borbi s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana naglo pogoršalo. Proteklog tjedna smještena je u beogradski KBC Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator. Uza sve zdravstvene probleme, Tucaković je oboljela od koronavirusa. "Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odnijela i gripa, a posebno ovakvo nešto", izjavio je prije dva dana za srpske medije profesor Peđa Savić iz spomenutog KBC-a.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX

Već s 19 godina počela je pisati tekstova koji su je uskoro lansirali među najbolje

Marina Tucaković rođena je 4. studenog 1953. godine u Beogradu, a već je s 19 godina počela pisati tekstove - najprije za pop i rock izvođače, a potom i za folk izvođače. Sa suprugom Aleksandrom Radulovićem Futom desetljećima je činila nepogrešiv tandem za stvaranje turbofolk, ali i hitova ostalih glazbenih žanrova.

image

RONALD GORSIC/CROPIX

Otkako je 2008. godine doživjela tešku tragediju - smrt sina Miloša, Marina se borila s teškom tugom koje se nikad nije riješila. Nakon što joj je prije tri godine dijagnosticirana opaka bolest, Marini su podršku javno uputile brojne kolege.

Tijekom karijere, a posebno prije raspada Jugoslavije, Marina Tucaković svojim djelovanjem obilježila je i rad najvećih imena hrvatske estrade. Napisala je neke od najpoznatijih pjesama Mate Miše Kovača, surađivala sa Severinom, Nedom Ukraden, Oliverom Dragojevićem... U regiji je pisala za sve koji nešto znače, a s mnogima je ostvarila i privatna prijateljstva, stoga ne čudi što se večeras svi opraštaju od Marine.

Linker
18. travanj 2024 02:50