ROSSELLA PAPETTI/AGF/SHUTTERSTOCK
DOSTA JOJ JE

Premijerka Italije životnog partnera ostavila porukom: "Hvala na svemu, naša veza završava..."

Talijanska premijerka Giorgia Meloni nakon deset godina prekinula je vezu s televizijskim voditeljem Andreom Giambrunom s kojim ima 7-godišnju kćer Ginevru.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni nakon deset godina prekinula je vezu s televizijskim voditeljem Andreom Giambrunom s kojim ima 7-godišnju kćer Ginevru.

Utjecajni američki časopis Forbes lani je 46-godišnju Giorgiu Meloni, prvu premijerku u povijesti Italije, uvrstio na sedmo mjesto najmoćnijih žena na svijetu, a nakon rastave od talijanskog TV voditelja Andree Giambruna ostat će upamćena i kao prva političarka koja je svog partnera ostavila - porukom na društvenim mrežama.

"Moja veza s Andreomj Giambrunom, nakon gotovo deset godina, danas završava. Hvala mu na divnim zajedničkim godinama u kojima smo uspjeli prevladati brojne izazove, probleme i teškoće, a posebno na našoj kćeri Ginevri koja je moj najvažniji i najljepši životni dar. Naši putevi su se razdvojili i došao je trenutak da to priopćim javnosti. Uvijek ću braniti našu ljubav i ono što smo bili dok je trajala, a posebno našu djevojčicu od sedam godina koja voli svoju majku i svoga oca. Na tome joj zavidim, jer to meni koja sam odrasla bez oca, nije bilo suđeno. Ništa više o tome nemam za reći. A onima koji su se ponadali da će me slomiti napadima na moju privatnost poručujem da je to nemoguće, baš kao što je nemoguće kapljici vode da razmrvi stijenu", napisala je Giorgia Meloni u svojoj objavi.

image

Giorgia Meloni i Andrea Giambruno s kćeri Ginevrom na audijenciji kod pape Franje u siječnju ove godine

ABACA/SHUTTERSTOCK

Zbog seksističkih izjava svog četiri godine mlađeg partnera Andree Giambruna posljednjih mjeseci bila je meta mnogih napada, a kap koja je prelila čašu bila su njegova "zavođenja" kolegica kojima je nudio protekciju na poslu u zamjenu za seks.

Giorgia i Andrea upoznali su se 2014. na snimanju emisije u kojoj je ona bila njegova gošća na Mediasetu, televizijskom kanalu čiji je osnivač bio pokojni talijanski premijer Silvio Berlusconi, a nakon što je lani uspjela sastaviti vladu i postala premijerka Giambruno se s Meloni i njihovom 7-godišnjom kćeri Ginevrom iz Milana preselio u Rim.

image

Andrea Giambruno s kćeri Ginevrom

ALESSIA PIERDOMENICO/SHUTTERSTOCK

No, život u sjeni jake žene i vodeće talijanske političarke očito mu je teško padao, a sad je njihovoj vezi definitivno došao kraj. Giorgia Meloni sebe je na predizbornim skupovima svoje stranke Braća Italije predstavljala kao "ženu, majku, Talijanku i kršćanku", koja je odlučno kritizirala Europsku uniju, masovnu imigraciju i tzv. LGBT lobije, ali i feministicu koja brani prava žena

Rođena je u Rimu 15. siječnja 1977. i odrasla u radničkoj četvrti Garbatelli s majkom i dvije godine starijom sestrom Ariannom, jer je otac napustio obitelj i preselio se na Kanarske otoke dok je Giorgia bila beba. A zbog šverca narkotika 1995. osuđen je na devetogodišnju zatvorsku kaznu u Španjolskoj.

image

Andrea Giambruno s kćerkom i nesuđenom šogoricom Ariannom Meloni na polaganju prisege Giorge Meloni u Rimu u listopadu 2022.

LAPRESSE/ROBERTO MONALDO/SHUTTERSTOCK

Premda zagovara tradicionalne katoličke obiteljske vrijednosti Giorgia Meloni je sa svojim partnerom živjela u izvanbračnoj zajednici, a sudeći prema njezinim riječima kćerku Ginevru nastavit će zajednički odgajati, jer sama najbolje zna koliko kćeri može nedostajati očeva ljubav.

Linker
27. travanj 2024 14:21