Jeff Bridges

Povratak nakon borbe za zdravlje: Uz njega je njegova ljubav koju je upoznao prije 50 godina

Nakon teške bolesti, američki glumac Jeff Bridges vratio se na male ekrane serijom "The Old Man", a u njegovom povratku na scenu vjerno ga prati njegova supruga koju je upoznao prije nešto manje od pola stoljeća.

Nije osvojio nagradu SAG za najboljeg glumca u dramskom serijalu "The Old Man", ali je cijela dvorana u Los Angelesu ustala kad se Jeff Bridges pojavio na pozornici Fairmont Century Plaze da dodijeli nagradu najboljoj glumici Michelle Yeoh, čiji je film "Sve u isto vrijeme" (Everything Everywhere All at Once) uvjerljivo trijumfirao u najvažnijim glumačkim kategorijama.

image

Michelle Yeoh i Jeff Bridges

MATT PETIT/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS MATT PETIT/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

U njegovoj je filmografiji više od devedeset naslova, dobitnik je Oscara, dva Zlatna globusa, no ljubitelji sedme umjetnosti posebno će ga pamtiti kao nezaboravnog The Dudea iz kultnog filma "Veliki Lebowski" braće Cohen. Njegov dolazak u pratnji supruge Susan Geston, njegove Sue s kojom ove godine slavi 46. godišnjicu braka, izazvao je buru emocija i lavinu reakcija, jer je cijela dvorana znala kakvu je muku i patnju Jeff Bridges prošao u protekle tri godine. U tom je razdoblju pobijedio limfom, zloćudnu bolest koja mu je dijagnosticirana prije tri godine, ali i zarazu koronavirusom koju je pokupio na kemoterapiji na bolničkom liječenju.

image

Nerazdvojni i na dodjeli SAG nagrada

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

"U odnosu prema koroni rak je izgledao kao mala beba. Šest tjedana sam proveo na odjelu za intenzivnu njegu s maskom za kisik na licu, a s njom sam i izašao iz bolnice. Svojom prvom velikom pobjedom protumačio sam činjenicu da mogu samostalno stajati na nogama 45 sekundi... Ne hodati, nego stajati na jednom mjestu", izjavio je glumac krajem prošle godine u razgovoru za britanski dnevnik The Guardian. U bolnici je, priča, vizualizirao kako svoju najmlađu kćer Haley (u stvarnosti odavno udanu) mora još otpratiti do oltara, što mu je bila najveća motivacija da ne odustane, a profesionalni motiv broj jedan bio mu je dovršetak snimanja serijala "The Old Man" u kojem igra glavnu ulogu.

image

U serijalu ‘The Old Man‘ igra umirovljenog agenta CIA-e

FX/PLANET/PROFIMEDIA
image

Jeff Bridges sa suprugom Susan, te kćerima Jesse i Hayley

HNW/PICTURELUX/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

"Plesao sam na rubu, na granici života i smrti, ali sam si stalno ponavljao da se moram vratiti na set, jer nikada niti jedan posao dosad nisam ostavio nedovršenim", nastavio je Bridges koji u "The Old Manu" igra umirovljenog agenta CIA-e, čiji je identitet razotkriven nakon tri destljeća povučenog i mirnog života, pa živu glavu mora spašavati - bijegom. I ta priča je na neki način povezana s Bridgesovom biografijom, jer su čak četiri njegova doma u kojima se skrasio sa suprugom Sue - uništena. Prva kuća u kojoj su živjeli im je stradala u požaru koji je izbio zbog dotrajalih instalacija, iduća u koju su se preselili uništena je u potresu, treću je poharao šumski požar, a kad su je napokon kompletno obnovili u poplavi je zatrpana blatom pa su ih spasioci morali izvlačiti helikpoterom.

image

Susan Geston i Jeff Bridges na dodjeli Critics‘ Choice Awards ove godine

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

Upoznali su se kad je Jeff Bridges 1975. stigao u Paradise Valley u Montanu na set filma "Rancho Deluxe". Za vrijeme izlaska u grad Livingston, u čijoj okolici se film snimao, na prvi pogled se zaljubio u konobaricu kojoj nije znao niti ime. Pozvao ju je na piće, prvi put ga je odbila, ali on nije odustajao. Vjenčali su se 1977., nakon što mu je ona jasno rekla da želi brak i djecu i da će to i imati s njim ili bez njega.

"Nakon dvije godine, napokon sam smogao hrabrosti zaprositi je, s tajnom mišlju da se uvijek mogu razvesti", kroz smijeh se često prisjeća Jeff koji je sa suprugom dobio tri kćeri - Isabel, Jessie i Haley. Supružnici danas žive u Santa Barbari, a Jeff Bridges većinu vremena provodi u svojoj garaži, gdje svira, slika, peče keramiku i čita.

image

Bio je nominiran za naslovnu ulogu u serijalu ‘The Old Man‘

KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP

"Garažu sam pretvorio u svoje carstvo, tu nikome ne smetam i tu provodim većinu dana. Nikome ne branim pristup i svi su dobrodošli, od supruge i kćeri do prijatelja, to je neka vrsta našeg alternativnog dnevnog boravka", priča Bridges koji je bitku sa zloćudnom bolesti i koronom doživio kao suočavanje s vlastitom smrtnošću, te izvjesnošću odlaska s ovog svijeta. Zbog čega su mu sve uobičajene stvari koje ga svakodnevno okružuju postale još dragocjenije, a posebno ljubav njegovih najbližih - supruge, kćeri, unuka i prijatelja...

Linker
20. travanj 2024 05:50