GIANLUCA MOGGI/PRESSPHOTO/SHUTTERSTOCK
STVARNO SE TRUDI

Ponovno uz supruga: Svi su primijetili novi izgled princeze Charlene

Monegaška princeza u pratnji supruga Alberta od Monaka stigla je na proslavu 160. godišnjice konzulata svoje kneževine u Firenci.

Monegaška princeza u pratnji supruga Alberta od Monaka stigla je na proslavu 160. godišnjice konzulata svoje kneževine u Firenci.

Glasine o razvodu prošli tjedan su napokon ponukale najtužniju princezu na svijetu da se sa suprugom, monegaškim princom Albertom II. pojavi na misi zadušnici u katedrali u Monaco-Villeu, povodom osamnaeste godišnjice smrti monegaškog kneza Rainiera. A sad je princeza Charlene sa suprugom stigla na obilježavanje 160. godišnjice konzulata kraljevine Monaco u talijanskom gradu Firenci.

Prisustvovala je gala večeri i svečanom koncertu, a oduševio ju je i portret Grace Kelly koji je udovica slikara Nana Campeggija darovala njezinom suprugu. No, koliko god se savjesno trudila ispuniti svoje protokolarne dužnosti svi su primijetili da je princeza Charlene promijenila izgled. Poznavatelji estetskih zahvata pretpostavljaju da se princeza podvrgnula manjim korekcijama poput zatezanja kože lica, pa sad njezina mimika djeluje neprirodnije nego prije.

image

Supružnici su stigli u Firencu na obilježavanje 160. godišnjice monegaškog konzulata

GIANLUCA MOGGI/PRESSPHOTO/SHUTTERSTOCK

Kako god, svako njezino pojavljivanje u javnosti otkako se prije 18 mjeseci vratila kući u Monte Carlo izaziva veliku pozornost javnosti i medija. Jer njezina kronologija tuge, jada i nesreće u raljama bolesti i braka koji je kao ženu ne ispunjava - uistinu je jedinstvena.

Nakon deset godina veze i braka s princom Albertom II od Monaka princeza Charlene, koja je u siječnju proslavila 45. rođendan, preko noći je nestala s monegaškog dvora i iz javnosti sa službenim objašnjenjem da se u rodnoj Južnoafričkoj Republici liječi od teške upale uha, nosa i grla. No, svega jedanaest dana nakon njezina povratka kući u Monte Carlo gdje su je željno dočekali njezini blizanci, kći Gabriella i sin Jacques, princ Albert II od Monaca u ekskluzivnom intervjuu američkom časopisu People izjavio da se Charlene ponovno povlači iz javnosti - zbog iscrpljenosti.

image

Princ Albert II. na dar je dobio portret svoje majke

GIANLUCA MOGGI/PRESSPHOTO/SHUTTERSTOCK

Usprkos spekulacijama da je pravi razlog njezina ponovnog odlaska s monegaškog dvora to što je princeza postala remetilački faktor - kao pučanki nemoguće joj se prilagoditi strogom protokolu koji zapravo ondje diktira svakodnevna događanja, ali i suprugovim željama i malim radostima pred kojima ona ne želi licemjerno zatvarati oči - službeni komunikacijski kanali ustrajno su inzistirali na priči o njezinu zdravlju. To je, naime, bila priča koja za veliku većinu domaće i strane javnosti držala vodu, a veliki joj je plus bio i što ju je zbog zadiranja u privatnost i zaštite osobnih podataka bilo nemoguće provjeriti.

image

Pristustvovali su gala večeri i koncertu

GIANLUCA MOGGI/PRESSPHOTO/SHUTTERSTOCK

Za novu dramu pobrinula se sama, jer se nije pojavila na javnoj proslavi suprugovog rođendana 14. ožujka, a potkraj prošlog mjeseca viđena je u Milanu bez vjenčanog prstena na ruci.

Sve je to bio dobar povod da se obožavatelji zapitaju je li njihovom braku ipak došao kraj, a palača se brzo potrudila da zaustavi "zlonamjerne glasine" o problemima u odnosu princeze i kneza. No, koliko god se trudili ostaviti dobar dojam i privid bračnog sklada kad god se zajedno pojave u javnosti to im nikako ne uspijeva. Jer princeza Charlene sa svog lica usiljenim osmjesima ne uspijeva izbrisati - tugu.

Linker
26. travanj 2024 07:38