FILM NA LEDU

Pop kraljica Madonna izmaltretirala holivudske zvijezde pa objavila da kreće na turneju

Ikona pop glazbe 20. stoljeća objavila je da zbog devete svjetske turneje prekida pripreme za snimanje biografskog filma.

Pop kraljica Madonna svojom je objavom oduševila fanove diljem svijeta i šokirala Hollywood. Ovih dana je otkrila da na ljeto započinje svoju devetu svjetsku turneju, koja započinje 15. srpnja koncertom u kanadskom Vancouveru, a prema trenutačnom rasporedu završava 1. prosinca u Amsterdamu. Na rasporedu je ukupno 37 nastupa, a najbliže Hrvatskoj 64-godišnja Madonna Louise Cicconne nastupa 23. studenog u talijanskom Milanu.

Karte za "The Celebration Tour" kojom jedna od najvećih pop ikona 20. stoljeća slavi više od četiri desetljeća svoje nevjerojatne karijere u showbiznisu puštene su u prodaju 20. siječnja i prodaju se kao lude, a specijalni gost na turneji bit će joj Bob The Drag Queen.

image

Pamti se i njen nastup na Super Bowlu 2012.

CHAD RYAN/CSM/SHUTTERSTOCK

"Uzbuđena sam zbog mogućnosti da svojim fanovima predočim najbolje iz svog kataloga pjesama iz protekla četiri desetljeća", izjavila je Madonna koja je dosad svijet obišla osam puta.

Prvu "The Virgin Tour" odradila je 1985., a posljednju "Sticky&Sweet Tour" 2008./2009. s čak 85 koncerata u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Aziji. Za nju je prodala 3,5 milijuna ulaznica i zaradila 408 milijuna dolara, što je tada bio apsolutni rekord za solo umjetnika.

image

Slavljeničku turneju započinje u srpnju u Vancouveru, a završava u Amsterdamu u prosincu

B4859/AVALON/PROFIMEDIA

No, najava njezine turneje šokirala je holivudske krugove jer je zbog nje obustavila sve pripreme za snimanje biografskog filma, koje su se lani zahuktale, a prema najavama trebala ga je sama režirati i producirati. Holivudsko pitanje svih pitanja lani je, naime, bilo tko će dobiti ulogu za kojom su se polakomile sve zvijezde - od glumica, dobitnica Emmyja i nominiranih za Oscara, do pjevačica i plesačica.

image

Posljednju svjetsku turneju ‘Sticky & Sweet‘ završila je 2009.

SMG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Madonnina casting direktorica Carmen Cuba mjesecima je tragala za onom pravom, a prema insajderskim informacijama magazina Hollywood Reporter u najužem izboru je bilo čak sedam imena. Na kraju se prema nikad službeno potvrđenim informacijama odlučila za glumačku zvijezdu Juliju Garner koju su proslavile uloge u Netflixovom kriminalističkom serijalu "Ozark" te u serijalu "Inventing Anna".

U igri su bile i engleska glumica Florence Pugh koja je filmsku javnost oduševila debitantskom ulogom u drami "The Falling", kod nas prevedenim kao "Omaglica", glumica i pjevačica Alexa Demie te pjevačica Sky Ferreira.

image

Glumica Julia Garner joj je bila prvi izbor za glavnu ulogu u biografskom filmu

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sve one su prošle zahtjevnu audiciju koju su upućeni opisali kao noćnu moru za kandidatkinje koje su provodile i po jedanaest sati dnevno na plesnim probama s Madonninim koreografima, s redateljicom na čitaćim i pjevačkim probama, te u razgovorima s dramaturzima i scenaristima.

"Nema milosti, moraju znati sve i biti spremne na sve: audicija nije samo fizički, nego i psihički te emocionalno iscrpljujuća", govorili su insajderi i obrazlagali da Madonna prije potpisivanja ugovora želi biti apsolutno sigurna da je pronašla pravu.

"Sama sam se prihvatila režije jer sam sigurna da je to najbolje rješenje za biografski film o mom životu", izjavila je lani Madonna u televizijskom showu Jimmyja Fallona kad je najavila zasad neimenovani filmski projekt koji producira kompanija Universal.

image

Madonnina karijera traje više od četiri desetljeća

ILPO MUSTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Preklani se u doba pandemije koronavirusa na društvenim mrežama obožavateljima pohvalila da je kao koscenaristicu angažirala proslavljenu autoricu Diablo Cody, ali nije poznato postoji li konačna verzija scenarija po kojem će se snimati film o "Material Girl".

Kako sada stvari stoje, to više nije niti važno, jer su sve pripreme do daljenjeg zaustavljene zbog Madonnine svjetske turneje.

Linker
24. travanj 2024 04:59