KRUNIDBA ILI ARCHIE

Pozivnica koja to nije: Ako Meghan i Harry dođu na krunidbu, Archie ostaje sam na svoj rođendan

Jesu li Meghan i Harry dobili pozivnicu koja to zapravo nije, pitaju se mnogi otkako se pročulo da imena njihove djece - sina Archieja i kćerkice Lilibet - nisu spomenuta.

Nakon svih peripetija, zavrzlama i drama koji su obilježili kraj lanjske godine i prvo dvomjesečje 2023. princ Harry i njegova supruga Meghan Markle napokon su dočekali pozivnicu za krunidbu kralja Charlesa 6. svibnja u Londonu. Stigla im je u pretinac elektroničke pošte sa službene adrese Buckinghamske palače, a od njih se traži potvrda dolaska na jedan od najvećih društvenih događaja ove godine.

Prvog vikenda u svibnju u Londonu će se okupiti šefovi država te članovi kraljevskih obitelji iz cijelog svijeta, ali i poduzetnici te brojne zvijezde iz svijeta showbiznisa kako bi nazočili formalnom ustoličenju novog britanskog monarha koji je tu dužnost kao prvi u redu po nasljednom pravu preuzeo lanjskog rujna nakon smrti svoje majke Elizabete II.

image

Princ Harry i Meghan Markle s Charlesom III: i Camillom 2018.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

No, jesu li Meghan i Harry dobili pozivnicu koja to zapravo nije, pitaju se mnogi otkako se pročulo da imena njihove djece - sina Archieja i kćerkice Lilibet - nisu spomenuta. Neformalno obrazloženje iz krugova bliskih dvoru glasi da se Archie i Lilibet smatraju premladima da bi mogli izdržati sve izazove tako važnog i dugog događaja, što drugim riječima znači da se smatraju prijetnjom jer bi svojim ponašanjem mogli pažnju svratiti na sebe i ukrasti show slavljeniku.

S druge strane potvrđeno je da su prinčevi George i Louis te princeza Charlotte pozvani u kompletu sa svojim roditeljima, a najmlađi Louis je svega trinaest mjeseci stariji od Archieja koji šestog svibnja, baš na dan djedove krunidbe, slavi četvrti rođendan. Taj podatak njegove roditelje Meghan i Harryja stavlja pred još jednu dvojbu, jer je sad pitanje hoće li se na kraju morati odlučiti između krunidbe kralja Charlesa III. i proslave Archiejevog četvrtog rođendana.

image

Obitelj na okupu na paradi 2018.

UTRECHT ROBIN/ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Osim toga, na krunidbu je pozvano i svih petero Camilline unučadi - svi su tinejdžeri, koji će uz princa Georgea dobiti svoja zaduženja u službenom protokolu. No, još nije objavljeno - kakva. No, eksperti za odnose na kraljevskom dvoru zato nemaju dvojbi kako bi se Harry i Meghan trebali ponašati ako na kraju prihvate poziv i nađu se među uzvanicima na krunidbi kralja Charlesa III.

image

Prinčevi William i Harry sa suprugama Kate i Meghan

SHUTTERSTOCK

"Trebali bi biti ekstremno diskretni i ničim drugim osim svojom pojavom privlačiti pozornost. To nije njihov show i ne smiju se ni po čemu isticati, bez obzira na stanje njihovih privatnih odnosa i svih ostalih nesuglasica. Uostalom, sve to su već prošli lani za vrijeme kraljičinog platinastog jubileja kad su sve odradili diskretno, bez intervjua i izjava. A to je jedini put za ponašanje na krunidbi kralja Charlesa III.", izjavio je publicist Robert Hardman, koji godinama prati zbivanja na britanskom dvoru za američki portal Page Six.

image

Princ William na Harryjevom vjenčanju s Meghan Markle u Windsoru

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Mogu potvrditi da je vojvoda od Sussexa nedavno primio e-mail pozivnicu iz ureda Njegovog Veličanstva u vezi s krunidbom. Neposrednu odluku o tome hoće li vojvoda i vojvotkinja prisustvovati, objavit ćemo kad za to dođe vrijeme", tako pak glasi službena izjava glasnogovornika princa Harryja.

Linker
25. travanj 2024 03:59